Tarieven

Een actie opzetten en starten op Steunactie is gratis. Start nu een Steunactie zonder enig risico!

Tarieven

Steunactie is een van de meest voordelige crowdfunding & donatie platformen van Nederland en België. Het opzetten en starten van een actie is geheel gratis. Kosten worden alleen ingehouden indien er wordt gedoneerd. Dus no cure no pay. Wij vragen geen extra bijdrage of fooi aan donateurs en wij betalen elke week uit.

Vergelijk onze tarieven

Voorbeeld donatie: 30 euro

PlatformPlatformkostenTransactiekosten
Steunactie6%€ 0,60
Getfunded7%€ 1,15
Doneerveilig7,26%€ 0,96
Doneeractie7,26%€ 1,03
Whydonate15% "fooi" *1,9% + € 0,25
Gofundme15% "fooi" *2,9% + € 0,25
Geef15% "fooi" **variabel

Tarieven gepubliceerd op websites April 2024.
Alle tarieven INCLUSIEF BTW. Let op: veel platformen vermelden hun tarieven exclusief BTW.
Tarieven gebaseerd op donaties met iDEAL of Bancontact.
* Standaard ingestelde fooi.
** Voorbeeld donatie €25: standaard fooi 15% = €3,75. Bij keuze voor geen fooi betaal je 6,04% commissie.

Vergelijking met andere platformen: meer info

Platformkosten

Steunactie rekent een vergoeding van 6% inclusief 21% BTW (5% exclusief BTW) over het gedoneerd bedrag. Minimum donatie bedraagt €5,-.

Transactiekosten

De vaste transactiekosten zijn €0,60 inclusief BTW (€0,50 exclusief BTW) per donatie. Dit bedrag dekt de kosten van het ontvangen en verwerken, beheren en uitbetalen van de donaties.

Sommige betaalmethoden vragen extra variabele transactiekosten. Veruit de meest gebruikte betaalmethoden zijn iDEAL (Nederland) of Bancontact (België). Hier volgt een overzicht van de betaalmethoden en de kosten (incl. BTW):

Om donaties te ontvangen werken wij samen met Mollie, één van de grootste en veiligste betaaldienstverleners van Europa en met PayPal (alleen voor donaties met PayPal).

Voor uitbetalingen aan de actie organisatoren werken wij samen met Payaut, een gespecialiseerd betaaldienstverlener op het gebied van uitbetalingen.

Zowel donaties alsook uitbetalingen lopen via de derdengelden rekeningen van de genoemde betaaldienstverleners en zijn daardoor altijd veilig gewaarborgd.

Bankrekening toevoegen & uitbetaling

Je kan een bankrekening voor de uitbetaling toevoegen aan je Steunactie account. Uitbetaling van de donaties vindt wekelijks plaats op woensdag.

Donaties en uitbetalingen zijn 24/7 te volgen in het dashboard van je Steunactie account.

Ben je klaar om te starten met jouw Steunactie?

Start jouw actie

Eigen Mollie account: zakelijke bankrekening houders

Voor zakelijke gebruikers is het daarnaast ook mogelijk om een eigen Mollie account aan te vragen óf een bestaande Mollie account te koppelen. Zakelijke gebruikers dienen wel in het bezit te zijn van een zakelijke bankrekening en een KvK-nummer (Nederland) of een Ondernemingsnummer (België). Alle donaties - onder aftrek van de platform- en transactiekosten - worden bijgeschreven op je zakelijke bankrekening zonder tussenkomst van Steunactie. Je kan de uitbetaal frequentie zelf bepalen in je Mollie account.

 

Mollie

 

De transactiekosten worden direct in rekening gebracht door Mollie en wijken af van de bovenstaande tabel. Tarieven van Mollie zijn per geslaagde transactie en exclusief BTW.  Volledige tarievenlijst