Betere zorg voor de zwangere in Tanzania

Betere zorg voor de zwangere in Tanzania
Fabiënne Rondeel
Deel deze actie via:

Met mijn kennis/ expertise hoop ik de verloskundige zorg te verbeteren en te leren van de al geleverde zorg.

 

Wie ben ik? 
Allereerst wil ik mij aan jullie voorstellen! Mijn naam is Fabiënne, ik ben 23 jaar en studeer verloskunde en verpleegkunde. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding verloskunde en wil me 10 weken lang volledig inzetten voor het verbeteren van de verloskunde in Arusha. 

Wanneer ga ik naar Arusha? 
Begin maart ga ik 10 weken als verloskundige vrijwilligerswerk doen bij de organisatie Projects Abroad. Mijn doel is om de opgedane kennis op een begrijpelijke manier over te brengen aan zowel de zwangere vrouw als de verloskundige daar, om zo de gezondheid en opvolging van de zwangere vrouw te verbeteren. Op deze manier hoop ik dat de kinderen een betere start in het leven krijgen. Ook daar hebben alle mensen zowel recht op gezondheidszorg als beschikbare. Verder is mijn streven naar een duurzame ontwikkeling. Om deze reden zou ik richtlijnen/ protocollen samen met hen willen ontwikkelen en vaardigheden overbrengen, die zij in de toekomst kunnen gebruiken. 

Wat gaat Arusha - Tanzania mij brengen? 
Mijn doel is niet alleen om daar de zorg te verbeteren, maar ook om inzicht te krijgen in hoe de zorg daar wordt geleverd. Hoe creatief de mensen daar omgaan met de beschikbare middelen om zorg te verlenen. Aan het einde van mijn vrijwilligerswerk hoop ik met meer inzicht terug te keren. Wat mij positief kan beïnvloeden als zorgverlener, die ik in Nederland wil zijn en worden.

Waarom Projects-abroad? 
De keuze voor deze organisatie is, omdat ze werken aan langetermijnverbeteringen. Daarnaast evalueren ze jaarlijks de doelstellingen om deze vervolgens te verbeteren en nieuwe op te stellen.

Wat mij aansprak is dat de zorg die ze bieden heel toegankelijk is, dus eigenlijk voor iedereen mogelijk is. Daarnaast verlenen ze niet alleen zorg in de kliniek, maar gaan ze ook eens in de twee weken op medische outreaches naar meer afgelegen gebieden om ook hier zorg te kunnen verlenen. De focus ligt op het verbeteren en de beschikbaarheid van de zorg. 

Als verloskundige vrijwilliger bij projects abroad ga ik consultaties uitvoeren, begeleiding bij bevallingen en zorg voor pasgeborenen en moeders verlenen. Ook vaccinaties, anticonceptie en gezinsplanning spelen onder andere een rol bij de zorgverlening. Ook zal ik zelf zorg verlenen op outreaches. 

Wat vraag ik je?
Om het vrijwilligerswerk mogelijk te maken, vraag ik aan jou om je steentje bij te dragen! 
De verblijfskosten bij het gastgezin, de vliegtickets, vaccinaties en andere bijkomende kosten betaal ik volledig zelf. Het gaat dus om de kosten voor het mogelijk maken en leveren van de gezondheidszorg.


Bedankt voor je steun en ik zal mijn best doen om de gezondheidszorg in Arusha voor de zwangere vrouw te verbeteren!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-11-2022 gestart
1008x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Fabiënne Rondeel

Fabiënne Rondeel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-11-2022 gestart
1008x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog