10 tips voor een succesvolle Steunactie

  1. Actie foto: gebruik een duidelijke actie foto die meteen de essentie van de actie weergeeft. Dit is de belangrijkste visuele uiting van je actie.
  2. Actie titel: verzin een sterke pakkende actie titel.
  3. Korte omschrijving: geef een kort en bondige omschrijving waarvoor je collecteert.
  4. Verhaal: plaats het verhaal en de noodzaak achter de actie in een uitgebreide omschrijving. Een persoonlijk verhaal creëert meer betrokkenheid en bereidwilligheid om te doneren.
  5. Extra foto's: voeg extra foto's toe die de actie verder kunnen verduidelijken en aantrekkelijk kunnen maken.
  6. Organisaties of groepen: is de actie voor een organisatie, groep of team? Koppel je actie hieraan. Dit kan zijn een club, vereniging, school, klas, team, stichting, goed doel, bedrijf, kerk, chiro, vzw, enz.
  7. Doelbedrag en einddatum: stel een doelbedrag en een einddatum in. Acties met een doelbedrag en/of een einddatum krijgen meer donaties dan acties zonder. Wees gerust; je kan tijdens de actie zowel het doelbedrag alsook de einddatum wijzigen.
  8. Delen, delen, delen! Het aller belangrijkst is om de actie zoveel mogelijk te delen met jouw netwerk en anderen. Via persoonlijke berichten met daarin de link naar jouw actie (email, WhatsApp). Maar ook via plaatsing van de actie op sociale media.  Contacteer ook de lokale nieuws media! Deze zijn doorgaans zeer geïnteresseerd om steunacties te plaatsen. Zo bereik je veel mensen en zal je meer donaties ontvangen. Zonder te delen zullen er weinig/geen donaties binnenkomen.
  9. Collectanten: nodig collectanten uit: wacht niet alleen op spontane aanmeldingen van collectanten maar nodig deze ook pro-actief uit. Zo vergroot je het netwerk, de verspreiding en daarmee het aantal donaties!
  10. Nieuws: plaats nieuws updates: donateurs zullen eerder mee doen als ze met enige regelmaat nieuws updates kunnen lezen van je actie. Dit creëert meer betrokkenheid en kans dat zij de actie weer verder zullen delen met anderen, collectant worden of zelfs nog een keer doneren.