Fonseltjes/ dekentjes voor stil geboren kindjes

Fonseltjes/ dekentjes voor stil geboren kindjes
Caro Abelmann
Deel deze actie

Wij maken en versturen dekentjes voor stil geboren kindjes.

114 donaties
109%
Doneer
€ 2715 van € 2500 ingezameld

Op 23 oktober 2020 werd mijn zoontje Fons levenloos geboren. Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel gehaakt en gebreid voor Fons, waaronder een prachtig dekentje. Ik kreeg hier veel mooie en warme reacties op. Tastbare herinneringen verzamelen van je baby zijn belangrijk, want het zijn er maar weinig. Er komen geen nieuwe tastbare herinneringen bij. Er is weinig voor overleden baby's te krijgen. Veel is te groot, of niet geschikt voor de tere huid van een overleden baby'tje. Daarnaast is alles rondom overlijden ontzettend duur, hier praten we niet graag over, maar het is een feit. Zo is het idee ontstaan om dekentjes te maken voor stil geboren kindjes en hun ouders. Om hen bij te staan, iets moois en warms te geven voor de geboorte van hun kindje.   
 
Samen met mijn lieve vriendin Loes, heb ik Fonseltjes opgericht. Wij maken gehaakte en gebreide dekentjes voor stil geboren kindjes. Wij willen ouders kosteloos een Fonseltje toesturen voor hun kindje. Zij kunnen hun kindje hierin begraven, cremeren of het dekentje dichtbij zich houden als een tastbaar aandenken.   
 
De Fonseltjes worden gemaakt van natuurlijk materiaal, waardoor zij zacht aanvoelen en prachtig van kleur zijn. Onze Fonseltjes zijn klein, waardoor de kindjes er mooi onder kunnen liggen of ingewikkeld kunnen worden.  
Een Fonseltje kan binnenkort aangevraagd worden via onze website www.fonseltjes.nl  
Momenteel zijn wij druk bezig met het maken van de dekentjes, de website en de voorbereidingen voor het verzenden van de dekentjes.  
 
Om de Fonseltjes te maken hebben wij jullie hulp nodig!   
Wij zamelen geld in voor in ieder geval de eerste 100 Fonseltjes te kunnen maken. Daarvoor hebben wij materiaal nodig zoals garen, verzenddozen, etiketten, kaarten en uiteraard geld voor de verzendkosten. Helpen jullie mee om ons startkapitaal te bereiken? Voor ongeveer €25,- kunnen wij van naald tot ontvangst een Fonseltje maken.   
 
Jaarlijks worden er 800 kinderen stil geboren. Wij zouden graag zoveel mogelijk ouders hierin steunen met een Fonseltje. Daarom zijn wij opzoek naar vaste donateurs, die ons voor langere tijd kunnen steunen in dit mooie doel. Een eenmalige gift is uiteraard ook meer dan welkom. Wil je ons op een andere manier steunen of heb jij een goed idee, neem dan contact op met ons via facebook of fonseltjes@gmail.com  

Wij kunnen jullie hulp gebruiken, steun ons 

💗

 

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Caro Abelmann

Caro Abelmann

Gestart 3 weken, 6 dagen geleden
114 donaties
109%
Doneer
€ 2715 van € 2500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog