Iron Tulip - Laat niemand achter in Afghanistan

Iron Tulip - Laat niemand achter in Afghanistan
Guido Blaauw
Share this fundraiser via:

Help & red de achtergebleven en ondergedoken Afghanen die groot gevaar lopen te ondersteunen in het ontkomen aan de Taliban.

 

Toelichting

Iedereen kan zich de verschrikkelijke beelden van augustus 2021 uit Kaboel vast nog herinneren. Mensen die van vliegtuigen vielen, duizenden die probeerde te ontsnappen aan de oprukkende Taliban en de beroemde foto van militairen die een kind omhoog tillen om op de luchthaven te komen.

Vanaf het eerste moment hebben wij met een flinke groep vrijwilligers, veteranen, voormalig inlichtingen-personeel, politici, TV persoonlijkheden, advocaten en journalisten ondersteuning geboden aan zowel de Afghanen als de Nederlandse overheid om te zorgen dat de Nederlandse Afghanen en de Afghanen die een groot risico lopen veilig het land konden ontvluchten. 

De evacuaties zijn al lang gestopt maar Nederland heeft nog niet iedereen kunnen redden. Daarnaast helpen wij de Afghanen die door de Taliban worden gezocht en zij die een zekere dood tegemoet zien indien de Taliban hen zal vinden.

Sindsdien is het ons gelukt om ruim 840 Afghanen, waaronder ruim 600 kinderen, te redden en alsnog het land uit te krijgen. Een klein deel mocht alsnog naar Nederland komen en een flink deel hebben wij naar andere veilige landen, zoals Pakistan, Duitsland, Frankrijk en Brazilië, weten te krijgen.

Nog altijd ondersteunen wij 28 gezinnen die zijn ondergedoken. Om hen in veiligheid te krijgen hebben wij uw hulp nodig. 

Wat we doen

- We verstrekken in samenwerking met een lokale NGO voeding
- We huisvesten hen in onze safe-houses in diverse steden
- We bieden medische zorg en kopen medicijnen indien nodig
- We regelen de benodigde reisdocumenten
- We zorgen dat ze veilig de grens kunnen oversteken
- We zorgen voor een toekomst in een veilig land

Voor wie doen we dit?

- De achtergebleven Nederlandse Afghanen 
- Vrouwenrechtenactivisten die gezocht worden
- Voormalig overheidspersoneel (die gevaar lopen)
- Journalisten die worden gezocht door de Taliban 

Waarom deze actie?

Tot nu toe hebben de vrijwilligers en diverse donateurs alle kosten zelf gedragen. Om de laatste 28 gezinnen veilig het land uit te krijgen hebben wij uw hulp nodig. Donaties, hoe groot en hoe klein ook, geven ons de mogelijkheid om hen te redden. Het gaat hier daadwerkelijk om de levens van deze mensen en hun kinderen aangezien de meeste direct door de Taliban zullen worden gedood indien zij worden gevonden. 

Met uw ondersteuning red u de levens van deze mensen. 

 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 25/11/2022
Viewed 773x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Iron Tulip

Iron Tulip

Fundraiser organised by:

Guido Blaauw

Guido Blaauw

 

Donations

 
Show all donations
Started on 25/11/2022
Viewed 773x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog