Bos school voor hoog gevoelige kinderen

Bos school voor hoog gevoelige kinderen
Deel deze actie

Met de Vzw willowtribe wil ik een bos school creëren voor kinderen die hoog gevoelig zijn.

4 donaties
€ 85 van € 20000 ingezameld

Als hoog gevoelige mama met 3 kinderen waarvan de dochter ook zeer gevoelig is. Wil ik een bos kopen, een yurt in plaatsen en in de natuur samen met andere, hoog gevoelige kinderen een plek geven waar ze zich veilig voelen, zichzelf kunnen zijn en leren hoe ze om kunnen gaan met prikkels.

We zijn met goede moed gestart mijn oudste dochter die toen 2.5 jaar oud was, naar school te laten gaan voor halve dagen. Dat het in begin moeilijk kan gaan, dat is normaal. Maar onze dochter stopte met praten, huilde dag en nacht, en werd telkens ziek. Meer en meer was ze thuis. Op school zagen we dat ze achteruit ging, en thuis ze weer herstelde en vooruitgang maakte. We besloten om haar even thuis te houden en als ze wat ouder was opnieuw te proberen. 

Ze begon pas opnieuw te praten toen ze 4 jaar was. We merkte meer en meer dat ze prikkel gevoelig is. Moeite heeft met drukke plaatsen, felle geluiden, overspoeld word door haar emoties… 

Toen haar broertje 3 jaar werd en zij dus 5 jaar was, probeerden we het opnieuw. Met opnieuw het zelfde resultaat. Als ouder doet het je dan ook veel verdriet om te zien dat je kind het zo moeilijk heeft. toen kwam de lockdown en besloten we om even thuisonderwijs te blijven geven. 

Onze dochter bloeide open. Leert zeer graag, werd ook zeer sociaal. We spraken af met andere ouders, zodat ze sociaal contant hadden. En ik genoot van mijn gelukkige kinderen.

Maar zo als ik al aangaf, ik ben zelf ook hoog gevoelig. Ik heb op school zelf ook traumatische ervaringen gehad. En ik had het geluk niet om naar een school te kunnen gaan, waar ik kon open bloeien. Daar door heb ik bepaalde zaken niet tot bijna niet geleerd. Mijn wiskunde is slecht en foutloos leren schrijven heb ik nooit gedaan. Zowel ik als mijn partner willen uiteraard dat onze kinderen die kansen wel krijgen. 

Maar ik als mama stond er alleen voor, om thuisonderwijs te geven. En laat ons eerlijk zijn, met 3 kinderen in huis, is dat best zwaar. Ik zocht naar ouders om samen mee les te geven, of mensen die mij wouden helpen. Maar die hulp en steun was er niet meteen. Ik zocht naar scholen die kleiner waren en meer draaien om het welzijn van het kind. maar waar ik woon, vonden we zo geen school.

Nu proberen we ze dus opnieuw naar school te laten gaan. Maar een klas met 40 leerlingen is voor een hoog gevoelig kind geen veilige plek. Leren is moeilijker als je hoofd de hele dag prikkels moet verwerken. 

Maar deze mama geeft niet op. Ik wil zeker niet dat mijn kinderen net als ik, school moeten ervaren als traumatisch. En da ze niet de kansen krijgen die hoog gevoelige kinderen ook verdienen. 

Daarom ga ik een bos kopen om daar samen met andere een mini schooltje op te richten. Een rustige plek in de natuur, waar ze met een klein groepje kinderen, samen kunnen leren en spelen. 

Maar ik heb jullie steun nodig. Ik ben door thuisonderwijs te geven altijd thuis geweest voor mijn kinderen. Ik probeerde al jaren om een onderneming er bij te doen, om zo dit geld hier voor bij elkaar te krijgen. Nu ze al 7 jaar is, weer op school zit, en last heeft van prikkels. Ga ik eindelijk doen wat ik al veel eerder moest doen. Jou om hulp vragen. 

Wil jij hoog gevoelige kinderen ook de kansen geven waar zij recht op hebben om te kunnen leren op de manier die bij hun past? steun ons dan door te doneren op deze actie.

daar naast steun je ook het bos die we gaan kopen, om te beschermen tegen het kappen van de bomen. Want naast mijn liefde voor kinderen, heb ik ook een hart voor de natuur.

Dankuwel voor uw steun!!

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Vzw Willowtribe

Actie georganiseerd door:

Jolene Willowtree

Jolene Willowtree

Gestart op 20-06-21
4 donaties
€ 85 van € 20000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog