Begrafenis mee financieren

Begrafenis mee financieren
Tom Helsen
Deel deze actie

Begrafenissen zijn duur en kunnen voor de nabestaanden tot zware armoede leiden.

351 donaties
€ 7460 ingezameld

heavy verhaal, ik heb jullie hulp nodig. Vorige week heb ik de begrafenis betaald van de man van iemand die ik heb leren kennen door mijn vrijwilligerswerk in het lampeke in leuven dat ik elke week doe.

De reden dat ik dat gedaan heb is omdat zij 8 jaar geleden haar eerste partner heeft verloren, ze niet getrouwd waren, ze niets had om op terug te vallen en daardoor in zware armoede terecht gekomen is.

Ze leefde een paar jaar zonder water, zonder verwarming of electriciteit en daarbovenop heeft ze bijna 3 jaar maandelijks met stukjes en beetjes de begrafeniskosten moeten terugbetalen. Wat wil zeggen dat ze 3 jaar lang elke dag met die begrafeniskosten in haar hoofd zat tot alles was terugbetaald.

De jaren die volgde ontmoette ze iemand nieuw, iemand die weer licht bracht in haar leven. Ze trouwden in 2018 en vorige maand verloor ze hem aan een zware ziekte. 

Ik wou niet dat ze door diezelfde hel zou gaan, dat ze jarenlang elke maand weer met stukjes en beetjes de begrafenis moest afbetalen dus om haar stress weg te nemen heb ik in één keer de begrafenis betaald.

Ik kan dat, maar ik ben niet zo rijk dat dat niks is voor mij.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ga een crowdfunding starten. De begrafenis kostte mij 2700 euro, maar ik doneer zelf 200 euro dus als ik 2500 kan terugverdienen zal ik blij zijn. Al het geld boven die 2500 euro die via jullie binnenkomt is voor 100% voor haar. Ik zou haar graag iets extra kunnen bieden om haar te helpen.

Nieuws

Collectanten

Laden...
op 13-11-2021 gestart
6514x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Tom Helsen

Tom Helsen

351 donaties
€ 7460 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-11-2021 gestart
6514x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog