Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een aantal nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties en het verhaal erachter. 

Wij raden aan proactief de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft uiteraard een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina.

Een Hart voor Opwijk

Apr 2021

Hart voor Opwijk opende een crowdfunding. Wil je financieel steunen dan kan dat via deze link. Op maandag middag (12 april) stond de teller al op 2.220 euro. Die werden bijeen gebracht door 91 donatoren.

Goeiedag.be

Al 300 mondkapjes verkocht voor Team Hennie

Apr 2021

Bij de DA Drogisterij in het Nijkerkse winkelcentrum Paasbos zijn al meer dan 300 mondkapjes verkocht, waarvan de opbrengst gaat naar Team Hennie. Dat heeft inmiddels meer dan 1000 euro opgebracht. Ook worden sleutelhangers verkocht. Team Hennie gaat in 2022 de Alpe d’Huez bedwingen om geld op te halen voor het kankerfonds. De aanleiding is het overlijden van Hennie van As uit Nijkerkerveen die in 2019 overleed aan longkanker. Het team van tien personen gaat in totaal 25.000 euro proberen op te halen. Wilt u ze ook steunen?  https://steunactie.nl/actie/teamhennie-alpe-d-huzes

De Veense Courant

Crowdfunding opgestart voor slachtoffers van zware brand in Opwijk

Apr 2021

OPWIJK - Een aantal inwoners van het Vlaams-Brabantse Opwijk steekt de handen uit de mouwen om de slachtoffers te steunen van de brand die vrijdag 36 appartementen vernielde. Via een Facebookgroep en een website, die volgende week het licht zou moeten zien, proberen ze de andere Opwijkenaren in te lichten hoe en op welke manier er kan worden gedoneerd. De vrijwilligers, verenigd in de werkgroep “Hart voor Opwijk”, hebben ook een crowdfundingactie op poten gezet.

Het Nieuwsblad

Brand Opwijk - Crowdfunding opgestart voor slachtoffers brand

Apr 2021

(Belga) Een aantal inwoners van het Vlaams-Brabantse Opwijk steekt de handen uit de mouwen om de slachtoffers te steunen van de brand die vrijdag 36 appartementen vernielde. Via een Facebookgroep en een website, die volgende week het licht zou moeten zien, proberen ze de andere Opwijkenaren in te lichten hoe en op welke manier er kan worden gedoneerd. De vrijwilligers, verenigd in de werkgroep "Hart voor Opwijk", hebben ook een crowdfundingactie op poten gezet: https://steunactie.nl/actie/hart-voor-opwijk-kloosterstraat9421.

Knack

In deze moskee in Gouda zit de schrik er flink in: ‘De volgende keer is het misschien iemand met een geweer’

Apr 2021

Toch wil Samir niet te somber zijn. Hij ziet ook lichtpuntjes. Zo kreeg de Marokkaanse Assalam moskee in de nasleep van de brand veel steunbetuigingen, zegt hij. ‘Er kwamen opvallend veel donaties binnen van mensen met Nederlandse en een Turkse achternamen.’ Ook ontving de moskee brieven van kerken in de buurt.

de Volkskrant

Steunactie voor begrafenis ADO-fan

Apr 2021

Voor de begrafenis van ADO-supporter Marcel Westphaal heeft zijn dochter een steunactie opgezet. Westphaal (bijgenaamd Haagse Mafkees) zit in zijn laatste levensfase. Hij had tegen zijn dochter ooit de wens uitgeproken dat er een afscheid komt in het stadion van ADO Den Haag en dat hij wordt begraven in een kist van de club. Omdat de begrafenispolis niet toereikend is, is zij de actie begonnen waarbij geld kan worden gedoneerd. Op dit moment is bijna 3000 euro van de benodigde 5500 euro ingezameld.

Club Achter de Duinen

‘Big Brother’-kijkers boos over stemming: ‘Al lang duidelijk dat Jill moest winnen’

Apr 2021

Er is een petitie gestart en er wordt geld ingezameld voor verliezend finalist Nick.

Jill Goede (22) stapte donderdagavond als laatste het ‘Big Brother’-huis uit en neemt een dikke 70.000 euro mee naar huis. De grootse finale werd voor heel wat kijkers echter overschaduwd door een vreemde twist in de stemming en crashende sites. Velen blijven boos achter, al zijn dat natuurlijk vooral de fans van verliezend finalist Nick.

Flair

Grote renovatie voor Geesterse Molen Steunactie opgezet

Apr 2021

GEESTEREN - Dit voorjaar moet de Grote Geesterse Molen grondig worden gerenoveerd. De houten constructie in de molenkap is niet stevig genoeg meer, en daarom is men op zoek naar (financiële) steun. Doordat drie van de acht achtkantstijlen (balken bovenin de molen) te dun en verzwakt zijn, is de gehele molenkap verzakt.

Op en rond de Essen

Zwijndrechtse oud-militair vraagt aandacht voor PTSS bij veteranen

Apr 2021

ZWIJNDRECHT – Veteraan Mark Paasman gaat wandelen vanaf Den Helder naar Zwijndrecht waar hij nu woont. Om Marks actie te steunen kun je doneren via de website steunactie.nl. De opbrengst gaat naar het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (het V-fonds). Het fonds wil onder meer waardering voor veteranen bewerkstelligen. Zij zetten zich immers in voor bescherming en handhaving van onze vrede en een democratische rechtsstaat.

Zwijndrecht.net

75.000 euro schade na brandstichting moskee Gouda

Apr 2021

Een veertigjarige man gooide in de nacht van 2 op 3 april een brandend voorwerp in de Goudse moskee Assalam aan de Antwerpseweg, waarna er een brand uitbrak. De schade aan de moskee die nog in aanbouw is in Gouda, wordt geschat op 75.000 euro. Een inzamelingsactie om de moskee te steunen heeft al aardig wat geld opgebracht.

Bladna.nl

Steunactie om uitvaart Rotterdammer Aad Roubos te bekostigen

Apr 2021

De markante Rotterdammer Aad Roubos is afgelopen donderdag overleden. Tot grote spijt van de familie blijkt Aad niet verzekerd te zijn voor zijn uitvaart. Om toch een waardig afscheid voor hem te regelen, is zijn zoon Rob een steunactie gestart. 

Open Rotterdam

Flinke schade na brandstichting Goudse moskee: inzamelingsactie gestart

Apr 2021

Een veertigjarige man heeft dit weekend brand gesticht in de Goudse moskee Assalam aan de Antwerpseweg. De man gooide in de nacht van 2 op 3 april een brandend voorwerp naar binnen, waarna er brand uitbrak. Er is niemand gewond geraakt, maar de schade aan het gebouw wordt geschat op 75.000 euro.

In de Buurt

Schade na brandstichting moskee geschat op 75.000 euro; succesvolle inzameling voor kosten

Apr 2021

De schade aan de in aanbouw zijnde Assalam Moskee in Gouda wordt geschat op 75 mille. Begin van het paasweekend gooide een 40-jarige verdachte een brandend voorwerp naar binnen waarna er brand ontstond. Inmiddels heeft een inzamelingsactie al aardig wat geld opgebracht.

Algemeen Dagblad

Al 55.000 euro voor crowdfunding-actie voor Moskee Assalam

Apr 2021

Om de getroffen gemeenschap en de moskee Assalam in Gouda te steunen en de schade aan de moskee te herstellen is een crowdfunding-actie gestart. Daarop is de afgelopen dagen al 55.000 euro gestort. Tot dusverre doneerden 2650 sympathisanten van de moskee uiteenlopende bedragen. Het benodige bedrag is 75.000 euro. 

Gouds Dagblad

Steunactie voor restauratie Geesterse Molen

Apr 2021

Het is een behoorlijke met zaken die moeten gebeuren. De wieken moeten worden gedemonteerd, hetzelfde geldt voor de molenkap, er moet vervolgens een noodkap worden aangebracht, achtkantstijlen moeten worden hersteld, balkkoppen op de meelzolder eveneens en tevens moeten verschillende andere onderdelen worden hersteld. Hij moet worden geschilderd en vervolgens moeten alle gedemonteerde onderdelen worden teruggeplaatst

Tubantia

Update: Brand Assalam schokt Gouda

Apr 2021

Zaterdagmorgen 3 april rond 2.55 uur is er brand ontstaan in de aanbouw zijnde nieuwe moskee van Assalam aan de Antwerpseweg. De brandweer wist de brand snel te blussen maar de schade is aanzienlijk. In de omgeving is een verdachte aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand.

Goudse Post

Een helpende hand voor Luctor et Detector

Apr 2021

Nee, natuurlijk is Johan Elzinga niet de enige (startende) ondernemer in Middelburg die het lastig heeft door de crisis, maar nu we lezen dat Luctor Et Detector zo kort na de start wankelt als bedrijf, wijzen we toch graag even op het verhaal, dat je kunt lezen op https://steunactie.nl/actie/de-detectorshop-in-nood.

 

Wij zijn de stad Middelburg

Crowdfunding-actie voor Moskee Assalam

Apr 2021

Bij een aanbouw van een moskee in Gouda is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht. De politie kreeg rond 03u00 een melding dat iemand een brandend voorwerp richting het pand gooide, waarna vlammen ontstonden. Om de getroffen gemeenschap en de moskee Assalam in Gouda te steunen is een crowdfunding-actie gestart. Hierbij de link naar de actie: steunactie.nl/actie/help-moskee-gouda

Gouds Dagblad

Vriendinnen in de bres voor The Rosegarden in Den Helder

Apr 2021

DEN HELDER - ‘Het oudste beroep ter wereld trekt het niet meer. Best een grappige koptekst vind je niet? Maar het verhaal hierachter is dat zeker niet, zoals wij hier zullen toelichten. Onze vriendin Ylona heeft al negen jaar een eigen bedrijf genaamd The Rosegarden en ja, dit is dus een plek waar seks te koop is. Niet meteen een doelgroep waarmee iedereen zich wil identificeren, maar stop niet meteen en lees toch even door.‘

Den Helder in het Nieuws / Helders Nieuwsblad

Crowdfunding om Adam (1) zelfstandig te helpen ademen: “Heb stem van mijn kind nog nooit gehoord”

Mar 2021

Pulderbos, Deurne - Adam (1) uit Deurne is een vechter. Door een scheur in de vruchtwaterzak, kwam de baby op 3 januari 2020 na 29 weken zwangerschap ter wereld met tal van complicaties. Deze zomer moet hij een operatie in Zwitserland ondergaan waardoor hij eindelijk zelfstandig zou kunnen ademen, zodat hij na een jaar het Revalidatiecentrum in Pulderbos kan verlaten om thuis bij zijn mama Shana Citroën (23) en broertje te zijn. Nimcke Boiy, een vriendin van Shana, is een crowdfunding gestart omdat de hospitalisatieverzekering eerder toegezegde kosten nu toch ineens niet dekt.

Gazette van Antwerpen