Afgebrand huis in Andijk dichtgespijkerd, drie gezinnen zwaar gedupeerd

Afgebrand huis in Andijk dichtgespijkerd, drie gezinnen zwaar gedupeerd
Deel deze actie

Rond 20.00 uur kregen hulpdiensten melding van de woningbrand. Al snel werd de brand opgeschaald en rukte de brandweer groot

52 donaties
€ 1.415 van € 50.000 ingezameld

Vrijdagavond 16 september 2022.

Mijn familie let op onze kindertjes terwijl we snel de laatste weekendboodschappen doen in de supermarkt, een straatje verderop. We zijn nog maar even in de supermarkt en ik hoor overal sirenes. We gaan naar buiten en zien een gigantische rookpluim in de straat, een straat waar ik al mijn hele leven dagelijks ben. De shock is niet te beseffen, de rookpluim komt vanuit het midden waar onze kinderen zijn, mijn opa, mijn mama, mijn broertjes, dit gebeurt niet, dit kan niet!

 

De brandweer zegt dat ik de straat niet in mag, maar ik moet weten of mijn familie uit huis is, dit kan toch niet waar zijn? Onder het afzetlint door neem ik een sprint, niemand die mij nu stopt en dan zie ik mijn familie onder de vleugels van zorgzame buurtgenoten. Ze hebben het gered! De andere lotgenoten zie ik ook! Iedereen kan op tijd zijn of haar huis uit, want de brand gaat zo snel, ondertussen is het opgeschaald naar GROOTS.

 

Ergens tussen de emoties door vroeg de brandweer aan mij wat voor soort hond de buren hadden. Ze waren nog steeds op zoek naar de hond. Tranen en nog meer tranen, de beste kameraad gaat dit niet winnen van de vuurzee.

 

Andijk, ons dorp. In een mum van tijd een huis volledig tot as. En twee huizen aan weerszijden enorme gevolgschade opgelopen. De drie huizen zijn onbewoonbaar. In het huis van mijn familie hing een fotolijst waar al vijf generaties van mijn familie voet hebben gezet in hetzelfde huis; dit is de binding die er was, de binding die er is en de binding die er altijd zal zijn.

 

Steun en toeverlaat komt van alle kanten. Laten we elkaar steunen en elkaar bemoedigen de drie gezinnen hieruit komen. Vrijdagavond zijn we getuigen geweest hoe machteloos we zijn. De angst, het verdriet, het verlies, dit wens je niemand toe. De steunactie is voor alle drie de gezinnen. In een paar minuten tijd hebben de gedupeerden hun veilige haven verloren en geen thuis meer. Ik hoop dat wij met zijn allen deze drie gezinnen kunnen steunen in hun herstart die zo plotseling in het leven is geroepen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-09-2022 gestart
3578x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Chaan Dwarkapersad

Chaan Dwarkapersad

52 donaties
€ 1.415 van € 50.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-09-2022 gestart
3578x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Geldinzameling gestart voor gedupeerde gezinnen van woningbrand in Andijk

18 Sep 2022

Voor de gedupeerde gezinnen van de woningbrand vrijdagavond aan de Generaal de Wetlaan in Andijk is een geldinzameling gestart. De middenwoning in Andijk werd door de brand volledig verwoest, alleen het karkas staat nog. Het huis, dat is dichtgespijkerd, zal waarschijnlijk in zijn geheel moeten worden herbouwd. Ook de beide huizen aan weerskanten van het uitgebrande pand liepen forse water -en roetschade op.

Noordhollands Dagblad

Drie gezinnen gedupeerd bij brand in Andijk

17 Sep 2022

Vrijdagavond is aan de Generaal de Wetlaan in Andijk een huis afgebrand. De brand brak vrijdagavond rond 20.00 uur uit. De woning is niet meer bewoonbaar. De bewoners zijn ondergebracht in Enkhuizen. Zij waren op het moment dat de brand vrijdagavond uitbrak elders op visite.

Algemeen Dagblad

Afgebrand huis in Andijk dichtgespijkerd, drie gezinnen zwaar gedupeerd

17 Sep 2022

Zaterdagmorgen is goed zichtbaar hoe verwoestend de brand in de woning aan de Generaal de Wetlaan in Andijk is geweest. Van de middenwoning in de smalle straat is weinig meer over. Het huis is met hout dichtgespijkerd, de bewoners zijn ondergebracht in Enkhuizen. Zij laten via kennissen weten momenteel geen behoefte te hebben om commentaar te geven.

Noordhollands Dagblad

ZEER GROTE BRAND IN ANDIJK

17 Sep 2022

Even voor acht uur ’s avonds brak er brand uit in een woning aan de Generaal de Wetlaan die snel uitslaand was. Brandweer Andijk gaf aan de Alarmcentrale tijdens het aanrijden door dat het opgeschaald moest worden naar zeer grote brand. 

De Andijker

Woning in Andijk verwoest door brand

16 Sep 2022

ANDIJK – In een woning aan de Generaal de Wetlaan in Andijk is vrijdagavond rond 20.00 uur brand ontstaan. Het zou gaan om een grote brand. Veel brandweerlieden zijn ter plekke voor de brand in de woning.

Ons West Friesland

Keukenbrand grijpt snel om zich heen en legt Andijkse woning volledig in de as

16 Sep 2022

Een woning aan de Andijkse Generaal de Wetlaan is door een felle brand volledig verwoest. De brand begon rond 20.00 uur in de keuken van de woning en greep snel om zich heen. Meerdere bluswagens probeerden de vlammen te bestrijden. 

NH Nieuws

Woning volledig uitgebrand in Andijk

16 Sep 2022

HOORNGIDS REGIO | In een woning aan de Generaal de Wetlaan in Andijk is vrijdagavond rond 20.00 uur brand in de keuken ontstaan. Dit heeft geleid tot een grote brand. Veel brandweerlieden zijn ter plaatse.  De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat het huis volledig uitbrandde. Omliggende woningen zijn ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Hoorn Radio Hoorn Gids

Woning uitgebrand aan de Generaal de Wetlaan in Andijk

16 Sep 2022

ANDIJK – Vrijdagavond 16 september rond 20.00 uur werd brand ontdekt in een woning aan de Generaal Wetlaan in Andijk. Het bleek te gaan om een felle woningbrand. Ook een tweede woning raakte zwaar beschadigd. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving, politie-eenheden en de ambulancedienst kwamen ter plaatse.

112 West Friesland
Andere acties in: Brand
Misbruik melden