Steun M. Benzakour in zijn rechtszaak voor thuiswerkers

Steun M. Benzakour in zijn rechtszaak voor thuiswerkers
Mohammed  Benzakour

Steeds meer huurders werken thuis. Auteur Mohammed Benzakour start een rechtszaak in het belang van alle thuiswerkers.

 

RECHTEN VOOR THUISWERKERS

Een ingrijpende renovatie zorgde voor zulke extreme overlast dat de bewoners niet meer konden wonen of thuiswerken. Onder hen Mohammed Benzakour, werkzaam als schrijver en journalist. Met een petitie en handtekeningenactie kwam hij op voor de rechten van zijn medebewoners en zorgde ervoor dat álle bewoners financiële compensatie kregen. Ook kreeg hij als thuiswerker gelijk van de Kantonrechter.  Woningcorporatie Trivire moest een vergoeding betalen. Deze uitspraak hielp om thuiswerkers in de toekomst meer rechten te geven in geval van buitensporige renovatie-overlast. 

 Met een financiële injectie van de machtige landelijke koepelorganisatie ging de woningbouwvereniging in hoger beroep. Tot verbijstering van alle betrokkenen – wisten hun dure advocaten de wet zo te verdraaien dat zelfs het Hof erin meeging. Eenpitter Benzakour moet nu niet alleen zijn eerder rechtmatig toegekende vergoeding terugbetalen, maar ook alle, door de kapitaalkrachtige woningbouwvereniging gemaakte kosten: 16.000 euro.

Hoewel een nieuwe rechtsgang veel geld kost, laat Mohammed Benzakour het er niet bij zitten. Hij gaat in cassatie. "Want", zegt hij, "Als we het hierbij laten zijn thuiswerkers voortaan speelbal van de verhuurders". Steun hem en al die andere thuiswerkers van Nederland... Doneer een bedrag naar keuze. 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/06/2022
Viewed 4344x

Fundraiser organised by:

Mohammed  Benzakour

Mohammed Benzakour

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/06/2022
Viewed 4344x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog