Alle beetjes helpen..

Alle beetjes helpen..
Dilek Gul
Deel deze actie via:

Alles kwijt tijdens een familiebezoek in Afrika. Familiebezoek van ANGEL liep totaal anders dan verwacht.

 
€ 0 ingezameld

Op 2 februari is Angel in het West Afrikaanse Guinee beroofd van zijn telefoon. Helaas zaten in de hoes van de telefoon ook diverse pasjes, waaronder het pasje van zijn verblijfsvergunning en zijn bankpas. 

Angel was daar op familiebezoek, om voor het eerst in bijna 30 jaar zijn zussen weer te kunnen zien. Door de oorlog in zijn geboorteland Sierra Leone is zijn familie volledig verspreid geraakt over de hele wereld en vinden ze elkaar pas nu weer terug. Angel woont zelf al sinds 2008 in Nederland en heeft een permanente verblijfsvergunning en een vaste baan bij een horecagroothandel. Hij woont, werkt en leeft dus al jaren hier. 

Doordat Angel het pasje van zijn verblijfsvergunning kwijt was, kon hij niet terug reizen naar Europa. Hij kon zich immers  niet identificeren. In Guinee is er geen ambassade, alleen een consulaat. Hoewel ze hem daar wel hebben geholpen konden ze vrij weinig voor hem doen. Na heel veel overleg tussen het ministerie van Buitenlandse zaken, de ambassade in Dakar (senegal) en de IND bleek uiteindelijk de enige mogelijkheid te zijn het aanvragen van een nieuw EntryVisum voor het Schengengebied. (Europa dus) 

Dit moest bij de ambassade in Dakar, Senegal. Senegal is drie landen verder dan waar Angel op dat moment zat. Hoewel onduidelijk was hoe hij daar moest komen is wel online een visum aangevraagd, wat heel lastig was omdat het programma niet berekend is op zijn situatie. Helaas bleek de eerste mogelijkheid  voor een afspraak pas 24 april te zijn. Daar viel niets aan te veranderen helaas.

Al die tijd heeft hij dus in Guinee moeten verblijven. Doordat zijn bankpas ook is gestolen kon hij niet over zijn geld beschikken. Alle kosten voor levensonderhoud zijn dus door zijn partner Aletta voorgeschoten. Doordat hij zo lang afwezig was, heeft zijn werkgever hem ook onbetaald verlof verleend. Hij kreeg dus op dat moment geen salaris, maar zijn vaste lasten hier (woninghuur, energie, ziekenkosten etc) zijn wel gewoon doorgegaan. Ook deze kosten werden door Aletta betaald. 

Inmiddels is het totale bedrag aan kosten opgelopen tot ruim 9000 Euro.

Inmiddels is ,met heel veel kunst en vliegwerk,  Angel na maanden in Nederland aangekomen

De financiële situatie is redelijk hopeloos.  Al het spaargeld is inmiddels op. Vandaar dus dat we/ik vragen of jullie wellicht wat kunnen helpen. We zijn dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein

 

Reisverzekering: Er is geen reisverzekering omdat bij vertrek in begin januari, er een oranje reisadvies was (inmiddels veranderd naar geel) en je je dan niet kunt verzekeren. Tevens zouden ze sowieso niet hebben uitgekeerd omdat het geen vakantie was, maar familiebezoek en dan valt een event als dit niet onder de dekking. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-04-2023 gestart
682x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Dilek Gul

Dilek Gul

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-04-2023 gestart
682x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog