De Open Poort collecteert voor: Water drinken voor Ethiopië

Water drinken voor Ethiopië
De Open Poort  Asperen
Deel deze actie

Kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen in Leerdam en Asperen zamelen via sponsors geld in voor waterfilters in Ethiopië.

89 donaties
65%
€ 977 van € 1500 ingezameld

Water drinken voor Ethiopië.

Op het platteland van Ethiopië is een groot tekort aan schoon drinkwater waardoor veel gezondheidsproblemen ontstaan, vooral bij jonge kinderen.

Al jaren lang wordt er door schoolkinderen van veel basis scholen in Leerdam, Kedichem, Asperen, Heukelum en Herwijnen, in samenwerking met Rotary Leerdam, actie gevoerd door te ‘Wandelen voor Water’ waarbij zij worden gesponsord om 6 kilometer te lopen met een rugzak met 6 liter water. 

Met de opbrengsten werden waterfilters gekocht en via het ziekenhuis in Butajira in Ethiopië onder de bevolking op het platte land verdeeld. Door de huidige corona situatie is dit op deze wijze nu niet mogelijk.

Daarom is er door Rotary Leerdam in samenwerking met een aantal scholen een nieuw initiatief ontwikkeld om juist in deze tijd de kinderen van Ethiopië niet te vergeten.

De kinderen gaan een week lang uitsluitend kraanwater drinken, dus geen limonade, cola of sap én ze houden een week lang een water agenda bij, die inzicht geeft in hun eigen waterverbruik. Voor deze inspanning proberen zij zoveel mogelijk sponsors te vinden om geld in te zamelen om waterfilters te kunnen kopen voor de kinderen van Ethiopië. 

Het actie formulier en de water agenda vind je door hier te klikken.

Steun onze kinderen die deze actie voeren, voor de kinderen in Ethiopië die het zo hard nodig hebben. Als Rotary Leerdam zorgen wij ervoor dat 100% van de donaties aan dit goede doel wordt besteed.

Nieuws

Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Collectant voor deze actie:

De Open Poort  Asperen

De Open Poort Asperen

89 donaties
65%
€ 977 van € 1500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog