Help Easy Jumper haar oog en zicht te behouden - Strijd tegen Uveïtis

Help Easy Jumper haar oog en zicht te behouden - Strijd tegen Uveïtis
Kyara Neumann
Deel deze actie

Easy Jumper (12 jarig springpaard) heeft sinds 2019 last van Uveïtis. Deze oogziekte is de grootste oorzaak van blindheid.

27 donaties
20%
€ 490 van € 2500 ingezameld

Easy Jumper is een fanatiek springpaard met hart van goud. Sinds 2019 kwamen de klachten van een Uveïtis aanval in haar linkeroog (a.k.a. maandblindheid). Dit betekent een zeer pijnlijke ontsteking tot diep in het oog. Onbehandeld resulteert dit bij het overgrote merendeel tot blindheid. Het definieert zich als een auto-immuunziekte waarbij het oog zichzelf als ware aanvalt. Helaas is er tot op heden geen oorzaak voor deze ‘ziekte’ te vinden ondanks jarenlange onderzoeken. Voor meer informatie verwijs ik graag; https://diergeneeskunde.nl/kennisbank/maanblindheid/

Het traject liep op tot dagelijks 6 keer druppelen in het oog. Ze mocht expliciet alleen met een uv-werend ‘masker’ in het licht staan. Helaas sloeg murphy’s law toe. Ze kreeg last van haar been, stalrust en mocht alleen wandelen, waarbij ze tijdens een wandeling onderuit is gegaan op het fietspad en onder de wonden zat. Vervolgens schoot haar wervel verkeerd in haar rug. Toen deze twee bijkomstigheden waren ‘opgelost’. Kreeg ze koliekverschijnselen (zeer veel pijn in maag en/of darmen, kan levensgevaarlijk zijn). De klachten waren; opgeblazen buik, trappen als je aan haar buik zat, zwaar ademen, niet goed kunnen lopen van de pijn. De klachten gingen maar niet weg. Naast de meerdere dagelijkse checks, ging ik (Kyara, 23 jaar) nu ook 's nachts bij haar kijken. Dit gecombineerd met een fulltime baan en de andere dagelijkse verplichtingen. Jumper werd somber en was totaal niet zichzelf. Voor alles bovenstaand moest ik een dierenarts/fysio/voedingsspecialist erbij halen. Ondertussen bleef haar oog opspelen met de Uveïtis. 

Ze belandde in april 2021 in Utrecht op de kliniek. Hier gingen ze als eerst haar buik onderzoeken. Het bleek dat ze een voedselverstopping had in haar maag. Toen dit was verholpen, mocht ze de operatie voor haar oog. Tijdens deze operatie kreeg ze een klein tabletje in het oog wat medicatie afgeeft welke de Uveïtis aanvallen dempt. Er was een 20% kans dat het niet zou werken, 50% kans op slagen en 30% dat het de aanvallen zou verminderen. De operatie is goed gegaan en een half jaar is ze klachtenvrij geweest. Eindelijk kon ze weer ‘paard’ zijn en haar passie oppakken, springen. 

Na 6 maanden is het weer raak en beginnen de aanvallen weer en behoort ze tot de bovengenoemde 20%. Elke aanval verminderd de kans van slagen en wordt de kans tot het verliezen van haar oog groter.

Ik doe er alles voor om dit te voorkomen. Dagelijks ben ik ermee bezig. Momenteel zijn de hoge (dierenarts) kosten niet meer te dragen (onderhand meerdere duizenden euro's) en er komen er meer. Hierom heb ik deze steunactie opgericht.

Elke donatie is welkom en iedereen is hier vrij in. Het geld gaat expliciet naar Easy Jumper haar nodige kosten en een UV werende bril welke ze moet hebben (gaat alleen al richting de 300 euro). Er is nog hoop voor het behouden van haar oog. Ze is een vechter en ik wil haar niet door financiële stress tekort doen. Mocht er toch een bedrag overblijven dan zal ik dit doneren aan onderzoek naar Uveïtis.

Dank van ons!

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 23-11-2021 gestart
1043x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Kyara Neumann

Kyara Neumann

27 donaties
20%
€ 490 van € 2500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-11-2021 gestart
1043x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog