Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Tips en Weetjes

Grote shock om Big Brother-exit: ‘Totaal flabbergasted’

8 Apr 2024

Fans zijn het oneens met deze onverwachte beslissing

De finaleweek van Big Brother 2024 gaat vandaag van start. Het is dus nog maar heel eventjes afwachten wie er met de winst vandoor gaat… Spannend! Maar vlak voor de eindstreep kwam Big Brother nog wel met een behoorlijk grote shock: publieksfavoriet Tom moest het programma verlaten.

Tips en Weetjes
Krant van West Vlaanderen

Ouders en vrienden organiseren benefiet en steunactie voor Jada (12) uit Wielsbeke: “Een lieve prachtmeid die de beste zorg verdient”

8 Apr 2024

Jada Vande Sompele uit Wielsbeke werd in 2012 geboren met een open rugje. Eerst leek er weinig aan de hand tot de lijdensweg vorig jaar in oktober echt begon. De ouders en vrienden organiseren op 8 juni een benefiet en richtten intussen ook al een steunactie op.

Krant van West Vlaanderen
Nieuws247.be

Big Brother: fans zamelen meer dan 4.000 euro in voor Tom

7 Apr 2024

Meteen na de toch wel verrassende exit van Tom in ‘Big Brother’ besloot een fan een steunactie voor de papa uit Burcht op te zetten. Tom was lange tijd één van de favorieten in ‘Big Brother’ maar werd zaterdag helaas uitgeschakeld en dat kwam hard binnen bij zijn vele fans van.

Nieuws247.be
De Havenloods

Zieke groenteboer Mehmet krijgt massale steun van bewoners Schiebroek

5 Apr 2024

Rotterdam - Bewoners van de wijk Schiebroek doneren massaal geld voor hun favoriete groenteboer Mehmet. Mehmet is ernstig ziek en moet zijn winkel tijdelijk sluiten om te herstellen. Om de ‘Parel van de Peppel’ tijdens die sluiting te voorzien van inkomsten is een doneeractie in het leven geroepen.

De Havenloods
De Toren Hardenberg

Help de egelopvang ’t Egelhuus in Hollandscheveld!

5 Apr 2024

Het Egelhuus, waar egels om wat voor redenen opgevangen worden, is toe aan een nieuw onderkomen. Jarenlang heeft het dienst gedaan maar het kan niet nog een seizoen meer mee. Daarom zijn Linda en Eddy de Jong uit Hollandscheveld, een crowdfunding gestart. Er lopen 2 acties, bij Stichting Dierenlot, en bij Steunactie.nl. Om de egelopvang te helpen heeft Hillie Waning Vos, Life & Nature Specialist van Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel, aangeboden om een insectensafari te geven voor een klas, onderbouw, in het basisonderwijs. Zij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het geven van insectensafari’s en/of Natuurlessen op school en in de natuur.

De Toren Hardenberg
SRC

17 APRIL 2024-EDITIE VAN DE WATERLOOP

3 Apr 2024

LEERDAM - Op 17 april wordt er in Leerdam weer gelopen in de Waterloop. Zeker 250 scholieren zetten dan hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor de realisatie van waterfilters in Ethiopië.

SRC
TV Oost Vlaanderen

Thomas mag naar WK benchpress in Texas: "Mijn ziekte houdt me niet tegen"

2 Apr 2024

De 24-jarige Thomas Roels uit Waasmunster heeft een ticket beet voor het WK benchpress in het Amerikaanse Texas. Thomas heeft mucoviscidose, een aangeboren en erfelijke ziekte. Maar ondanks muco heeft hij toch het Belgisch record verbroken in de klasse tot 66 kilogram. Zo tilde hij maar liefst twee en halve keer z'n eigen lichaamsgewicht. Domper op de feestvreugde: de reiskosten naar het WK in Texas moet hij zelf bekostigen en die zijn erg duur. Daarom is hij nu met een steunactie gestart.

TV Oost Vlaanderen
De Limburger

Wens voor meervoudig gehandicapte Sofia (7) uit Echt gaat met eigen rolstoelbusje in vervulling: ‘Onze dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken’

2 Apr 2024

Het werven van sponsors via Saam Doet Het samen met steunactie.nl was een enorm succes. Het benodigde bedrag van circa 25.000 euro werd binnen ...

De Limburger
TV Oost Vlaanderen

Brandweerman Miguel raakt zwaargewond bij blusactie, collega's starten steunactie

1 Apr 2024

In Wichelen hebben enkele brandweermannen een steunactie op poten gezet voor hun collega Miguel. Miguel raakte drie weken geleden zwaargewond tijdens een brand in het chirolokaal van Gijzegem. Hij raakte geplet tussen een brandweerwagen en autopomp. Miguel kroop door het oog van de naald, maar houdt er wel een zware bekkenbreuk aan over. Hij moet nu maandenlang revalideren.

TV Oost Vlaanderen
Nieuwsblad

Niya ging naar de dokter met windpokken, een week later volgde de bikkelharde diagnose en haar eerste chemo: “Het verkeerde lotje”

23 Mar 2024

MENEN/GENT - De 9 maanden oude Niya had windpokken en was suf. Uitzieken, zei de dokter. Maar mama Kimberly vertrouwde het niet en ging terug. Amper zeven dagen later kreeg Niya haar eerste chemo en een bikkelharde diagnose. “We houden ons sterk voor haar.”

Nieuwsblad
Nieuwsbredene.be

Steunactie slachtoffers brand

22 Mar 2024
Nieuwsbredene.be
VRT NWS

Brand in rijwoning in Bredene door airfryer: huis onbewoonbaar verklaard

21 Mar 2024

In Bredene heeft het zwaar gebrand in een rijwoning. Op het moment van de brand waren de twee tieners van de bewoners aanwezig. Er raakte niemand gewond. Het huis is onbewoonbaar verklaard.

VRT NWS
Nieuwsblad

Op stap voor Jules en Otis: “Na crowdfunding nu ook een benefietwandeling voor twee Duchenne-patiëntjes”

21 Mar 2024

MOEN - Op 6 maart startte de opa van Jules (11) en Otis (9) Voet een crowdfunding voor zijn twee kleinkinderen uit Moen. Enkele vrienden en sympathisanten van de familie organiseren nu ook een benefietwandeling om geld in te zamelen.

Nieuwsblad
Nieuwsblad

“Het vuur breidde zich razendsnel uit”: Bianca (43) en gezin zwaar aangeslagen na verwoestende brand

21 Mar 2024

BREDENE - Een zware brand verwoestte woensdagavond de woning van Bianca De Groote en haar kinderen. Het gezin is bijzonder aangeslagen door de brand. “De brandweer kon het stenen hartje met daarin de assen van mijn overleden papa redden”, zegt Bianca.

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Scouts en KSA slaan de handen in elkaar voor crowdfunding en benefiet: “Na de brand van ons lokaal is onze band nog sterker geworden”

21 Mar 2024

OOSTERZELE - Scouts Sjaloom en KSA zitten na de verwoestende brand van hun jeugdlokalen van vorige maand niet in zak en as. Met vereende krachten zamelden ze al 52.000 euro in. Zaterdag volgt een gezamenlijke benefiet.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Baby Elise is één van zes kindjes wereldwijd met zeldzame, ongeneeslijke ziekte: “We weten dat ze nooit zal kunnen zitten, staan, stappen of praten”

20 Mar 2024

“Ons dochtertje kan sterven als gevolg van een eenvoudige ontsteking van de luchtwegen. Bij elke hoest maken we ons zorgen.” Baby Elise (1,5 jaar) uit Brakel heeft een uiterst zeldzaam en levensbedreigend syndroom, waarvan er wereldwijd maar zes gevallen bekend zijn. De gemiddelde levensverwachting is amper 9 jaar en haar ouders Iris en Bart beseffen goed dat genezen er niet in zit: “Pas toen Elise drie maanden oud was, begon ons op te vallen dat er iets niet klopte.” De dooppeter van Elise is een crowdfunding gestart.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Brand zorgt voor zware schade in woning: "Vuur ontstond wellicht bij airfryer”

20 Mar 2024

In Bredene heeft woensdagavond een zware brand gewoed in een rijwoning. Het vuur ontstond wellicht bij een airfryer in de keuken. “Het huis is wellicht onbewoonbaar”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Zware brand vernielt rijwoning in Bredene: “Opluchting dat er geen gewonden gevallen zijn”

20 Mar 2024

BREDENE - In Bredene is een rijwoning uitgebrand in de Noord-Edestraat nadat een airfryer vuur vatte. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de woning heel veel schade opliep. Er raakte niemand gewond, maar het huis is onbewoonbaar. “We gaan nu bekijken waar we de bewoners kunnen huisvesten”, klinkt het.

Nieuwsblad
Algemeen Dagblad

Door een ongezonde relatie verwaarloosde Evie (37) haar huis, maar Jacoline biedt hulp: ‘Ze is een engel’

19 Mar 2024

Gewapend met schoonmaakmiddelen, een dweil en vuilniszakken gaat Jacoline Collee (29) aan de slag in extreem vervuilde huizen. Ze maakt gratis schoon bij mensen die het het hardst nodig hebben. Zoals bij de 37-jarige Evie, die twee jaar lang van de buitenwereld werd afgesloten door haar agressieve ex. ,,Door Jacoline heb ik weer hoop gekregen, goede mensen bestaan dus nog wel.”

Algemeen Dagblad
Het Laatste Nieuws

“Ze was vrolijk en sociaal, twee jaar later kan ze nog amper praten”: Nora (5) lijdt aan zeldzame ziekte CLN-2

17 Mar 2024

“We waren net op de terugweg van een heerlijk dagje op het strand, maar plots leek er helemaal geen leven meer in haar te zitten.” De 5-jarige Nora was een sociaal en vrolijk meisje, maar dat veranderde toen ze 2 jaar geleden na een uitstap in het ziekenhuis belandde. Daar werd CLN-2 vastgesteld, een zeldzame ziekte die in België slechts twee cases kent. Nora takelt elke dag meer af, ze kan nog amper praten en wandelen is moeilijk. Haar ouders zijn daarom een steunactie gestart om een rolstoelbusje te kopen.

Het Laatste Nieuws