Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Motorvrienden organiseren steunactie voor familie van Ignace (23) na zwaar ongeval op E313

24 Mei 2022

BILZEN/HERK-DE-STAD - De motorvereniging Kamikaze Crew vzw is een inzamelactie gestart om de familie van hun vriend Ignace Luyten te steunen. De 23-jarige jongeman uit Hasselt raakte zondag levensgevaarlijk gewond na een ongeval op de E313 in Bilzen. Er is voor hem geen hoop meer.

Nieuwsblad

Motorvrienden organiseren steunactie voor familie van Ignace (23) na zwaar ongeval op E313

24 Mei 2022

Bilzen/Herk-de-Stad - De motorvereniging Kamikaze Crew vzw is een inzamelactie gestart om de familie van hun vriend Ignace Luyten te steunen. De 23-jarige jongeman uit Hasselt raakte zondag levensgevaarlijk gewond na een ongeval op de E313 in Bilzen. Er is voor hem geen hoop meer.

Het Belang Van Limburg

Ignace, 23 ans, percute 2 voitures et s’écrase contre le rail de sécurité de l’autoroute: «Malheureusement nous avons dû dire au revoir à notre pote»

24 Mei 2022

Victime d’un grave accident sur l’autoroute, le jeune belge n’a malheureusement pas survécu à ses blessures.

SUDinfo.be

MS-patiënte Livia (29) zet steunactie op voor hulphond Jimmy: zonder steun krijgt hij niet de juiste medische zorgen

23 Mei 2022

Voor de tweede keer in een half jaar heeft hulphond Jimmy een kruisband afgescheurd. Hij moet opnieuw geopereerd worden en revalideren en dat is een financiële aderlating voor baasje Livia.

Leuven Actueel

Geen hoop meer voor 23-jarige motorrijder die levensgevaarlijk gewond raakte op E313

23 Mei 2022

De 23-jarige Ignace Luyten uit Hasselt is zondag in de vooravond levensgevaarlijke gewond geraakt bij een ongeval op de E313 tussen Bilzen en Diepenbeek. De motard ging er met zijn motor van de baan. Voor de jongeman - afkomstig uit Schulen - is er geen hoop meer. Maandag kwamen enkele vrienden en motorrijders in Bilzen samen om hem te eren. Ook bij de organisatie van de oldtimerhappening in Herk-de-Stad is de sfeer bedrukt. Zowel Ignace als zijn vader werkte daar mee. Stephan Stevens van de organisatie. “We zijn diep bedroefd na het horen van het nieuws over het ongeval en de toestand van Ignace en leven mee met de familie en vrienden.”

Het Belang Van Limburg

Inzamelacties voor getroffen gezinnen van blikseminslag in Erembodegem en in Lebeke Outer…

20 Mei 2022

In de Lebeke, op de grens met Outer en Denderhoutem werd in de Kerkstraat ook een jong gezin getroffen door de blikseminslag. Het dak van de woning ging volledig in de vlammen op. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, maar de woning liep veel waterschade op, en is momenteel niet bewoonbaar.

PersregioDender.be

Actie voor tweedehands rolstoelbus. Marumer ouders zamelen 30 mille in na groeispurt van zoon Joshua de Jong (12)

20 Mei 2022

,,Help Joshua aan een nieuwe rolstoelbus.’‘ Onder dit motto zijn Obbe en Daniëlle de Jong uit Marum een geldinzamelingsactie begonnen. Hun 12-jarige zoon Joshua is vanwege een spierziekte al sinds zijn vierde aangewezen op een rolstoel.

Dagblad van het Noorden

“We hebben meteen een crowdfunding opgestart”: bliksem slaat in op woning en veroorzaakt brand aan dak

19 Mei 2022

OUTER - In de Stuypenberg, op de splitsing met de Kerkstraat in Outer, een deelgemeente van Ninove is donderdag kort na de middag de bliksem ingeslagen in het dak van een woning. Daardoor ontstond brand in het gebouw. Niemand raakte gewond.

Nieuwsblad

Blikseminslag maakt huis onbewoonbaar, jonge ouders met twee kindjes worden opgevangen door familie

19 Mei 2022

OUTER - In de Kerkstraat in Outer is donderdag een zware woningbrand uitgebroken nadat de bliksem er was ingeslagen. De bewoners bleven ongedeerd bij de brand, maar het huis is wel onbewoonbaar. 

HLN

Blikseminslag veroorzaakte woningbrand

19 Mei 2022

OUTER – Door een blikseminslag ontstond donderdag 19 mei brand in een woning aan de Kerkstraat in de Outerse Lebeke. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning is wel heel groot.

 

Ninof Media

Brand Kerkstraat Ninove

19 Mei 2022

Video

Humo

COEN & FRANKY MET FRIETKAR NAAR OEKRAÏNE

19 Mei 2022

Iedere week spreken Frank & Eva in de middagshow met Franky. Met zijn kompaan Coen is hij al met zijn frietkar naar de Oekraïne grens gegaan om gratis friet en snacks uit te delen. Dit keer gaan ze het land zelf echt in met alle mogelijke gevaren van dien.

NPO 3 FM

Zeiler Anton staat er iets beter voor, maar kan nog steeds niet weg. “Wel water en elektriciteit gekregen”

18 Mei 2022

GENT / OOSTENDE - De noodkreet van zeiler Anton Depesseroey, die vast zit in Saoedi-Arabië, heeft effect gehad. “Ze zijn hier heel gevoelig aan negatieve pers. Plots kon er wél gepraat worden, kreeg ik water en elektriciteit en een beter ligplaats. Maar weg kan ik nog steeds niet.”

HLN

Frietbakkers gaan dit keer verder dan Polen: gratis friet in Oekraïne

18 Mei 2022

Ze zijn al twee keer met frietwagens naar de grens tussen Polen en Oekraïne gereisd. Nu trekken Franky en Coen voor het eerst de grens over om mensen in Oekraïne te voorzien van eten en drinken.

Frituur Wereld

Katrien zamelt geld in voor zus die is getroffen door brand: “Zo lang gespaard, zo hard gewerkt, dan alles weg in een uur”

17 Mei 2022

Stabroek, Berchem - “Ze hadden er zo lang voor gespaard. Ze wilden echt iets voor zichzelf en vonden dat twee jaar geleden, in Stabroek nog wel. En dan hebben ze zo hard gewerkt, die badkamer was net klaar. Nee, na wat zaterdag is gebeurd kon ik niet aan de zijlijn blijven staan.” Katrien Verdyck (31) uit Hove (afkomstig van Berchem) zamelt geld in voor haar zus Liesbeth (36), man Christophe (36) en zoontje Noël (3). Die zijn getroffen door een verwoestende woningbrand en gaan nu door een hel.

Gazette van Antwerpen

Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Arabië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”

17 Mei 2022

GENT / OOSTENDE - Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama’s is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi-Arabië. Daar zit hij nu vast, ‘gegijzeld’ zegt hij zelf. “De autoriteiten eisen dat ik te allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren.”

HLN

Gentse wereldzeiler ‘gegijzeld’ in Saudische containerhaven: “Als ik van boord ga, arresteren ze mij”

17 Mei 2022

Een Gentse zeiler, onderweg van Thailand naar de Bahama’s, zit al dagenlang geblokkeerd in een containerhaven in Saoedi-Arabië na pech aan zijn boot. “Ik ben in een kafkaiaanse toestand beland.”

Nieuwsblad

Katrien lanceert geldinzameling voor haar zus na woningbrand: “Met hun spaarcentjes waren ze huis net aan het renoveren”

17 Mei 2022

STABROEK/HOVE - Het noodlot sloeg zaterdag toe op de Sterrehoevelaan in Stabroek. In de rijwoning van Liesbeth Verdyck (36) brak brand uit, terwijl zij met haar gezin op het schoolfeest was. Het hevige vuur raakte snel onder controle. Al is de rookschade groot. Daarom heeft Liesbeths zus Katrien (31) uit Hove een crowdfunding opgestart. 

HLN

Brand Stabroek

14 Mei 2022

VIDEO - Brand Stabroek Sterrehoevelaan

De Morgen

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

14 Mei 2022

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

Gazette van Antwerpen