Help ons onze meubelmakers en hun gezinnen goed te blijven ondersteunen

Help ons onze meubelmakers en hun gezinnen goed te blijven ondersteunen
Robert Aalbregt
Deel deze actie

Een eigen loods voor Euro Teak NL in Zeewolde voor directe verkoop van onze meubelmakers in Indonesie.

0 donaties
€ 0 van € 48000 ingezameld

Doneer Wees de eerste die deze actie steunt! Je kunt ervoor kiezen om anoniem te doneren en een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Wie we zijn en wat we doen:

Wij zijn Euro Teak NL, maar eigenlijk zou een betere naam Fair Teak zijn. We werken al meer dan 10 jaar met Indonesische meubelmakers in de stad Jepara en Yogyakarta. Dit zijn meestal kleine familie bedrijfjes die het echt niet breed hebben. Grotere meubelinkopers knijpen ze vaak tot op het bot af, ook tegenwoordig nog. Ik ben zelf met een Indonesische getrouwd en sta veel dichter bij iedereen. Wij werken al jaren met dezelfde mensen en betalen een eerlijke prijs voor hun werk en hun produkten. Zodat ze ook hun leven beter kunnen inrichten, want die wens hebben we allemaal.

Hoe we nu helpen:

Daarnaast zorgen we ervoor dat in de kampung waar onze mensen werken er geld is voor schooluniformen, lesmateriaal, eten en airconditioner in de lokalen. En als iemand naar de dokter en apotheek moet springen we ook bij. En nu met corona maken we elke week een voedselpakket voor ruim 100 gezinnen en mensen in de buurt. 

De situatie nu:

Door corona kunnen buitenlandse inkopers niet meer naar Indonesie (de grens is dicht). De vrachtprijzen voor containers zijn 4 tot 5 x duurder en het gevolg is dat er weinig opdrachten zijn. Wij redden onszelf wel, want mijn vrouw heeft haar eigen werk, maar deze mensen die het toch al niet breed hebben, zitten opeens helemaal zonder inkomen. 

We vragen niet om een donatie voor wat we al doen. Nee, het is tijd om het structureel aan te pakken, zodat deze mensen nog jarenlang de garantie van een steady inkomen hebben.

Ons plan:

We vullen een container met teak buitenmeubels en betalen onze meubelmakers daar natuurlijk voor. Een container volladen kost €30.000. Een container verschepen met alle toeters en bellen €6000

We huren een loods in Zeewolde (midden van het land) foto is in de foto's bijgevoegd, en verkopen daar de meubels. Jaarhuur €12.000

De marge op teak buitenmeubels is erg groot: inkoop x 6. Die ene container levert dus €180.000 op. De netto winst is €90.000 als alles voor de volle prijs verkocht wordt.

Van die winst kopen we de volgende container in en  keren we 10% bonus aan de meubelmakers uit en donateurs krijgen 5 jaar lang kortingen van 10 tot 50% (groothandelsprijs). We verwachten 4 tot 5 containers per jaar naar Nederland te kunnen brengen.

U kunt al doneren vanaf €5, en we zijn blij met alles. Uw eigen voordeel ziet er zo uit:

Donatie van €50: 1 jaar lang 5% korting op alle aankopen.

Donatie van €100: 2 jaar lang 10% korting op alle aankopen

Donatie van €250: 3 jaar lang 25% korting op alle aankopen

Donatie van €500: 5 jaar lang 50% groothandelskorting op alle aankopen

Donatie van €1000: levenslang 50% groothandelskorting op alle aankopen

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Robert Aalbregt

Robert Aalbregt

0 donaties
€ 0 van € 48000 ingezameld

Doneer Wees de eerste die deze actie steunt! Je kunt ervoor kiezen om anoniem te doneren en een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog