HELP BASAK IN HAAR STRIJD TEGEN SMA TYPE 1! BASAK BEBEGE UMUT OL!

HELP BASAK IN HAAR STRIJD TEGEN SMA TYPE 1! BASAK BEBEGE UMUT OL!
Deel deze actie

Basak is 10 maanden jong en lijdt aan de spierziekte SMA. Het enige geneesmiddel is de medicatie Zolgensma van 2 miljoen euro

77 donaties
€ 3450 van € 50000 ingezameld

Baby Basak is 10 maanden jong en lijdt aan de spierziekte SMA type 1. Dit is een zeer ernstige spierziekte die zich kort na haar geboorte heeft geopenbaard. 

Doordat steeds meer motorische zenuwcellen in het ruggenmerg niet goed functioneren, treedt in toenemende mate spierverlamming op. De spieren worden steeds dunner. Zo kan baby Basak niet zelfstandig tot zitten komen en kan zij ook niet omrollen. Het enige wat zij kan is haar handjes en voetjes bewegen. De levensverwachting van baby’s met SMA type 1, waaronder baby Basak, is ernstig verkort. De achteruitgang is namelijk zo snel dat de meeste kinderen vóór het tweede levensjaar overlijden

Bij deze ziekte mist baby Basak dus een stukje DNA waardoor er steeds meer spieren uitvallen. Er is een medicijn dat het missende stukje DNA in het lichaam plaats, de zogeheten “Zolgensma” medicijn. Tevens is dit geneesmiddel het duurste medicijn ter wereld. De eenmalige behandeling kost 2 miljoen euro en wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Het gevolg hiervan is dat mensen zelf naar geld zoeken, bijvoorbeeld met grootschalige crowdfundingsacties om uiteindelijk de kinderen te redden. 

Om de ouders van baby Basak te helpen met het realiseren van het bedrag, ben ik deze steunactie gestart. Om te genezen heeft baby Basak ook jullie steun hard nodig. Zouden jullie alsjeblieft ook baby Basak kunnen steunen door een bijdrage te leveren? Schroom niet om een donatie te doen. Alle beetjes helpen! 

De huidige campagnes die momenteel in Turkije plaatsvinden zijn te volgen via de instagram-account die namens haar is aangemaakt door haar ouders: @sma.basagaumutol. Volg en deel dit account met je omgeving zodat zij nog meer mensen kan bereiken en daarmee sneller de medicatie toegediend zal krijgen. 

Mijn dank is groot! 

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 08-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Jiar Dogan

Jiar Dogan

77 donaties
€ 3450 van € 50000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog