Steun de Bakkersgasten in Gent

Steun de Bakkersgasten in Gent
Arian de Wit
Deel deze actie

Door uw gift kunnen we de sociale bakkerij starten in Gent en langdurige werkeloosheid aanpakken.

48 donaties
€ 1472 van € 30000 ingezameld

Langdurige werkeloosheid is een groot probleem in Vlaanderen en er is steeds minder opvolging in de bakkerij. Er is daarnaast nog eens een groot tekort aan bakkersgasten.

De geur van heerlijk vers brood dat vroeg in de ochtend door de straten geurt. Het doet je even de zorgen van de dag vergeten. Maar vind je binnenkort nog wel een warme bakker in jouw buurt? Steeds meer bakkers sluiten hun deuren omdat er geen opvolging is of omdat er geen personeel gevonden kan worden. Aan de andere kant zien we veel mensen die langdurig werkeloos zijn, mensen met een (fysieke) beperking die geen of weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Vaak is er voor hen weinig perspectief.

We willen daarom een sociale bakkerij starten in Gent of directe omgeving. De naam hebben we al. Bakkersgasten! 

Met deze bakkerij willen we een brug slaan tussen mensen die uit de langdurige werkeloosheid willen geraken en het tekort aan personeel voor de bakkerij. In onze bakkerij gaan we mensen opleiden in de praktijk. Dit willen we doen in een leuke en leerzame werkomgeving. Met de handen werken en heerlijke producten maken maakt mensen weer trots. We bakken ambachtelijke producten van pure en lokale grondstoffen en leggen de focus op de mens achter het product.

Werken bij de Bakkersgasten haalt mensen die langdurig werkeloos zijn niet alleen uit een sociale isolatie, maar zorgt ook voor nieuwe kansen. Zodat mensen een betaalde job krijgen bijvoorbeeld. Zodat er weer verbinding in de wijk komt en de warme bakker blijft bestaan. Zodat je een babbeltje kan maken in de winkel terwijl het kraak verse brood voor je gesneden wordt of even binnen kunt stappen en kijken bij de bakkers terwijl ze kundig het deeg kneden en vormen tot de heerlijkste broden...

Help mee de bakkerij te realiseren en langdurige werkeloosheid tegen te gaan. Doe een donatie op onze tijdelijke crowdfund actie zodat we samen het verschil maken.

www.bakkersgasten.be

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-03-2022 gestart
4571x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Arian de Wit

Arian de Wit

48 donaties
€ 1472 van € 30000 ingezameld
Actie loopt tot 31-07-2022

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-03-2022 gestart
4571x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Arian (46) wil in Gent bakkerij openen en kwetsbare mensen aan het werk zetten: “In Rotterdam kon het ook”

13 Apr 2022

GENT - De Nederlandse bakker Arian de Wit (46) wil in Gent een sociale bakkerij opstarten voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. De voorbije vijf jaar werkte hij bij zo’n bakkerij in Rotterdam. Nu hij in Gent woont, wil hij dat werk hier graag verderzetten.

Nieuwsblad