Perspectief voor kansarmen in Danes (Roemenië).

Perspectief voor kansarmen in Danes (Roemenië).
Bertus Leijenhorst
Deel deze actie

Met jouw hulp kan verandering komen in het uitzichtloze bestaan van de mensen in Danes (Roemenië).

418 donaties
50%
€ 14280 van € 28400 ingezameld

Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. In een krottendorp, zonder stroom, zonder water, geen werk, geen school. Het dorpje Danes in Roemenië is zo’n dorp, ongeveer 5000 inwoners waarvan ongeveer 1000 Roma. Het zijn mensen die buiten de samenleving staan en aan hun lot worden overgelaten.

Daar is Liviu Tudosie met zijn gezin neergestreken. Hij zet zich met hart en ziel in voor deze mensen. Zijn benadering is krachtig omdat het perspectief biedt op blijvende verandering. Hij bouwt aan netwerken die het proces ondersteunen (onderwijs, overheid, bedrijfsleven, gezondheidszorg). Hij ondersteunt de mensen om ze zelfbewust te maken, bekwaam om het stuur in hun leven in handen te nemen. Dan hoeven ze niet meer de gevaarlijke vuilnisbelten af te stropen.

Met de sponsoractie proberen we de Stichting Perspective te ondersteunen met faciliteiten waardoor de vaste uitgaven worden teruggedrongen. Daardoor kan het geld besteed worden voor directe hulp, de zelfredzaamheid en het welzijn van de bewoners.

De afgelopen 12 jaren hebben laten zien dat er steeds meer resultaten zijn: kinderen die hun school afmaken en een beroep leren, een begeleidingsgroep voor opvoedingsondersteuning, een groep voor weduwen, een groep voor ouderen.

Er is licht aan het einde van de tunnel, als wij de schouders eronder zetten. We vragen daarom vrijmoedig de acties te ondersteunen.

De sponsor actie:
De sponsoractie speelt zich af tussen de bron van de rivier de Vecht (Darfeld in Duitsland) en de monding van de Vecht in Zwolle:

  1. Bertus Leijenhorst gaat de lange afstand fietsroute lopen (234 km), de helft hardlopen, de helft wandelen,
  2. De fietsgroep gaat op 1 dag fietsen van Darfeld naar Zwolle

De actie loopt via Stichting De Springplank in Den Helder (fondswerving voor Perspective Danes in Nederland), deze heeft de ANBI-status.

De onderstaande mijlpalen stellen Liviu in staat te werken aan het welzijn en zelfredzaamheid zodat er geleidelijk een blijvende verandering kan plaatsvinden waarbij de mensen steeds meer in staat zijn zelf in hun leven te voorzien.

  1. Zonnepanelen gemeenschapsgebouw €17.800,-
  2. AV-middelen en spelmaterialen jeugdcentrum €3.600,-
  3. Kinderspeelplaats buiten €2.500,00
  4. Multifunctioneel sportveld €4.500,-
    Totale doelbedrag €28.400,-

De actie loopt via Stichting De Springplank in Den Helder (fondswerving voor Perspective Danes in Nederland), deze heeft de ANBI-status. Je kunt het aftrekken van de belasting als je daarbij vermeld als doel Stichting De Springplank, Den Helder. (de fondswerving gaat via het crowdfundingsplatform Stichting Molly Payments). 

Kijk bij nieuws voor updates over de voortgang

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 10-06-21 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Perspective Danes

Actie georganiseerd door:

Bertus Leijenhorst

Bertus Leijenhorst

418 donaties
50%
€ 14280 van € 28400 ingezameld
Actie loopt tot 30-10-2021

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-06-21 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Interview met Bertus Leijenhorst

02 Jul 2021
Vechtdal FM

Gehaald!!!

01 Jul 2021

DALFSEN – Bertus Leijenhorst heeft in 8 dagen de Vechtdalroute (230 km) als Sponsortocht gelopen.

Bertus Leijenhorst (67 jaar) heeft als sponsoractie, in 8 loopdagen binnen 2 weken, gelopen van Darfeld (bron van de Vecht in Duitsland) naar Zwolle (de monding in het Zwarte water). Dit heeft hij hoofdzakelijk hardlopend met veel zweet en pijn gedaan. Wat een ongelofelijke tocht en zo bijzonder. “Er is iets gegroeid tussen de Vecht en mij. Beiden zijn we op hetzelfde punt begonnen, de bron van de Vecht. Beiden gingen we dezelfde kant uit, beiden op weg naar het einddoel”

Dalfsennet.nl

Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten

20 Jun 2021

Lopen voor nieuwe kansen. 

DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. In een krottendorp, zonder stroom, zonder water, geen werk, geen school. Het dorpje Danes in Roemenië is zo’n dorp met ongeveer 5000 inwoners waarvan ongeveer 1000 Roma. Het zijn mensen die buiten de samenleving staan en aan hun lot worden overgelaten”, vertelt Bertus Leijenhorst uit Dalfsen.

Vechtdal Centraal