Fata Tropicana

Fata Tropicana
Wannes Beernaert
Deel deze actie

Een documentaire van een gezin op weg in een oude camper van Canada naar Panama. Gewapend met een camera en een muziekstudio.

78 donaties
€ 2.375 ingezameld

Hallo! 

ik stel me eerst even voor. In het dagelijkse leven ben ik jeugdopbouwwerker. Ik werk voor en met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties, ook onze vzw Caillou die we vorig jaar oprichtten met enkele vrijwilligers is er om jongeren een zinvolle dagbesteding te bieden. Op dit moment runnen we een pop-up bar en bouwen we een boot om tot een drijvende muziekstudio. 

Mijn vriendin, Julie is ook opvoedster, kokkerelt supergraag en is vooral een toegewijde mama van 3 kindjes. 

Onze oudste is Seb, 4 jaar en een heel sociale, communicatief vaardige grote broer, hij zal een grote rol spelen in het verhaal dat we willen brengen. Pippa is onze dochter van 1 jaar, zij is nu volle bak de wereld aan het ontdekken. Onze zoon Foss heeft daar nooit de kans toe gekregen, Foss hebben we vorig jaar moeten afgeven, hij was 8 maanden. Misschien kennen jullie me van het nummer ‘Fly young bird’ die ik bracht op de warmste week van Studio Brussel, voor hem. 

We beleefden 2 heel intense jaren, het heeft ons geleerd dat we dikwijls te weinig tijd nemen om stil te staan of te genieten. ‘T is dikwijls een verlies dat je doet beseffen wat je hebt of had. Wij hebben prachtige kinderen en die worden snel groot. Het wordt hoog tijd dat we ons eens onttrekken aan de volle agenda en de 1001 activiteiten en gewoon eens ten volle in het nu gaan leven en de tijd nemen om hen echt te leren kennen. 

De vzw, het jeugdopbouwwerk, verbouwingen, school en Creche worden voor 1 jaar on hold gezet. We trekken er op uit, 9 november 2021 zullen we vliegen op Montreal, daar gaan we op zoek naar een geschikte bus die ons doorheen de reis zal voeren, all the way to Panama of verder...? 

We zien de reis als een experiment, een onderzoek naar hoe het leven on the road, met kindjes er uit kan zien. We zullen ons laten onderdompelen in het onbekende. We zijn heel benieuwd hoe het homeschooling ons zal bevallen, hoe snel Seb de taal zal oppikken, hoe het is om de hele tijd als gezin samen te leven. Hoe zal de aanpassing naar plots geen tientallen telefoontjes per dag verlopen? Zullen de kinderen thuis missen, of net helemaal niet. Het wordt een zoektocht om de balans tussen de rol als ouder, partner en eigenbelang te vinden. 

Doorheen de trip gaan we op zoek naar tips and tricks van mensen, gezinnen die heel wat verder in dit proces zitten. We zetten een heleboel plekken vast waar we op bezoek zullen gaan en even kunnen meeleven. Ik denk aan earthships, ecovillages, communes en het ontmoeten van andere reizende gezinnen. Overal gaan we verhalen sprokkelen en gaan we kijken hoe en waarom deze mensen de stap hebben genomen om niet mee te draaien in de ratrace. 

We willen dit alles in beeld brengen omdat we het in eerste instantie een interessant gegeven vinden. In onze zoektocht naar informatie, vinden we heel weinig rond het reizen met kinderen. Heel wat tips rond fietsreizen, backpacking, groepsreizen, maar dit thema blijkt beperkt aanwezig. We willen mensen inspireren, zin doen krijgen om het zelfde te gaan doen. Velen laten zich, nu meer dan ooit, inpalmen door angst en vergeten te leven. Het leven stopt niet na het krijgen van kindjes, integendeel! 

Daarnaast geloof ik dat wij als gezin mooie, interessante, grappige en ontroerende beelden kunnen afleveren. Ik ga gewapend met een mini studio op zoek ga naar de perfecte soundtrack voor de docu, tal van lokale muzikanten zullen de revue passeren. Julie zal zich laten overwelmen door wat de lokale keuken te bieden heeft. Hand in hand met onze 2 pagadders, die ons, zonder dat ze het weten, zullen leiden doorheen dit prachtige avontuur. 

We hebben ons uiterste best gedaan om een budget samen te krijgen om deze documentaire te kunnen financieren. Nu hebben we nog een laatste duwtje in de rug nodig en jullie kunnen ons daar bij helpen. 

Onder het motto: ‘Vele kleintjes maken één grote’ startten we deze crowdfunding!

Nu al een dikke merci!

Pippa, Seb, Julie en Wannes

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 08-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Wannes Beernaert

Wannes Beernaert

78 donaties
€ 2.375 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Wannes Beernaert trekt met gezin jaar op reis en zoekt fondsen om roadmovie te maken: “Soms moet je durven springen”

17 Sep 2021

Een jaar lang je hele hebben en houden achterlaten om met een motorhome van de Canadese oostkust naar (minstens) Panama te bollen: dat is het plan van Wannes Beernaert en zijn gezin. De bekende Langemarkenaar koppelt aan het avontuur ook een project. Onderweg wil hij een documentaire maken en daarvoor heeft de man een crowdfunding gelanceerd. “Ik wil tonen dat je ook met twee jonge kinderen je grootste dromen kan najagen.

Krant van West-Vlaanderen