Rolstoelbus voor Quinten

Rolstoelbus voor Quinten
Lisanne van Oorschot
Deel deze actie

Quinten is 8 jaar en heeft Cerebrale Parese (spasticiteit) en nog diverse andere problemen. Een Rolstoelbus is noodzakelijk

8 donaties
€ 100 van € 30000 ingezameld

Quinten is veel te vroeg geboren en heeft daardoor helaas zuurstoftekort gehad waardoor er een hersenbeschadiging is ontstaan. Hierdoor is hij spastisch (cerebrale parese), heeft hij sondevoeding, epilepsie, een visusstoornis en een informatieverwerkingsstoornis.

Quinten zal nooit gaan lopen en blijft afhankelijk van zijn rolstoel en hulp van anderen om de dagelijkse dingen te kunnen doen.

Ondanks alle problemen is hij een ontzettend lief, slim, grappig en bovenal gezellig jongetje. Hij is een onwijze doorzetter en weet iedereen voor zich te winnen met zijn vlotte babbel.


Quinten is nu 8 jaar en een lange, zware vent aan het worden. Dat brengt ons dan ook naar de reden van deze Crowdfunding. Momenteel moet Quinten vanuit zijn rolstoel in de autostoel getild worden en weer terug. Dit begint erg zwaar te worden voor zijn ouders en ook voor Quinten is het niet fijn steeds op en neer getild te moeten worden. Daarnaast groeit zijn rolstoel natuurlijk met hem mee en past deze bijna niet meer in de kofferbak. Bovendien maakt hij gebruik van een elektrische wielondersteuning die alleen al 30 kilo weegt. Nu moet de rolstoel dus elke keer uit elkaar gehaald worden om mee te kunnen in de auto, omdat het anders niet te tillen is.

Hij is erg afhankelijk van vervoer om bij school, therapie en alle ziekenhuis bezoekjes te komen. Maar natuurlijk ook voor leuke uitstapjes, visite en de boodschappen. We houden het leven het liefst zo normaal mogelijk en betrekken hem bij alle dagelijkse dingen zoals je normaal ook bij een gezond kind zou doen. Dit begint alleen steeds meer een uitdaging te worden vanwege het tillen.

Het zou voor Quinten en zijn ouders onwijs fijn zijn om een aangepaste rolstoelbus te hebben. Dan hoeft hij niet meer constant in en uit de rolstoel en hoeft de rolstoel niet meer bij elke rit uit elkaar.

Helaas zijn deze erg prijzig in aanschaf en is daar momenteel geen budget voor bij zijn ouders. Hun woning is vorig jaar nog aangepast zodat er beneden meer ruimte en een slaap- en badkamer is gekomen voor Quinten. Nu hoeft hij de trap niet meer op en af getild te worden en is de zorg voor hem iets makkelijker geworden. Dat was en is een grote financiƫle last waardoor de aanschaf van een rolstoelbus niet zelfstandig zal lukken. Toch is het belangrijk voor Quinten zelf maar ook voor zijn ouders en zusje Yulin van 4 jaar dat er snel een rolstoelbus komt om het gezinsleven zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren.

 

Vandaar deze crowdfunding in de hoop ondersteuning te krijgen bij het aanschaffen van een rolstoelbus.

Wij zullen  een ieder zeer dankbaar zijn voor elke financiĆ«le bijdrage, hoe klein dan ook,

elke euro helpt. Net zoals het delen van ons verhaal via Social media of via andere kanalen. Alle hulp wordt erg gewaardeerd.

Het belangrijkste voor ons is toch het geluk en welzijn van onze kinderen en kleinkinderen. 
 

Alvast heel erg bedankt voor jullie donatie! 
Oma Lucia en Oma Lisanne 

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Lisanne van Oorschot

Lisanne van Oorschot

8 donaties
€ 100 van € 30000 ingezameld
Actie loopt tot 05-06-2021

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog