Perwez : des élèves lèvent des fonds pour acheter un vélo biplace afin d'offrir des balades aux résidents d’un home

30 Jan 2023

Proposer aux résidents d’un home une balade champêtre à bord d’un vélo électrique biplace : c’est l’idée originale de deux élèves de rhéto du Collège da Vinci, à Perwez ! Pour financer l’achat d'un tricycle biplace et l’organisation de ce beau projet intergénérationnel, Zakaria et Nino ont lancé un appel aux dons via crowdfunding. 

De bewoners van een tehuis een landelijke rit aanbieden op een tweezits elektrische fiets: dat is het originele idee van twee studenten van het College da Vinci in Perwez! Om de aanschaf van een tweezits driewieler en de organisatie van dit grote intergenerationele project te financieren, hebben Zakaria en Nino een oproep gedaan voor donaties via crowdfunding. 

RTBF.be

Help de 12-jarige Bo om zijn talent verder te ontwikkelen!

30 Jan 2023

NIEUWE PEKELA - De 12-jarige Bo uit Nieuwe Pekela wil zijn talent graag verder ontwikkelen maar heeft daarvoor een betere accordeon nodig met meer mogelijkheden. Bo is een getalenteerde accordeonspeler. Zijn huidige accordeon is zo langzamerhand op z'n eind. Er zijn onderdelen kapot die niet meer verkrijgbaar zijn en wat belangrijker is… het instrument heeft niet de mogelijkheden voor Bo om zijn talent verder te kunnen ontwikkelen. Hij zou zo graag een Italiaanse accordeon kopen (4-korige musette met 96 bassen) maar die zijn erg duur…

Prachtig Pekela

Overvallen Lisbeth (87) van café Viking kan op heel wat steun rekenen: benefiet, crowdfunding en pak individuele acties

30 Jan 2023

GENT - Een benefietavond in Bar Oswald, een crowdfunding en veel individuele acties: buurtbewoners van Muide-Meulestede tonen zich solidair met de Gentse cafébazin Lisbeth Waldack (87). Het gezicht van volkscafé Viking op de Muide werd vorige week slachtoffer van een brutale overval in haar woning.

Nieuwsblad

KV Kortrijk zamelt geld in voor Tielts gezin dat slachtoffer werd van woningbrand

30 Jan 2023

Voetbalclub KV Kortrijk zamelt geld in voor het gezin van een jeugdspeler dat vorige week het slachtoffer werd van een woningbrand. Het huis in Tielt is onbewoonbaar verklaard. KVK hoopt met de steunactie 25.000 euro in te zamelen voor Leon (10) en zijn gezin. "We willen tonen dat we een warme club zijn voor de spelers, op én naast het veld", zegt Glenn Verbauwhede van KVK.

VRT NWS

KVK zamelt geld in voor familie van jeugdspeler Leon (10) die getroffen werd door brand

30 Jan 2023

KORTRIJK/TIELT - KV Kortrijk organiseert een crowdfunding voor de familie Maes uit Tielt. Zoon Leon (10) speelt bij de Kortrijkse voetbalclub.

Nieuwsblad

Een marathon van 160 kilometer door de woestijn: ‘Zo snel mogelijk rijden, zonder het paard uit te putten’

30 Jan 2023

WANROIJ - Ze zijn er klaar voor, Michelle Nooijen (29) uit Wanroij en haar paard Czartowczyk. Klaar voor een ‘ritje’ door de woestijn. Half februari vertrekt hun vlucht naar het WK Endurance in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Michelles doel? Met Team NL een medaille veroveren, met een blij en gezond paard.

Algemeen Dagblad

“Gezin is alle kostbare herinneringen kwijt na zware woningbrand”: KV Kortrijk houdt steunactie voor jeugdspeler Leon (10) en mikt op 25.000 euro

28 Jan 2023

KORTRIJK/TIELT - “Je wenst het niemand toe, wat het gezin Maes overkwam. Met een steunactie tonen we dat KV Kortrijk een warme familie is”, zegt coördinator doelmannen Glenn Verbauwhede (37). Het huis van het gezin Maes in Tielt is onbewoonbaar na een hevige woningbrand. Zoon Leon Maes (10) is jeugdspeler bij KVK. Je kunt online doneren. KVK hoopt zo 25.000 euro in te zamelen. “We hebben de steun van alle supporters en Kortrijkzanen nodig om het gezin te helpen.”

Het Laatste Nieuws

Jong gezin start crowdfunding na woningbrand: “De stress bezorgde mij al weeën”

27 Jan 2023

Een brand verwoestte in november de recent gerenoveerde woning van Tiffany Blanckaert (28) en Koen Van Litsenburgh (29). Om de renovatie én een noodzakelijke ruimere gezinswagen te kunnen betalen, werd een crowdfunding op poten gezet.

Krant van West-Vlaanderen

Vandalen steken scootmobiel van Hasseltse (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Het Belang Van Limburg

Vandalen steken scootmobiel van Caroline (52) in brand: “Verder dan voordeur geraak ik niet”

26 Jan 2023

Hasselt - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Gazette van Antwerpen

Caroline (52) zit vast in haar flat nadat vandalen haar scootmobiel in brand steken: “Daarvoor moet je toch echt harteloos zijn?”

26 Jan 2023

HASSELT - Donderdagochtend rond 3.45 uur hebben vandalen de scootmobiel van Caroline Albergs (52) uit Hasselt in brand gestoken voor haar appartement aan de Maastrichtersteenweg. De vrouw kampt met een spierziekte en kan haar flat nu niet meer uit. “En de verzekering wil zelfs niet tussenkomen.”

Nieuwsblad

Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

26 Jan 2023

GENT - Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.

PZC

87-jarige cafébazin ’s nachts overvallen en met de dood bedreigd door gemaskerde inbrekers: “Mijn café sluiten? Nooit!”

26 Jan 2023

GENT - Doodsangsten heeft ze doorstaan. De 87-jarige Lisbeth Waldack, al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide, werd woensdagnacht gewekt door drie gemaskerde inbrekers. Die trokken de juwelen van haar lijf en bedreigden de bejaarde vrouw met de dood.

Nieuwsblad

“Zwijg of je gaat eraan”: oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) ’s nachts brutaal overvallen door gemaskerd inbrekers

26 Jan 2023

Gent - Doodsangsten doorstond de 87-jarige Lisbeth Waldack: al 58 jaar het gezicht van café Viking op de Muide. Terwijl ze woensdagnacht in haar zetel sliep, stond ze plots oog in oog met drie gemaskerde inbrekers. De juwelen trokken ze brutaal van haar lijf terwijl ze haar bedreigden met de dood.

Het Belang Van Limburg

Rapper Dharan Rimal (12) voert actie voor weeshuizen in Nepal

26 Jan 2023

WEESP - “Mijn naam is Dharan Rimal, ik ben 12 jaar en ik ben rapper”, zo start het persbericht dat Dharan de wereld in stuurde. Hij heeft een bijzondere missie. Dharan gaat geld inzamelen voor twee weeshuizen in Nepal. De actie is voor Dharan heel persoonlijk: zijn Nepalese vader heeft zelf in een van deze weeshuizen gewoond.

Weesper Nieuws

Peperduur hoorimplantaat toch niet terugbetaald door verzekering, dove Siebe (13) start crowdfunding: “Ik voel me machteloos”

25 Jan 2023

BORSBEEK/WOMMELGEM - Een cochleair implantaat. Voor de meesten een ietwat moeilijk uit te spreken woord, voor de dove Siebe Schaalje (13) uit Wommelgem een levensnoodzakelijk apparaat in zijn oor. Hoewel alleenstaande mama Vicky onder de indruk was dat de vijfjaarlijkse vervanging ervan door de verzekeringen werd terugbetaald, kreeg ze te horen dat de 8.000 euro het dan toch voor haar eigen rekening is: “‘Mama, wat als ik het op een dag niet zelf kan betalen?’, vraagt hij me steeds.”

Het Laatste Nieuws

STEUNACTIE VOOR IAN LEVERT DE NODIGE 100 000 EURO OP

25 Jan 2023

Ian Bunneghem uit Boom is geboren met 1 oortje. Doorheen de jaren heeft Ian tal van onderzoeken laten uitvoeren naar de oorzaak maar ook vooral naar een oplossing voor zijn probleem. Nergens in Europa konden ze hem helpen dus zijn de ouders met hem de oceaan overgestoken op zoek naar hulp.

Radio Reflex

Beloftevolle voetballer Jochen (23) vecht tegen lymfeklierkanker, papa begint steunactie: “Ik twijfelde om zijn verhaal naar buiten te brengen, maar de respons is énorm”

25 Jan 2023

OUDENAARDE/MAARKEDAL/GAVERE/HOREBEKE - Hij keek uit naar een job, droomde van een vast stekje voor hem en zijn vriendin én zijn voetbalcarrière zat stevig in de lift. Net op het moment dat zijn volwassen leven een vlucht zou nemen, krijgt de beloftevolle voetballer Jochen Van Wambeke (23) van dokters een hard verdict: hij staat voor een zware strijd tegen de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Maar hij staat er niet alleen voor.

Het Laatste Nieuws

Geparkeerde auto brandt uit onder carport in Tielt en vuur slaat over naar bovenverdieping

24 Jan 2023

Een gezin uit de Ronceval in Tielt werd in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer van een zware brand. Hun geparkeerde wagen brandde uit onder de carport waarna het vuur oversloeg op hun woning. De vader, die samen met zijn echtgenote en twee kinderen boven lagen te slapen, merkte de brand gelukkig tijdig op waardoor het gezin veilig hun huis kon verlaten. De schade aan de woning is aanzienlijk. Het gezin kan er tijdelijk niet verblijven. Foto Bert Feys

Het Nieuws van West Vlaanderen

Steun actie Jan Klaas Schra: Onderzoek naar Arfid

23 Jan 2023

Hallo allemaal, ik kan zelf al 2 jaar niet eten. Alleen nutri drink (vloeibare voeding). Kinderen en jongeren met een eetstoornis – of een kwetsbaarheid daarvoor – verdienen eerdere herkenning van hun probleem.

Weblog Staphorst