Steunacties in the news

Steunacties appear regularly in the news. 

We recommend proactively contacting the news media with your fundraiser. Once published, an article will of course give a greater spread and reach of your crowdfunding campaign! The email address of the publications can usually be found on thier websites. Usually in the colophon or on the contact page. Or contact us; we have lists of editorial email addresses that we can send you.

Seen an article? Let us know and we will place it on the campaign page.

 

Nieuwsblad

Sabine wil (over)leven voor haar zonen: “Crowdfunding voor dure kankerbehandeling”

27 Nov 2023

SINT-TRUIDEN - Sabine Cauwenberg (47) wil de strijd tegen kanker niet verliezen en vestigt al haar hoop op een veelbelovende ‘dendritische’ celtherapie in Nederland. De voormalige juf van de Sint-Jan Berchmansschool in Sint-Truiden kan de kost als alleenstaande mama echter niet in haar eentje dragen: “We zoeken nog minstens 25.000 euro.”

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Kim en Mitch verloren twee kindjes. Nu zijn hun IVF-kansen op: “Die vroedvrouw blééf maar zoeken naar een hartslagje”

27 Nov 2023

Koppels die een kind willen en daar medische hulp voor nodig hebben, kunnen in ons land rekenen op zes terugbetaalde IVF-behandelingen. Voor Kim (39) en Mitch (40) leek dat aantal ruim voldoende. Maar toen verloren ze hun zoontje Lewis. En zeven maanden later dochter Marilou. De zes pogingen zijn nu op, maar de kinderwens is groter dan ooit. “De kans om Euromillions te winnen, is groter dan wat ons in die zeven maanden is overkomen.”

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Marlot (33) lijdt al jaren helse pijn door zenuwziekte: “Ik kan mijn arm amper gebruiken, maar behandeling wordt niet terugbetaald”

27 Nov 2023

Acht jaar geleden belandde Marlot Dejaeghere (33) uit Wachtebeke na een val in een medisch sukkelstraatje. Na verschillende operaties liep ze het Complex Regionaal Pijnsyndroom op (CRPS), een zenuwziekte die verschrikkelijke pijn veroorzaakt. Een behandeling tegen die pijn wordt niet terugbetaald. Om het kostenplaatje van bijna 50.000 euro te dragen, zet haar broer Marius een inzamelactie op poten. “Eens een dagje met de kinderen naar Plopsaland gaan, ik zou het zó graag willen doen.”

Het Laatste Nieuws
Humo

‘We waren op onze hoede: er doken lijken op met uitgetrokken vingernagels en verbrijzelde benen’

27 Nov 2023

Meer dan veertig jaar na de moorden op drie Belgische missionarissen in Guatemala start volgende week in Leuven een bijzonder assisenproces. Vijf Guatemalteekse machthebbers van de militaire dictatuur uit de jaren 80 zullen er terechtstaan voor de ontvoering, foltering en moord op de drie Vlaamse Scheutisten. Die kozen de kant van de arme boerenbevolking en werden door het meedogenloze regime uit de weg geruimd. Hun families hopen op gerechtigheid, hoewel de beklaagdenbank wellicht leeg blijft. Humo sprak met kroongetuige Raf Allaert, de vierde Vlaamse missionaris op de dodenlijst, die net op tijd uit Guatemala kon vluchten.

Humo
Nieuwsblad

“Liever een prothese dan mij neerleggen bij een rolstoel”: steunactie moet Zoë (22) helpen in strijd tegen aandoening “die voelt alsof ze prikkeldraad in mijn enkel duwen”

26 Nov 2023

LEDE/HERZELE -

Vrienden zijn met een steunactie gestart voor Zoë Van Bellingen (22). De jongedame uit Lede lijdt aan het complex regionaal pijnsyndroom, wat ze opliep na twee ongevallen. Alleen een amputatie van haar onderbeen kan haar leven nu weer op het spoor krijgen. “Ik verwacht zo’n 25.000 euro medische kosten”, zegt Zoë. De ziekteverzekering erkent haar aandoening niet.

Nieuwsblad
VRT NWS

Zware loodsbrand in Moerkerke, vuur slaat over op hooi

25 Nov 2023

In Moerkerke was er vrijdagavond een zware loodsbrand in de Weststraat. Een tractor van een loonwerker schoot in brand, en het vuur sloeg over op opgeslagen hooi. Dat zorgde snel voor een vlammenzee. De landbouwer kon zijn machines nog net op tijd naar buiten rijden.

VRT NWS
Nuus

Plantenatelier Bravoure in Leeuwergem organiseert actie voor ongeneeslijke zieke Amélie (5) uit Zottegem

25 Nov 2023

Na de oproep (zie link) van de ouders van de ongeneeslijke zieke Amélie (5) uit Zottegem, heeft plantenatelier Bravoure (zie link) een actie op poten gezet om het gezin ter ondersteunen.

Lees meer over het schrijnende verhaal van Amélie en de moedige strijd die ze samen met haar ouders voert via deze link.

Nuus
Zaandams Dagblad

VEEL SCHADE BIJ BRAND IN WONING IN ZAANDAM

25 Nov 2023

ZAANDAM - Vrijdagavond rond 21.00 uur is er op de P.L. Takstraat in Zaandam een flinke brand ontstaan in een hoekwoning. De brand was kort, maar zeer hevig. Er is veel schade, zo is van buiten waarneembaar. De ruiten zijn gesprongen en binnen is veel brandschade. De brandweer en ambulance constateerden dat niemand gewond was geraakt. De buren werden geëvacueerd.

Zaandams Dagblad
Het Laatste Nieuws

Vlammenzee verwoest loods in Moerkerke: “Gelukkig geen slachtoffers”

24 Nov 2023

In Moerkerke bij Damme is vrijdagavond een zware brand ontstaan in de loods van een loonwerker. Een tractor vatte vuur en al snel sloegen de vlammen over naar grote hoeveelheden hooi die er opgestapeld lagen.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Vlammenzee in loods nadat tractor vuur vat: “Redden wat er te redden valt”

24 Nov 2023

MOERKERKE - In Moerkerke woedt sinds vrijdagavond een zware loodsbrand in de Weststraat. Een tractor van een loonwerker schoot in brand en het vuur sloeg over op opgeslagen hooi. Dat leidde al snel tot een ware vlammenzee. “De landbouwer kon zijn machines nog net buiten rijden”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V).

Nieuwsblad
Focus WTV

Fel­le brand in land­bouw­loods in Moerkerke

24 Nov 2023

In Moerkerke bij Damme woedt een felle brand  in een loods op een boerderij. De politie heeft de omgeving afgezet.

Focus WTV
Noordhollands Dagblad

Woning verwoest bij uitslaande brand in Zaandam, onderzoek naar mogelijke brandstichting

24 Nov 2023

Er heeft vrijdagavond brand gewoed in een woning aan de P. L. Takstraat in Zaandam. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laat weten dat er niemand in de woning aanwezig was. Wel is er enorme schade. Getuigen hoorden enkele knallen voordat de brand uitbrak, de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht en beschouwt de woning als plaats delict.

Noordhollands Dagblad
De Orkaan

Uitslaande woningbrand Zaandam

24 Nov 2023

Vrijdagavond – 24 november – brak tegen 21.00 uur brand uit bij een hoekwoning op de P.L. Takstraat met de Jan Windhouwerstraat in Zaandam. De verschillende hulpdiensten spoedden zich naar de brand die op de begane grond van de woning woedde. De vlammen kwamen uit het raam naar buiten. De bewoners waren op het moment van de brand niet in de woning aanwezig. Wel werden de twee naastgelegen woningen ontruimd.

De Orkaan
Algemeen Dagblad

Woningbrand op P.L. Takstraat in Zaandam

24 Nov 2023

112 MELDING - In Zaandam is vrijdagavond een brand gemeld aan de P.L. Takstraat. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

Algemeen Dagblad
NPO Radio 1

Suriname in nationale rouw vanwege slachtoffers door mijnramp

24 Nov 2023

Het is door het verkiezingsnieuws in Nederland weinig in het nieuws geweest, maar deze week heeft er in Suriname een grote mijnramp plaatsgevonden. Zeker 15 (jonge) mensen zijn overleden toen een illegale goudmijn in Brokopondo instortte. De vlaggen zijn gisteren halfstok gehangen, en ook vandaag is er nog een dag van nationale rouw in het land. Humberto praat erover met Hennah Draaibaar vanuit Paramaribo. 

NPO Radio 1
Gazet van Antwerpen

Blaffende pennenvriend doet hen de kanker even vergeten: UZ Gent start met origineel project

23 Nov 2023

Het UZ Gent zoekt kinderen met kanker en huisdieren met dezelfde diagnose om met elkaar te ‘corresponderen’ als pennenvriendjes. “Kinderen zullen sommige zorgen eerder uiten aan honden of katten dan aan mensen.”

Gazet van Antwerpen
Nieuwsblad

Mélody organiseert crowdfunding voor haar hond Jenny en steunt UZ Gent dat zieke kinderen laat schrijven met dieren

23 Nov 2023

MOORSLEDE - De 34-jarige Moorsleedse Mélody Diéryckx start een crowdfunding op. Enerzijds om de hoog opgelopen kosten voor haar zieke hond Jenny te betalen, maar anderzijds ook om Pen Poot, een project verbonden aan het Universitair Ziekenhuis in Gent, te steunen. “Van een triestig verhaal van een kindje en een triestig verhaal van een dier kunnen we op deze manier toch nog iets moois maken.”

Nieuwsblad
Focus WTV

Eerst woning­brand, daar­na trac­tor in huis: Nic­ky start crowd­fun­ding voor Marc en Sabine

23 Nov 2023

Begin deze maand reed een tractor het huis van Marc en Sabine in Zonnebeke binnen. Nichtje Nicky start nu een crowdfunding om haar tante en oom een hart onder de riem te steken. 20 jaar geleden moest het koppel al eens opnieuw beginnen na een woningbrand.

Focus WTV
Radio 2

UZ Gent zoekt honden en katten als 'pennevriend' voor jonge kankerpatiënten

23 Nov 2023

Kinderen delen hun gevoelens sneller met dieren dan met andere mensen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Het UZ Gent wil die mogelijkheid nu bieden aan jonge kankerpatiënten: het ziekenhuis zoekt tien honden en katten die de diagnose van kanker kregen, en wil hen een briefwisseling laten starten met de patiëntjes. "Ik heb mijn hond Jenny meteen ingeschreven", zegt Melody Diéryckx. "Ze kreeg dit jaar een behandeling tegen lymfeklierkanker. Uiteraard zal Jenny niet zelfs schrijven, dat doe ikzelf. Maar ik word daarin begeleid door psychologen van het ziekenhuis."

Radio 2
Nieuwsblad

Marc en Sabine in tranen nadat tractor woning verwoest: “We zouden zó graag opnieuw beginnen”

22 Nov 2023

ZONNEBEKE/MIDDELKERKE/ARDOOIE - Na een zware woningbrand twintig jaar geleden verloren Marc Benaerts (58) en Sabine de Graeve (57) begin november opnieuw hun hebben en houden. Een tractor reed hun woning binnen in Zonnebeke en veroorzaakte een ravage. “Twee minuten eerder en mijn vrouw was er niet meer”, zegt Marc, die het mentaal lastig heeft. Hun nichtje is een steunactie gestart.

Nieuwsblad