Lakota Waldorf School

Lakota Waldorf School
Deel deze actie via:

Het behoud van de Lakota-cultuur en de ondersteuning van de Wolacota Waldorf School als een model van duurzaam onderwijs in e

 
€ 0 ingezameld

Een bijzondere school gelegen in Mile Creek Rd, Kyle, Verenigde Staten. Laat me je meenemen naar het moment waarop Bas in de jaren 90 in aanraking kwam met de fascinerende cultuur van de prairiebewoners. Hij woonde een inspirerende lezing bij van Robert en Bob Stantic, twee krachtige Lakota mannen. Maar wat Bas echt tot in zijn kern raakte, was het nieuws dat er een school werd opgericht in dit reservaat.

De mannen in deze gemeenschap hebben het zwaar te verduren gehad vanwege de verwoestende gevolgen van de kolonisatie van Amerika. Ze werden geconfronteerd met ziektes en verslavingen die veel levens eisten. Op een avond keerden enkele jonge vrouwen dronken terug naar huis, een verontrustend teken dat de innerlijke kracht van de vrouwen in gevaar was. De stamoudsten kwamen onmiddellijk bijeen en beseften dat als de vrouwen ook zouden bezwijken, de gemeenschap niet zou kunnen overleven. Er moest iets gebeuren.

In nauwe samenwerking met de Steiner School organisatie werd er een school opgericht. Een plek waar hoop en kracht zouden worden hersteld, waar de rijke Lakota cultuur en de principes van het Steiner onderwijs elkaar zouden ontmoeten. Maar de school heeft financiële steun nodig, omdat ze niet gesubsidieerd worden. Ze moeten voortdurend fondsen werven om te kunnen blijven bestaan.

En daar komen wij in beeld. We willen graag een verschil maken door geld in te zamelen voor deze bijzondere school. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Lakota Waldorf School de nodige steun ontvangt.  Er worden niet alleen zomerkampen georganiseerd, maar er zijn ook leerkrachten die zich verdiepen in het Steiner onderwijs en de Lakota taal leren, zodat ze deze kennis kunnen doorgeven aan de kinderen die de school bezoeken.

Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw, dat de groeiende behoeften van de gemeenschap kan accommoderen. Dit alles kost echter veel geld.

Wil je het hartverwarmende project van de Wolacota Waldorf School ondersteunen? Laten we samen werken aan een betere toekomst voor deze kinderen, waarin ze kunnen gedijen, leren en bloeien in een omgeving die hen de kracht en kennis biedt van zowel de Lakota-cultuur als het Steiner-onderwijs.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-07-2023 gestart
33x bekeken

Actie georganiseerd door:

Meester Bas

Meester Bas

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-07-2023 gestart
33x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog