Actie Pels Ambulance voor Oekraïne

Actie Pels Ambulance voor Oekraïne
Maarten Voorhoeve

Help mee met de aanschaf van een ambulance om gewonde frontsoldaten zo snel mogelijk in veiligheid te kunnen brengen.

 

Lieve vrienden van De Pels en vrienden van vrienden van De Pels,

Afgelopen Pasen was ik in Charkiv om een SUV af te leveren toen de Russen de stad ’s nachts weer lekker aan het beschieten waren. Een paar blokken verwijderd van mijn hotel ontplofte een raket in een appartementencomplex. 

Een oorlogsmisdaad. 

Niet veel later, toen de hulptroepen gearriveerd waren kwam er een tweede raket op precies dezelfde plek binnen.

Loepzuiver terrorisme.

Dit vuige huftergedrag van de Russen sterkt mij in de overtuiging dat Oekraïne gesteund moet worden maar vooral ook de hulpverleners aldaar. Langs de hele frontlinie zijn er burgerinitiatieven die gewonde frontsoldaten uit de death zone evacueren.

Met het oog op het spoedig te verwachten Russische offensief wil ik deze moedige jongens en meisjes graag steunen met goed materiaal. Onder de paraplu van de Stichting Zeilen van Vrijheid zamel ik hierbij geld in om een ambulance te kopen die gewonde frontsoldaten rap in veiligheid moet kunnen brengen. 

Het streefbedrag is € 20.000. 

Deze ambulance zal ik afleveren daar waar de stichting mij heen zendt. Naar verwachting zal dat de regio Zaporizhya of Kupyansk zijn. 

Er is eerder gul geschonken voor initiatieven van Lard Buurman en mij, dank daarvoor. Toch doe ik andermaal een beroep op jullie. Steun mij met het inzamelen van geld voor deze ambulance en zet deze link alsjeblieft door naar je eigen contacten.

Hulp aan Oekraïne is nog steeds zo ontzettend nodig. Om jullie latente gulheid te masseren stort ik de eerste € 1.000 opdat ik niet enkel vraag maar ook geef. Iedere bijdrage - bescheiden of gul - is welkom!

Maarten van de Pels

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 04-05-2024 gestart
2112x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Zeilen Van Vrijheid

Actie georganiseerd door:

Maarten Voorhoeve

Maarten Voorhoeve

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 04-05-2024 gestart
2112x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog