Steunacties in the news

Steunacties appear regularly in the news. 

We recommend proactively contacting the news media with your fundraiser. Once published, an article will of course give a greater spread and reach of your crowdfunding campaign! The email address of the publications can usually be found on thier websites. Usually in the colophon or on the contact page. Or contact us; we have lists of editorial email addresses that we can send you.

Seen an article? Let us know and we will place it on the campaign page.

 

MS-patiënte Livia (29) zet steunactie op voor hulphond Jimmy: zonder steun krijgt hij niet de juiste medische zorgen

23 May 2022

Voor de tweede keer in een half jaar heeft hulphond Jimmy een kruisband afgescheurd. Hij moet opnieuw geopereerd worden en revalideren en dat is een financiële aderlating voor baasje Livia.

Leuven Actueel

Inzamelacties voor getroffen gezinnen van blikseminslag in Erembodegem en in Lebeke Outer…

20 May 2022

In de Lebeke, op de grens met Outer en Denderhoutem werd in de Kerkstraat ook een jong gezin getroffen door de blikseminslag. Het dak van de woning ging volledig in de vlammen op. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, maar de woning liep veel waterschade op, en is momenteel niet bewoonbaar.

PersregioDender.be

Actie voor tweedehands rolstoelbus. Marumer ouders zamelen 30 mille in na groeispurt van zoon Joshua de Jong (12)

20 May 2022

,,Help Joshua aan een nieuwe rolstoelbus.’‘ Onder dit motto zijn Obbe en Daniëlle de Jong uit Marum een geldinzamelingsactie begonnen. Hun 12-jarige zoon Joshua is vanwege een spierziekte al sinds zijn vierde aangewezen op een rolstoel.

Dagblad van het Noorden

“We hebben meteen een crowdfunding opgestart”: bliksem slaat in op woning en veroorzaakt brand aan dak

19 May 2022

OUTER - In de Stuypenberg, op de splitsing met de Kerkstraat in Outer, een deelgemeente van Ninove is donderdag kort na de middag de bliksem ingeslagen in het dak van een woning. Daardoor ontstond brand in het gebouw. Niemand raakte gewond.

Nieuwsblad

Blikseminslag maakt huis onbewoonbaar, jonge ouders met twee kindjes worden opgevangen door familie

19 May 2022

OUTER - In de Kerkstraat in Outer is donderdag een zware woningbrand uitgebroken nadat de bliksem er was ingeslagen. De bewoners bleven ongedeerd bij de brand, maar het huis is wel onbewoonbaar. 

HLN

Blikseminslag veroorzaakte woningbrand

19 May 2022

OUTER – Door een blikseminslag ontstond donderdag 19 mei brand in een woning aan de Kerkstraat in de Outerse Lebeke. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning is wel heel groot.

 

Ninof Media

Brand Kerkstraat Ninove

19 May 2022

Video

Humo

Zeiler Anton staat er iets beter voor, maar kan nog steeds niet weg. “Wel water en elektriciteit gekregen”

18 May 2022

GENT / OOSTENDE - De noodkreet van zeiler Anton Depesseroey, die vast zit in Saoedi-Arabië, heeft effect gehad. “Ze zijn hier heel gevoelig aan negatieve pers. Plots kon er wél gepraat worden, kreeg ik water en elektriciteit en een beter ligplaats. Maar weg kan ik nog steeds niet.”

HLN

Katrien zamelt geld in voor zus die is getroffen door brand: “Zo lang gespaard, zo hard gewerkt, dan alles weg in een uur”

17 May 2022

Stabroek, Berchem - “Ze hadden er zo lang voor gespaard. Ze wilden echt iets voor zichzelf en vonden dat twee jaar geleden, in Stabroek nog wel. En dan hebben ze zo hard gewerkt, die badkamer was net klaar. Nee, na wat zaterdag is gebeurd kon ik niet aan de zijlijn blijven staan.” Katrien Verdyck (31) uit Hove (afkomstig van Berchem) zamelt geld in voor haar zus Liesbeth (36), man Christophe (36) en zoontje Noël (3). Die zijn getroffen door een verwoestende woningbrand en gaan nu door een hel.

Gazette van Antwerpen

Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Arabië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”

17 May 2022

GENT / OOSTENDE - Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama’s is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi-Arabië. Daar zit hij nu vast, ‘gegijzeld’ zegt hij zelf. “De autoriteiten eisen dat ik te allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren.”

HLN

Gentse wereldzeiler ‘gegijzeld’ in Saudische containerhaven: “Als ik van boord ga, arresteren ze mij”

17 May 2022

Een Gentse zeiler, onderweg van Thailand naar de Bahama’s, zit al dagenlang geblokkeerd in een containerhaven in Saoedi-Arabië na pech aan zijn boot. “Ik ben in een kafkaiaanse toestand beland.”

Nieuwsblad

Katrien lanceert geldinzameling voor haar zus na woningbrand: “Met hun spaarcentjes waren ze huis net aan het renoveren”

17 May 2022

STABROEK/HOVE - Het noodlot sloeg zaterdag toe op de Sterrehoevelaan in Stabroek. In de rijwoning van Liesbeth Verdyck (36) brak brand uit, terwijl zij met haar gezin op het schoolfeest was. Het hevige vuur raakte snel onder controle. Al is de rookschade groot. Daarom heeft Liesbeths zus Katrien (31) uit Hove een crowdfunding opgestart. 

HLN

Brand Stabroek

14 May 2022

VIDEO - Brand Stabroek Sterrehoevelaan

De Morgen

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

14 May 2022

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

Gazette van Antwerpen

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

14 May 2022

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

Nieuwsblad

Uitslaande brand beschadigt twee woningen in Stabroek

14 May 2022

STABROEK - In de Sterrehoevelaan in Stabroek is zaterdag brand uitgebroken. Twee woningen geraakten daarbij beschadigd. Er vielen geen gewonden.

HLN

Help Elke om chronische leukemie te overwinnen: Maldegemse start crowdfunding op om experimentele behandeling te betalen

13 May 2022

Al vijf jaar levert Elke Van Hecke (41) een moedige strijd tegen chronische leukemie. Eind vorig jaar kreeg ze te horen dat alle opties uitgeput waren, maar een experimentele behandeling kan haar alsnog soelaas bieden. Alleen: die kost handenvol geld. “De medicijnen worden door het farmaceutisch bedrijf gedragen, alle andere kosten zijn voor ons”, klinkt het. “En die lopen op tot 800 euro per maand.”

Krant van West-Vlaanderen

Al meer dan 10.000 euro ingezameld voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

13 May 2022

GELDERMALSEN - De inzameling voor het betalen van de uitvaart van Anna en Dani, die omkwamen bij de vermoedelijke gezinsmoord, heeft al meer dan 10.000 euro opgeleverd. Honderden mensen hebben online gedoneerd. Beide slachtoffers uit Geldermalsen worden waarschijnlijk in Rusland begraven, danwel gecremeerd. Dat is de wens van de familie van moeder en zoon.

Omroep Gelderland

Inzamelingsactie voor uitvaart omgekomen Anna (38) en Dani (6): ‘Om waardig en respectvol afscheid te regelen’

12 May 2022

Er is een inzamelingsactie gestart ‘om een waardig en respectvol afscheid te kunnen regelen’ voor Anna (38) en Dani (6); de moeder en haar kind kwamen deze week om bij het drama in Geldermalsen. De actie is opgestart door Ksenia Kroesen, een goede vriendin van Anna. ,,We zaten samen op school, toen we 7 jaar waren zijn we vriendinnen geworden", zei ze eerder tegen De Gelderlander

De Gelderlander

Inzamelactie voor slachtoffers gezinsmoord, mogelijk waren ze niet verzekerd

12 May 2022

GELDERMALSEN - Er is een inzamelingsactie opgezet voor de uitvaart van Anna en Dani, die eerder deze week omkwamen in Geldermalsen. De beste vriendin van Anna, Ksenia Kroesen, vertelt aan Omroep Gelderland dat het gezin naar alle waarschijnlijkheid geen uitvaartverzekering heeft.

Omroep Gelderland