Een steuntje in de rug voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire.

Een steuntje in de rug voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire.
Gedupeerde Toeslagenaffaire
Deel deze actie

Omdat de meeste gedupeerden het nog steeds heel erg moeilijk hebben wil ik via deze weg proberen wat hulp te bieden.

1 donaties
€ 5 ingezameld

Net als vele anderen ben ik gedupeerde van de toeslagenaffaire. 

Hieronder een uitleg waarvoor er eigenlijk nog geld nodig is en waarom er nog steeds gezinnen in nood zijn ondanks de €30.000 die beschikbaar is gesteld. 

Ik hoop met mijn aktie in eerste instantie de gedupeerden een leuke dag te kunnen bieden, in welke vorm hangt af van wat er beschikbaar is maar in ieder geval familytime zonder kosten. Ik zou het prettig vinden als andere gedupeerden contact met mij op willen nemen om samen deze actie te steunen.

Iedereen heeft hierin zijn eigen verhaal, verschillende zijn verteld, sommige zullen we nooit horen. Verschrikkelijke situaties hebben zich voorgedaan, slapeloze nachten, noodgedwongen alles kwijtraken waar je hard voor hebt gewerkt en zelfs je eigen kinderen die afgenomen werden een waar er nog steeds niet één van weer thuis is. Psychische problemen bij ouders en kinderen waardoor ze misschien ook wel nooit meer thuis kunnen komen.

Overal worden acties opgestart om mensen te helpen en dat is mooi en moet ook. Jammer genoeg krijgen de gedupeerden nog steeds niet de steun die ze nodig hebben daarom deze oproep.

Een kleine uitleg is misschien wel op zijn plaats omdat wel bekend is dat de gedupeerden €30.000 hebben gekregen van de belastingdienst en langzaam volgde het bericht dat alle schulden kwijtgescholden zouden worden. Private schulden kunnen worden aangemeld bij de SBN bank en deze bank regelt dan de afbetaling.

Mooi, dan is het toch opgelost zou je denken… Schulden kwijt en €30.000 op de bank, niets te klagen.

Zo werkt het in de realiteit helaas niet. Natuurlijk betaald de SBN een heleboel en schelden gemeentes ook veel schulden kwijt echter wordt er geen rekening gehouden met de schulden bij ouders die in sommige gevallen een extra hypotheek hebben genomen of verhoogd, familie, vrienden en bekenden. Sommige klein maar voor sommige ook hele bedragen. 

Wat doe je dan als je €30.000 op je rekening krijgt. Juist je gaat eerst deze mensen afbetalen zodat je weer met opgeheven hoofd naar iemand kan kijken. Want ook al zegt diegene ik doe het om je te helpen of ik kan het wel missen. Zoiets voelt nóóit goed!! Daarna zijn er bij veel gezinnen dingen stuk of soms niet eens aanwezig en dan is het geld op, bedoeld om wat “leuks” van te doen of weer een buffer te hebben om verder te leven…

Deze schulden kunnen niet bij de SBN gemeld worden, het kan wel maar dan moet het notarieel vastgelegd zijn zodat het aantoonbaar is. Natuurlijk ook deels begrijpelijk omdat dit een heel fraudegevoelig stukje is maar hierdoor zitten veel gezinnen nog steeds in de problemen.

Veel gezinnen hebben nog steeds hulp nodig omdat het onmogelijk voor ze is om: 

  • fatsoenlijk boodschappen te kunnen doen.
  • De eigen bijdrage voor bijvoorbeeld een advocaat te betalen.
  • De rekeningen vanaf 01-06-2021 te betalen.
  • Schulden bij ouders, familie of vrienden zonder notariële akte af te lossen.
  • De standaard basisvoorzieningen in huis up to date te krijgen.

Omdat het onmogelijk is dit allemaal voor iedereen op te lossen zou ik het fantastisch vinden als ik via deze weg de gezinnen alleen al een onbezorgd dagje uit zou kunnen geven zonder kosten, even tijd voor zichzelf, even een dagje ontsnappen uit de ellende.

Al het extra wat het met zich mee brengt zou geweldig zijn. Al heb ik nog geen idee hoe dat aan te pakken maar mocht het zover komen zal ik hier de nodige hulp voor inschakelen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 04-04-2022 gestart
76x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Gedupeerde Toeslagenaffaire

Gedupeerde Toeslagenaffaire

1 donaties
€ 5 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 04-04-2022 gestart
76x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog