Help St. Oudheidskamer Drachtstercompagnie met de aankoop van It Gebouke

Help St. Oudheidskamer Drachtstercompagnie met de aankoop van It Gebouke
Deel deze actie

Voor de aankoop van dit historische gebouwtje is veel geld nodig. Met uw steun wordt een nieuwe oudheidskamer gerealiseerd.

18 donaties
12%
€ 605 van € 5.000 ingezameld

De Stichting Oudheidskamer Drachtstercompagnie is sinds 2 jaar op zoek naar een nieuwe locatie. De unieke kans doet zich nu voor dat op een historische plek in het dorp het verenigingsgebouwtje “It Gebouke” beschikbaar komt.

“It Gebouke” is in 1938 aan het dorp geschonken door Juffrouw Gelkje van Kooten. Het verenigingsgebouwtje moest worden gebruikt ter bevordering van de stoffelijke en culturele belangen van de bevolking van Drachtstercompagnie. Deze doelstelling sluit naadloos aan bij het doel van de St. Oudheidskamer: het beheren, tentoonstellen, verkrijgen van goederen en informatie betreffende de geschiedenis van Drachtstercompagnie en omgeving.

 

Voor de overname van “It Gebouke” moet overdrachtsbelasting ten bedrage van € 15.000,= worden betaald. Hiervoor vragen wij uw steun! Er is inmiddels door diverse acties al € 10000,- binnen gehaald. Help nu de laatste € 5000,= ook bij elkaar te krijgen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-01-2022 gestart
2047x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie

Actie georganiseerd door:

Tseard Jager

Tseard Jager

18 donaties
12%
€ 605 van € 5.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-01-2022 gestart
2047x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Koperen bedpannen, antieke jachtkast en een eeuwenoude doodshemd. Oudheidskamer met historische objecten vecht voor een vaste plek in het dorpshart van Drachtstercompagnie.

17 Feb 2022

Nu Plaatselijk Belang vertrekt uit het verenigingsgebouw voor de verhuizing naar het nieuwe mfc, heeft stichting Oudheidskamer Drachtstercompagnie/Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije na jaren zicht op een vaste plek in het midden van het dorp.

Friesch Dagblad

Steunactie voor Stichting Oudheidskamer Drachtstercompagnie

14 Feb 2022

De Stichting Oudheidskamer in Drachtercompagnie kan het voormalig buurthuis ‘It Gebouke’ voor een symbolisch bedrag overnemen van Plaatselijk Belang. Deze historische plek leent zich bij uitstek voor het tentoonstellen van goederen en informatie over de geschiedenis van Drachtstercompagnie en omgeving. Voor de verschuldigde overdrachtsbelasting van 15.000 euro vraagt de stichting hulp.

RondOm Vandaag

Uitzending Omrop Fryslân | St. Oudheidskamer Drachtstercompagnie

18 Jan 2022

Luister naar het interview in de uitzending van 18 januari | 41.00 - 47.45

Omrop Fryslân