'Reneeke', de Diestse straatveger verdient een standbeeld.

'Reneeke',  de Diestse straatveger verdient een standbeeld.
Diest Uw Stad
Share this fundraiser

3 jaar na zijn pensioen overlijdt 'Reneeke'. Een algemene oproep om hem blijvend te eren verdient ook jouw steun!

134 donations
€ 3085 of € 47500 raised

Diestenaars kennen hem ongetwijfeld: straatveger René'ke. Tot aan zijn pensioen hield hij de straten van Diest proper. Met z'n borstel onder de arm en z'n iconisch karreke voorop trok hij de baan op, om de mensen te begroeten, zoals alleen René'ke dat kon. Enthousiasme en vriendelijkheid kenmerkte de meest gekende werknemer van de stad.

Op 8 oktober is René Pauwels overleden, 3 jaar na zijn pensioen. De meeste mensen, en zeker Diestenaren kennen hem alsof het gisteren was. Het nieuws snelde als een wervelwind door Diest, waarna spontaan deze oproep weerklonk uit de duizenden steunbetuigingen op social media: ‘Deze man verdient een standbeeld’. Vanuit ‘Diest, Uw Stad!’ groeide het initiatief tot fundraising om deze man op een gepaste manier te eren. 

Stadkunstenaar Edwin Degelin moest niet lang nadenken om dit initiatief ter harte te nemen en is bereid om een Reneeke in het centrum van Diest te vereeuwigen in een bronzen standbeeld.

Diest gaat prat op zijn ambassadeurs. Dat zijn bijna allemaal muzikanten en TV-persoonlijkheden. Reneeke zou in dat rijtje niet misstaan. Een eenvoudige man die in alle bescheidenheid met zijn glimlach en zijn natuurlijke vriendelijkheid uitgroeide tot een cultfiguur!

Inwoners van Diest (en ver daarbuiten), laat jullie hart spreken en steun deze actie, eveneens als dank en respect naar al de stadsarbeiders en ambtenaren. 

Iedere donatie is welkom, om samen één geheel te vormen zodat we deze algemene oproep kunnen verwezenlijken!

News

Collectors

Loading...
Started 5 days ago
Viewed 5354x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Diest, Uw stad!

Fundraiser organised by:

Diest Uw Stad

Diest Uw Stad

134 donations
€ 3085 of € 47500 raised

Donations

 
Show all donations
Started 5 days ago
Viewed 5354x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

In the media

Krijgt overleden straatveger Renéke Pauwels standbeeld in Diest?

13 Oct 2021

In Diest is een steunactie opgezet om geld in te zamelen voor een kunstwerk voor René Pauwels, de populaire straatveger die vorige zaterdag overleed.

Het Belang Van Limburg

Marc wil standbeeld voor overleden straatveger Renéke: “Hij heeft voor veel mensen iets betekend”

13 Oct 2021

DIEST - In Diest wordt geld ingezameld om een standbeeld te maken voor René Pauwels, de populaire straatveger die vorige zaterdag overleed. Hij werd 64 jaar. “Renéke heeft voor heel veel mensen iets betekend”, zegt zijn neef Marc Smets, initiatiefnemer van de steunactie.

Het Nieuwsblad

Diest wil een standbeeld voor straatveger Renéke: "Zijn overlijden heeft veel losgemaakt"

12 Oct 2021

Inwoners van Diest willen een standbeeld voor straatveger René Pauwels die vorige vrijdag is overleden. Renéke zoals iedereen hem noemde, was een geliefd figuur in Diest. Hij was stadsarbeider en reed iedere dag met zijn poetskar door de stad om alles proper te houden. De Facebookgroep 'Diest uw stad' is begonnen met een geldinzameling om een standbeeld te kunnen bekostigen.

VRT NWS

Diestenaren willen een standbeeld voor de overleden straatveger Renéke

12 Oct 2021

In Diest willen ze een standbeeld voor stadsarbeider René Pauwels. Renéke was heel populair in Diest, hij is vrijdag overleden. Inwoners zijn nu met een crowdfunding begonnen om een standbeeld op te richten. Maar mag je zomaar op openbaar domein een beeld zetten? 

Radio2 Vlaanderen

RENEEKE, DE ALLICHT VRIENDELIJKSTE STRAATVEGER VAN VLAANDEREN, IS NIET MEER

11 Oct 2021

Het overlijden van Reneeke Pauwels heeft in Diest en de verre omgeving voor een gigantische stroom van sympathiebetuigingen gezorgd. Het ganse weekend bleven mensen op allerlei kanalen hun waardering uitdrukken voor deze bescheiden simpele man die met zijn borstel en zijn kar, zijn onverwoestbare glimlach en zijn legendarische vriendelijkheid iedereen heeft beroerd.

Hola Hageland

Antwerpen heeft Brabo, heeft Diest binnenkort een ‘Renéke’? Inwoners willen 50.000 euro inzamelen voor standbeeld van geliefde straatveger

11 Oct 2021

DIEST - Diestenaars kennen hem ongetwijfeld: straatveger René Pauwel, of beter: Renéke. Tot aan zijn pensioen hield hij de straten van Diest proper. “Met z’n borstel onder de arm en z’n iconisch ‘karreke’ voorop trok hij de baan op, om de mensen te begroeten, zoals alleen Renéke dat kon”, klinkt het bij de inwoners. Hij was zo populair bij de inwoners dat ze massaal besloten dat hij een standbeeld verdient. 

Het Laatste Nieuws

Een standbeeld voor overleden straatwerker René

11 Oct 2021

Uitbater van Nicky'sCatwalk in Diest en neef van de onlangs overleden stadswerker René Pauwels, Marc Smets, heeft een geldinzameling op poten gezet om de nodige centen in te zamelen om een standbeeld voor René op te richten. "Niet alleen voor hem maar ter ere van alle stadswerkers want die leveren allemaal zo'n goed werk."

Hageland Actueel

Diestenaren starten petitie voor een standbeeld voor overleden straatveger Réné

11 Oct 2021

Krijgt straatveger René Pauwels een standbeeld in Diest? Verschillende Diestenaren zijn in elk geval wel al gestart met een inzamelactie.

ROB TV

De bekendste en meest enthousiaste straatveger van Diest, "Reneeke", is overleden

10 Oct 2021

Minder goed nieuws want de misschien wel bekendste werknemer van de stad Diest, René Pauwels is overleden. De meeste mensen, en zeker Diestenaren kennen hem als René'ke de straatveger. René ging drie jaar geleden op pensioen. Vooral z'n onweerstaanbaar enthousiasme blijft bij.

ROB TV