actie voor 2,5 jarige kankerpatiënt Jolan

actie voor 2,5 jarige kankerpatiënt Jolan
Goede Doelen

Jolan is de 2,5 jarige Jolan Sienot uit Noordbroek. De peuter heeft de zeldzame ziekte neuroblastoom kanker.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

. De behandelingen slaan zo aan dat Jolan een vervolgbehandeling moet krijgen in Amerika. De ziektekostenverzekeraar betaalt een deel. De rest (80. à 100.000 euro) moet het jonge gezin zelf betalen.

De ziekte die Jolan heeft is zeer zeldzaam. Slechts 25 kinderen per jaar krijgen deze diagnose in Nederland. "Het raakt een mens diep als iemand door kanker wordt  getroffen, maar als dit een ventje van 2,5 jaar betreft, is dit een verpletterend bericht. Zeker voor het jonge gezin, dat nog een zoontje heeft. Dit kindje was pas 5 weken oud toen het onheilspellende bericht over Jolan hun overkwam." Stichting Zorg Voor Jolan wil met familie en vrienden geld bijeen brengen om de behandeling voor Jolan mogelijk te maken en hem weer de kans te geven een super actieve peuter te worden.

De operatie staat volgens Huisman gepland in augustus of september van dit jaar. De ouders van Jolan gaan mee en verblijven daar een nog onbekende periode. Het is dus kort dag voor de 5 Noordbroeksters om het benodigde geld - 50. à 60.000 euro - bijeen te krijgen. "Voor een startend gezin is het een onmogelijke opgave.

Fantastische actie

Jeroen van der Ploeg van Notarispraktijk Slochteren hoefde geen moment na te denken toen hij werd gevraagd de notariële oprichtingsakte voor Stichting Zorg Voor Jolan belangeloos op te stellen. "Aan dit soort bijzondere situaties in de buurt werken wij altijd mee. Ik heb zelf ook kleine kinderen. Ik doe dit niet voor eigen eer en glorie, maar doe dit voor het goede doel. Ik vind het mooi om zo mijn steentje bij te dragen aan deze fantastische actie", aldus Van der Ploeg.  

 

Wat is neuroblastoom?

Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Het onwillekeurige zenuwstelsel ontstaat uit de zogenaamde neurale lijst in het zich ontwikkelende embryo. Het groeit uiteindelijk uit tot zenuwvezel-grensstrengen die langs de wervelkolom lopen van de hals tot aan het staartbeen. Het merg van de bijnieren vormt ook onderdeel van het onwillekeurige zenuwstelsel. De bijniermerg produceert hormonen zoals adrenaline (stress hormoon) en adrenaline-achtige stoffen. Neuroblastomen kunnen overal in het onwillekeurige zenuwstelsel ontstaan, met een voorkeur voor de bijnieren. Neuroblastomen ontstaan waarschijnlijk als gevolg van een fout in de orgaan-ontwikkeling van embryo en pasgeborene en behoren daarom tot de zogenaamde embryonale tumoren

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-05-2023 gestart
73x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Laatste wens

Laatste wens

Actie georganiseerd door:

Goede Doelen

Goede Doelen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-05-2023 gestart
73x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog