Neef zamelt geld voor gezin overleden maaltijdkoerier: "Topcoach met een groot hart"

5 Feb 2023

De familie van Sultan Zadran, de Afghaanse fietskoerier en cricketspeler die afgelopen week om het leven is gekomen, heeft een inzamelingsactie op poten gezet. “Wat de steunactie ook oplevert, het zal het leven van Sultan nooit vervangen. Maar ik hoop dat het geld ervoor zorgt dat zijn kinderen naar school kunnen.”

VRT NWS

Neef zamelt geld in voor gezin overleden maaltijdkoerier: 'Topcoach met een groot hart'

5 Feb 2023

De familie van Sultan Zadran, de Afghaanse fietskoerier en cricketspeler die afgelopen week om het leven is gekomen, heeft een inzamelingsactie op poten gezet. “Wat de steunactie ook oplevert, het zal het leven van Sultan nooit vervangen. Maar ik hoop dat het geld ervoor zorgt dat zijn kinderen naar school kunnen.”

Bruzz

Overreden fietskoerier laat zwangere vrouw en vijf kinderen na

4 Feb 2023

Sultan Zadran, de Uber Eats-bezorger die donderdag om het leven kwam nadat hij onder een FlixBus terechtkwam, laat vijf kinderen en een vrouw na. Zij is momenteel zwanger van hun zesde kind. Het gezin stond op het punt om in het kader van gezinshereniging naar België te komen.

Bruzz

Le livreur à vélo Uber Eats écrasé par un FlixBus est Sultan Zadran, un Afghan de 38 ans qui laisse derrière lui une femme enceinte et cinq enfants

3 Feb 2023

Voici les circonstances du drame qui a coûté la vie à ce père de famille qui « était sur le point de pouvoir faire venir sa famille en Belgique dans le cadre d’un regroupement familial »…

Les pompiers de Bruxelles ont été appelés à la rescousse ce jeudi après-midi, sur le coup de 16 h 24, pour désincarcérer un livreur à vélo Uber Eats qui était passé et coincé sous un FlixBus au carrefour formé par les boulevards Albert II et Simon Bolivar, c’est-à-dire en face de la gare du Nord, à Schaerbeek. À leur arrivée, la victime était toujours consciente et hurlait de douleur.

SUDinfo.be

Steunactie voor bucketlist Lynn

2 Feb 2023

Lynn is een lieve meid van 10 jaar oud. Die helaas voor de 3de keer leukemie heeft. Helaas wordt ze deze keer niet beter.

Slaponline

Perwez : des élèves lèvent des fonds pour acheter un vélo biplace afin d'offrir des balades aux résidents d’un home

30 Jan 2023

Proposer aux résidents d’un home une balade champêtre à bord d’un vélo électrique biplace : c’est l’idée originale de deux élèves de rhéto du Collège da Vinci, à Perwez ! Pour financer l’achat d'un tricycle biplace et l’organisation de ce beau projet intergénérationnel, Zakaria et Nino ont lancé un appel aux dons via crowdfunding. 

De bewoners van een tehuis een landelijke rit aanbieden op een tweezits elektrische fiets: dat is het originele idee van twee studenten van het College da Vinci in Perwez! Om de aanschaf van een tweezits driewieler en de organisatie van dit grote intergenerationele project te financieren, hebben Zakaria en Nino een oproep gedaan voor donaties via crowdfunding. 

RTBF.be

Help de 12-jarige Bo om zijn talent verder te ontwikkelen!

30 Jan 2023

NIEUWE PEKELA - De 12-jarige Bo uit Nieuwe Pekela wil zijn talent graag verder ontwikkelen maar heeft daarvoor een betere accordeon nodig met meer mogelijkheden. Bo is een getalenteerde accordeonspeler. Zijn huidige accordeon is zo langzamerhand op z'n eind. Er zijn onderdelen kapot die niet meer verkrijgbaar zijn en wat belangrijker is… het instrument heeft niet de mogelijkheden voor Bo om zijn talent verder te kunnen ontwikkelen. Hij zou zo graag een Italiaanse accordeon kopen (4-korige musette met 96 bassen) maar die zijn erg duur…

Prachtig Pekela

Overvallen Lisbeth (87) van café Viking kan op heel wat steun rekenen: benefiet, crowdfunding en pak individuele acties

30 Jan 2023

GENT - Een benefietavond in Bar Oswald, een crowdfunding en veel individuele acties: buurtbewoners van Muide-Meulestede tonen zich solidair met de Gentse cafébazin Lisbeth Waldack (87). Het gezicht van volkscafé Viking op de Muide werd vorige week slachtoffer van een brutale overval in haar woning.

Nieuwsblad

KV Kortrijk zamelt geld in voor Tielts gezin dat slachtoffer werd van woningbrand

30 Jan 2023

Voetbalclub KV Kortrijk zamelt geld in voor het gezin van een jeugdspeler dat vorige week het slachtoffer werd van een woningbrand. Het huis in Tielt is onbewoonbaar verklaard. KVK hoopt met de steunactie 25.000 euro in te zamelen voor Leon (10) en zijn gezin. "We willen tonen dat we een warme club zijn voor de spelers, op én naast het veld", zegt Glenn Verbauwhede van KVK.

VRT NWS

KVK zamelt geld in voor familie van jeugdspeler Leon (10) die getroffen werd door brand

30 Jan 2023

KORTRIJK/TIELT - KV Kortrijk organiseert een crowdfunding voor de familie Maes uit Tielt. Zoon Leon (10) speelt bij de Kortrijkse voetbalclub.

Nieuwsblad

Een marathon van 160 kilometer door de woestijn: ‘Zo snel mogelijk rijden, zonder het paard uit te putten’

30 Jan 2023

WANROIJ - Ze zijn er klaar voor, Michelle Nooijen (29) uit Wanroij en haar paard Czartowczyk. Klaar voor een ‘ritje’ door de woestijn. Half februari vertrekt hun vlucht naar het WK Endurance in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Michelles doel? Met Team NL een medaille veroveren, met een blij en gezond paard.

Algemeen Dagblad

“Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

28 Jan 2023

KORTRIJK/TIELT - “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”

Het Laatste Nieuws

Jong gezin start crowdfunding na woningbrand: “De stress bezorgde mij al weeën”

27 Jan 2023

Een brand verwoestte in november de recent gerenoveerde woning van Tiffany Blanckaert (28) en Koen Van Litsenburgh (29). Om de renovatie én een noodzakelijke ruimere gezinswagen te kunnen betalen, werd een crowdfunding op poten gezet.

Krant van West-Vlaanderen

Vandalen steken scootmobiel van Hasseltse (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Het Belang Van Limburg

Vandalen steken scootmobiel van Caroline (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Gazette van Antwerpen

Caroline (52) zit vast in haar flat nadat vandalen haar scootmobiel in brand steken: “Daarvoor moet je toch echt harteloos zijn?”

26 Jan 2023

HASSELT - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Nieuwsblad

Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

26 Jan 2023

GENT - Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.

PZC

87-jarige cafébazin ’s nachts overvallen en met de dood bedreigd door gemaskerde inbrekers: “Mijn café sluiten? Nooit!”

26 Jan 2023

GENT - Doodsangsten heeft ze doorstaan. De 87-jarige Lisbeth Waldack, al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide, werd woensdagnacht gewekt door drie gemaskerde inbrekers. Die trokken de juwelen van haar lijf en bedreigden de bejaarde vrouw met de dood.

Nieuwsblad

“Zwijg of je gaat eraan”: oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) ’s nachts brutaal overvallen door gemaskerd inbrekers

26 Jan 2023

Gent - Doodsangsten doorstond de 87-jarige Lisbeth Waldack: al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide. Terwijl ze woensdagnacht in haar zetel sliep, stond ze plots oog in oog met drie gemaskerde inbrekers. De juwelen trokken ze brutaal van haar lijf terwijl ze haar bedreigden met de dood.

Het Belang Van Limburg

Rapper Dharan Rimal (12) voert actie voor weeshuizen in Nepal

26 Jan 2023

WEESP - “Mijn naam is Dharan Rimal, ik ben 12 jaar en ik ben rapper”, zo start het persbericht dat Dharan de wereld in stuurde. Hij heeft een bijzondere missie. Dharan gaat geld inzamelen voor twee weeshuizen in Nepal. De actie is voor Dharan heel persoonlijk: zijn Nepalese vader heeft zelf in een van deze weeshuizen gewoond.

Weesper Nieuws