Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een aantal nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties en het verhaal erachter. 

Wij raden aan proactief de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft uiteraard een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina.

Laatste wens van terminaal zieke mama Melissa (35) in vervulling: “Blij dat ik mijn zonen nog eens zag voetballen”

24 Oct 2021

ZWEVEZELE/LICHTERVELDE/ARDOOIE - Nog één wens had de terminaal zieke Melissa Dezitter (35) uit Zwevezele: haar zonen Rhûne (16) en Senne (13) nog één keer het beste van zichzelf zien geven op het voetbalveld. De Zwevezeelse brandweer zette alles op alles zodat Melissa zaterdag vanuit haar ziekbed zag hoe Senne samen met de U15 van KSKV Zwevezele met 3-1 won van KVC Ardooie, een match waarbij Rhüne scheidsrechter van dienst was. “Dit doet zo’n deugd. Niet alleen om mijn jongens aan het werk te zien, maar ook om deel uit te maken van de ambiance”, aldus Melissa.

Het Laatste Nieuws

Deze psycholoog hielp meer dan honderd mensen aan middel X. Aan de Volkskrant vertelt hij waarom.

23 Oct 2021

Psycholoog Wim van Dijk verstrekte het zelfdodingspoeder Middel X aan meer dan honderd mensen. Nu deelt hij zijn verhaal met de Volkskrant.

Volkskrant

Bosschenaar die vast zat voor zelfdodingshulp: ‘Ik heb laatstewilmiddel aan meer dan 100 mensen verstrekt’

23 Oct 2021

DEN BOSCH -  Bosschenaar Wim van Dijk geeft toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige psycholoog werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte. 

Brabants Dagblad

Psycholoog: ik heb ruim 100 mensen laatstewilmiddel gegeven

23 Oct 2021

Psycholoog Wim van Dijk geeft in de Volkskrant toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige man uit Den Bosch werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte.

Het Parool

Man hielp honderd mensen aan zelfdodingspoeder, wil discussie aanzwengelen

23 Oct 2021

De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan honderd mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt, zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X, een dodelijk wit poeder dat gewoon bij chemische groothandels te koop is. Nieuwsuur schreef in 2017 over dit conserveermiddel dat het binnen dertig tot zestig minuten tot de dood leidt.

NOS

Psycholoog heeft 'ruim 100 mensen' zelfdodingsmiddel gegeven

23 Oct 2021

De 78-jarige psycholoog Wim van Dijk uit Den Bosch heeft aan meer dan honderd mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt. Dat zegt hij zaterdag in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X. Volgens de krant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt.

Omroep Brabant

Nederlandse psycholoog geeft toe dat hij zeker 100 mensen zelfdodingsmiddel gaf

23 Oct 2021

De Nederlandse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan 100 mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X. Volgens de krant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt.

Het Laatste Nieuws

Psycholoog zegt zelfdodingsmiddel te hebben verstrekt aan ruim 100 mensen

23 Oct 2021

De Brabantse psycholoog Wim van Dijk heeft een zelfdodingsmiddel, het zogeheten Middel X, verstrekt aan meer dan honderd mensen. Dat zegt Van Dijk zaterdag in een interview met de Volkskrant. Volgens de krant is het de eerste keer dat iemand in Nederland die dat zelfdodingsmiddel verstrekt zich kenbaar maakt.

NU

Steunactie van kracht voor terminaal zieke Melissa Dezitter

21 Oct 2021

Melissa Dezitter (35) is ernstig ziek. De behandelende dokters krijgen de kanker niet onder controle en Melissa kreeg te horen dat ze uitbehandeld is. Haar mama Betty richtte een crowdfunding op.

Krant van West Vlaanderen

“Longkanker, die diagnose kreeg ik op dag nadat ik mijn trouwkleed had gekozen.” Crowdfunding gestart voor terminaal zieke Melissa (35)

20 Oct 2021

ZWEVEZELE - Melissa Dezitter is ‘uitbehandeld’. De 35-jarige moeder van twee lijdt aan longkanker en kreeg drie weken geleden te horen dat ze niet meer kan genezen. Om de vele ziekenhuisrekeningen te betalen is haar moeder Betty een crowdfunding gestart. “Het voelt zo oneerlijk aan. Kinderen moeten hun ouders overleven”, zegt ze.

Het Laatste Nieuws

“Als je over straat loopt, weet je niet of je er morgen nog bent”

14 Oct 2021

Razia Rhhmati Satarzai maakt zich grote zorgen om familie in Afghanistan

ADUARD – Ruim twintig jaar geleden vluchtte Razia Rhhmati Satarzai met haar twee jonge kinderen uit Afghanistan, omdat daar de Taliban aan de macht kwamen. Haar familie bleef echter achter in Azië. In 1998 kwam Razia terecht in Aduard, waar ze een nieuw leven probeerde op te bouwen. Na alles wat ze had meegemaakt, en de vele tegenslagen die daarna nog kwamen, lukte dat. Daar waar Razia hier inmiddels in volle vrijheid kan leven, kan haar familie in Afghanistan dat niet. Nu de Taliban weer aan de macht zijn, maakt de Aduardse zich grote zorgen om haar broers, zussen, neefjes en nichtjes, die al een aantal maanden ondergedoken zitten. Bang om opgepakt, mishandeld en vermoord te worden door de Taliban.

De Streekkrant.nu

Krijgt overleden straatveger Renéke Pauwels standbeeld in Diest?

13 Oct 2021

In Diest is een steunactie opgezet om geld in te zamelen voor een kunstwerk voor René Pauwels, de populaire straatveger die vorige zaterdag overleed.

Het Belang Van Limburg

Marc wil standbeeld voor overleden straatveger Renéke: “Hij heeft voor veel mensen iets betekend”

13 Oct 2021

DIEST - In Diest wordt geld ingezameld om een standbeeld te maken voor René Pauwels, de populaire straatveger die vorige zaterdag overleed. Hij werd 64 jaar. “Renéke heeft voor heel veel mensen iets betekend”, zegt zijn neef Marc Smets, initiatiefnemer van de steunactie.

Het Nieuwsblad

Diest wil een standbeeld voor straatveger Renéke: "Zijn overlijden heeft veel losgemaakt"

12 Oct 2021

Inwoners van Diest willen een standbeeld voor straatveger René Pauwels die vorige vrijdag is overleden. Renéke zoals iedereen hem noemde, was een geliefd figuur in Diest. Hij was stadsarbeider en reed iedere dag met zijn poetskar door de stad om alles proper te houden. De Facebookgroep 'Diest uw stad' is begonnen met een geldinzameling om een standbeeld te kunnen bekostigen.

VRT NWS

Diestenaren willen een standbeeld voor de overleden straatveger Renéke

12 Oct 2021

In Diest willen ze een standbeeld voor stadsarbeider René Pauwels. Renéke was heel populair in Diest, hij is vrijdag overleden. Inwoners zijn nu met een crowdfunding begonnen om een standbeeld op te richten. Maar mag je zomaar op openbaar domein een beeld zetten? 

Radio2 Vlaanderen

RENEEKE, DE ALLICHT VRIENDELIJKSTE STRAATVEGER VAN VLAANDEREN, IS NIET MEER

11 Oct 2021

Het overlijden van Reneeke Pauwels heeft in Diest en de verre omgeving voor een gigantische stroom van sympathiebetuigingen gezorgd. Het ganse weekend bleven mensen op allerlei kanalen hun waardering uitdrukken voor deze bescheiden simpele man die met zijn borstel en zijn kar, zijn onverwoestbare glimlach en zijn legendarische vriendelijkheid iedereen heeft beroerd.

Hola Hageland

Antwerpen heeft Brabo, heeft Diest binnenkort een ‘Renéke’? Inwoners willen 50.000 euro inzamelen voor standbeeld van geliefde straatveger

11 Oct 2021

DIEST - Diestenaars kennen hem ongetwijfeld: straatveger René Pauwel, of beter: Renéke. Tot aan zijn pensioen hield hij de straten van Diest proper. “Met z’n borstel onder de arm en z’n iconisch ‘karreke’ voorop trok hij de baan op, om de mensen te begroeten, zoals alleen Renéke dat kon”, klinkt het bij de inwoners. Hij was zo populair bij de inwoners dat ze massaal besloten dat hij een standbeeld verdient. 

Het Laatste Nieuws

Een standbeeld voor overleden straatwerker René

11 Oct 2021

Uitbater van Nicky'sCatwalk in Diest en neef van de onlangs overleden stadswerker René Pauwels, Marc Smets, heeft een geldinzameling op poten gezet om de nodige centen in te zamelen om een standbeeld voor René op te richten. "Niet alleen voor hem maar ter ere van alle stadswerkers want die leveren allemaal zo'n goed werk."

Hageland Actueel

Diestenaren starten petitie voor een standbeeld voor overleden straatveger Réné

11 Oct 2021

Krijgt straatveger René Pauwels een standbeeld in Diest? Verschillende Diestenaren zijn in elk geval wel al gestart met een inzamelactie.

ROB TV

De bekendste en meest enthousiaste straatveger van Diest, "Reneeke", is overleden

10 Oct 2021

Minder goed nieuws want de misschien wel bekendste werknemer van de stad Diest, René Pauwels is overleden. De meeste mensen, en zeker Diestenaren kennen hem als René'ke de straatveger. René ging drie jaar geleden op pensioen. Vooral z'n onweerstaanbaar enthousiasme blijft bij.

ROB TV