Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Emily (21) moet na zwaar ongeval rechterbeen laten amputeren: “Ik heb geen andere keuze, want ik wil dolgraag nog een deel van mijn jeugd beleven”

25 Mei 2023

LEDE - Emily Van Damme (21) staat voor een harde realiteit: de jonge vrouw raakte door een zwaar ongeval in september 2020 verlamd aan haar been en meerdere operaties en behandelingen konden niet voorkomen dat haar rechterbeen moet worden geamputeerd. Omdat de behandeling erg duur is, vraagt de jonge vrouw daarvoor nu financiële hulp.

Nieuwsblad

Stefaan (51) kwam hard ten val met zijn fiets in Aalst: “Gelukkig droeg ik een helm of dit was anders afgelopen”

19 Mei 2023

Op 4 mei kwam Stefaan Engels (51) uit Aalst hard ten val met zijn driewieler op de gewestweg aan de Capucienenlaan in Aalst. Hij botste met zijn gezicht vol op een geparkeerde auto nadat hij kantelde en raakte zwaargewond. “Het fietspad loopt hier op bepaalde momenten zo schuin dat het gevaarlijk is", zegt Stefaan. Agentschap wegen en verkeer start volgende maand met werken op die baan, waardoor het probleem wel verholpen zal worden.

Het Laatste Nieuws

Stefaan komt zwaar ten val op “fietspad in slechte staat”: “Zonder fietshelm was ik er misschien niet meer”

18 Mei 2023

AALST - Stefaan Engels (51) kwam zwaar ten val met zijn fiets aan de Capucienenlaan nadat hij door de slechte staat van het fietspad de controle over het stuur verloor. Hij botste met zijn hoofd tegen een geparkeerd voertuig en raakte daarbij zwaargewond. “Zonder fietshelm was ik er misschien niet meer.”

Nieuwsblad

Uitbaters Andy en Melissa willen feestzaal heropenen na zware brand: “Alle feesten zijn al opnieuw gepland”

16 Mei 2023

Uitbaters Andy en Melissa willen feestzaal heropenen na zware brand: “Alle feesten zijn al opnieuw gepland”

Krant van West Vlaanderen

2 miljoen euro gepompt in hun feestzaal... en dan richt hevige brand ravage aan: “Maar onze gasten laten we niet in de steek”

16 Mei 2023

Nauwelijks acht maanden nadat Andy Eeckloo en zijn echtgenote Melissa Vantuyne de deuren van feestzaal Den Doedel in Koekelare openden, woedde er maandagavond een enorme brand. De brandweer moest de hele nacht nablussen. “Een enorme tegenslag”, zucht Andy. “Maar ook al is onze zaak volledig vernield: opgeven doen we niet.” En dus kijken Andy en Melissa nu al richting toekomst, zo blijkt.

Het Laatste Nieuws

Uitbater feestzaal blijft niet bij de pakken zitten na zware brand: “We zijn van plan alles opnieuw op te bouwen”

16 Mei 2023

KOEKELARE - De zware brand die maandagavond veel schade veroorzaakte in feestzaal Den Doedel in Koekelare is het gevolg van een kortsluiting. Die ontstond ter hoogte van de wasmachine in een lokaal achter de zaal. Omdat de branddeur gesloten was, werd nog meer schade voorkomen. “Maar toch is alles kapot in de zaal. We zijn nu feesten aan het herplannen in een andere zaal en mijn ambitie is zeker om alles weer op te bouwen”, zegt uitbater Andy Eeckloo (40).

Nieuwsblad

Zware brand in feestzaal Den Doedel in Koekelare, zaal was nog maar sinds september open

15 Mei 2023

In Koekelare heeft een felle brand gewoed in feestzaal Den Doedel in Koekelare. De brandweer had moeite om de brand te bestrijden. Na ruim een uur blussen, kwam er nog altijd heel wat rook uit het dak.

VRT NWS

BRAND IN FEESTZAAL DEN DOEDEL IN KOEKELARE

15 Mei 2023

Maandagavond is er iets over zes brand uitgebroken in feestzaal Den Doedel in Koekelare. Toen de brandweer van de zone Westhoek ter plaatse kwam was er al een hevige rookontwikkeling. Door de grootte van de feestzaal was het moeilijk om de exacte locatie van de brand te lokaliseren.

Focus WTV

Zware brand vernielt recent geopende feestzaal: “Enorm moeilijk te bestrijden”

15 Mei 2023

KOEKELARE - Feestzaal Den Doedel in Koekelare werd maandagavond getroffen door een zware brand. Het vuur was voor de brandweer erg moeilijk te bestrijden. “Door de complexiteit van het gebouw duurde het een hele poos eer de brand binnen gelokaliseerd kon worden”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. De schade in de feestzaal is wellicht groot door brand-, rook- en waterschade. Een enorme tegenslag voor uitbater Andy Eeckloo, die de feestzaal pas in september opende na forse investeringen.

Nieuwsblad

Wens van terminaal zieke kleuter vervuld met groot verjaardagsfeest: “Neyla lacht nog zelden, maar we denken dat ze echt blij is vandaag”

14 Mei 2023

BERENDRECHT, DEURNE - Een groot feest voor Prinses Neyla, dat moest en is het ook geworden zondag in café De Molengeest in Berendrecht. Het vijfjarig meisje lijdt aan een onbehandelbare hersentumor en zal haar zesde verjaardag in december niet halen. Toch droomde ze nog van een party met taart, springkastelen, ballonnen, cadeaus en vriendjes. Die wens werd door familie, vrienden en sympathisanten met veel liefde vervuld.

Nieuwsblad

DE STEMMEN VAN ASSISEN. Ze rouwden elk om hun vermoorde kind. En dan bracht het lot Stefan en Vivian samen

13 Mei 2023

Vier jaar geleden vond Stefan zijn zoontje Ryan (6) terug in bad. Ryan werd vermoord door zijn moeder. Het assisenproces in 2021 was een keerpunt in het leven van Stefan. In de aanloop ernaar ontmoette hij Vivian, een vrouw die net hetzelfde meemaakte met haar zoontje Daan (7 weken). Het lot bracht hen samen, en nu zijn ze koppel. Samen vertellen ze in deze aflevering over hoe ze als nabestaanden het proces rond hun kind beleefden: “Het was helemaal geen loutering. Ik wilde antwoorden, maar ik kreeg ze niet.”

Nieuwsblad

Mitch (21) lijdt aan hersenkanker en haalt bijna 5.000 euro op met crowdfunding: “Mijn hele linkerzijde moet ik opnieuw leren gebruiken”

11 Mei 2023

SINT-NIKLAAS - Mitch Meersman uit Sint-Niklaas lijdt aan een zeldzame vorm van hersenkanker.

Nieuwsblad

Influencersduo Celine & Michiel wordt peter en meter van CP-voetbalclub Red Stars

11 Mei 2023

ANZEGEM/OLSENE - Red Stars, de voetbalvereniging voor kinderen met cerebrale parese of hersenverlamming, houdt op 10 juni een groot slotfeest met een voetbaltoernooi en een barbecue om het einde van haar eerste seizoen te vieren. Daarop zal ook het bekende influencersduo Celine & Michiel aanwezig zijn. Zij zijn officieel meter en peter van Red Stars.

Nieuwsblad

U schonk al 70.000 euro voor Odettes nieuwe oogjes: “We staan niet alleen. Dit doet zóveel deugd”

11 Mei 2023

De geldinzamelingsactie voor de kleine Odette is een succes. Het acht maanden jonge meisje heeft slechts één oogje en is volledig blind. De ouders hoopten aanvankelijk op 20.000 euro om haar nieuwe oogjes te kunnen geven, maar nu staat de teller al op ruim 70.000. “Elke euro is meer dan welkom”, zegt mama Pauline dankbaar.

Krant van West Vlaanderen

Red Stars vieren einde eerste seizoen met influencers Celine & Michiel

10 Mei 2023

Red Stars vieren einde eerste seizoen met influencers Celine & Michiel


 

Krant van West Vlaanderen

Hockeyclub Koksijde steunt crowdfunding voor powerchair hockeyer Artuur Dumont

7 Mei 2023

Toen de spelertjes en het bestuur van Hockeyclub Koksijde een artikel lazen in deze krant over de crowdfundingactie om een dure sportrolstoel te kunnen kopen voor Artuur Dumont uit Moorsele, zetten ze spontaan een steunactie op poten.


 

Krant van West-Vlaanderen

Nederlander Franky bakt frieten aan Oekraïense front: "Je went aan verwoeste gebouwen, niet aan heftige verhalen"

7 Mei 2023

De Nederlandse frituuruitbater Franky Van Hintum is al elf keer naar het Oekraïense front getrokken. Daar deelt hij gratis frietjes en frituursnacks uit. Hij is niet van plan daarmee te stoppen. "Vaak horen we van mensen dat het hun eerste warme maaltijd is in dagen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

VRT NWS

“Ieder kind verdient een waardig afscheid, dicht bij zijn familie”: crowdfunding opgestart om Raul (9) in Roemenië te begraven

7 Mei 2023

GENT - Een groep jeugdwelzijnswerkers en leerkrachten uit Gent houden een crowdfunding om Raul (9) zijn begrafenis en repatriëring naar Roemenië te betalen. “Zo kan hij een waardige rustplaats krijgen”, klink het.

Nieuwsblad

Gezicht van campagne voor veilig verkeer belandt zelf in rolstoel: 13 jaar nadat zijn zus om het leven kwam in het verkeer, raakt ook revalidatie-expert Jente (30) deels verlamd na ongeval

6 Mei 2023

SCHOTEN, EDEGEM - Hoe sterk kan het noodlot een gezin treffen? Dertien jaar nadat hun dochter Aïsha (15) het leven is verloren toen ze vlak bij huis werd aangereden op een zebrapad, raakte de zoon van Werner Wagemans en Tina De Roeck deels verlamd na een auto-ongeluk. Jente (30), master in de revalidatiewetenschappen, weet als geen ander dat de kans bestaat dat hij opnieuw zal kunnen lopen, maar ook dat dit veel tijd en een gerichte doortastende aanpak vergt. Zijn ouders hebben hiervoor nu een crowdfunding opgezet.

Nieuwsblad

Jordanese kunstenaarsvereniging in geldnood na geplunderde rekening: "We zijn bedrogen"

6 Mei 2023

De Jordanese kunstenaarsvereniging Het Diepwater Collectief zit in geldnood nu de bankrekening geplunderd zou zijn. De club, speciaal voor en door mensen met psychische problemen, dreigt haar dertigjarige jubileum niet te halen. "Als we moeten sluiten is dat voor mij en zo veel anderen een ramp, want hier kunnen we onszelf helen door kunst."

AT5