Bos hout voor de deur!

Bos hout voor de deur!
Astrid Van den Berg

Ik (46) ben op zoek naar mensen die mij financieel willen helpen met het verlichten van mijn cup 85L, ja L van Large!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Nooit gedacht dat ik dit ging doen, maar hier gaat ie dan!

Ik (46) ben op zoek naar mensen die mij financieel willen helpen met het verlichten van de ‘bos hout’ voor mijn deur! Ja, u leest het goed, ik heb een grote boezem, cup 85L en heb helaas niet de financiële middelen om een borstverkleining te realiseren. Daar komt bij dat de zorgverzekeraar de regels zo streng gemaakt heeft dat de plastisch chirurg bij voorbaat al ‘nee’ zeg, zonder nog een fysieke afspraak in te plannen om het probleem daadwerkelijk te aanschouwen.

BMI 25 

25 Jaar geleden was ik 1m85 en woog ik een, voor mij, nette 85 kilo met een dubbel D-cup. Ik heb altijd (nationaal) gevolleybald tot mijn 21ste en altijd blijven sporten. Ik heb diverse vechtsporten gedaan waaronder MMA, cardio, sportscholen, maar ook gewoon zwemmen, wandelen en fietsen. Mijn bloeddruk is altijd laag geweest en dat verbaast de huisarts, want mijn postuur is stevig. Ik drink, rook niet en gebruik geen drugs. Ik ben in 2003 al eens bij een plastisch chirurg geweest, maar zij wilde het alleen doen, als ik het zelf betaalde. Ik kan me het niet exact meer herinneren, maar waarschijnlijk was toen de zorgverzekeraar al aan het dirigeren achter de schermen. Maar de chirurg zei dat het gezien mijn rugklachten en pijnlijke borsten eigenlijk wel nodig was. 

De regels zijn anno 2024 zo aangescherpt, door de zorgverzekeraar, dat de maximale BMI nu maar 25 mag zijn. Dit betekend dat ik ruim 20 kilo moet gaan afvallen. Nu zeggen jullie, en die reactie snap ik, “ja, ga maar afvallen!”. Ja, was het maar zo makkelijk. Als u mij verhaal leest, hoop ik dat u mijn positie snapt.

Cortisol

Ik heb een zeer hoog cortisol niveau in mijn lichaam. Cortisol speelt een rol bij: stofwisseling, slaap-waakritme en afweersysteem. Dit cortisol niveau was al zichtbaar aanwezig sinds dat ik een klein meisje ben. Waarom? Ik voelde me niet veilig thuis, ik ben seksueel misbruikt op zeer jonge leeftijd tot in de pubertijd. Ik heb altijd slaapritmestoornissen gehad en slaap de laatste jaren nog maar ca. 3 uurtjes per nacht. Naast het misbruik, werd ik ook nog eens gepest op school en in de buurt. Toen ik eenmaal ging werken, gaf het omgaan met mensen mij zoveel stress, dat ook hier het cortisol niveau altijd hoog door bleef. Ik ben ervan overtuigd, door literatuur te lezen, dat dit stress-hormoon er onder andere voor zorgt dat ik niet kán afvallen.

Gen

Ik ben 7 jaar geleden erachter gekomen dat ik een gen mis. Dit gen zorgt voor afbreken wat ik tot mij neem. Dit betekent dat ik voeding anders verwerk in mijn lichaam, omdat ik het anders afbreek. Ook bij medicijnen geeft dit problemen, ik reageer zeer heftig of ik geef helemaal geen reactie erop. In mijn ogen, ook een horde die ervoor zorgt dat ik niet afval. Ik ben ondertussen wel vegan en deels vegetarisch, dit heeft wel rust gegeven in mijn darmstelsel. 

PT en diëtisten

Sinds een jaar ben ik bezig om te werken aan dit verleden en alles wat er gebeurt is, maar de stress heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam in een, zo noemde mijn personal trainer dit 12 jaar gelden, spaarstand kwam. Dit is een soort van noodreactie op het feit dat je lichaam zichzelf ‘beschermt’ door bijna alle voedingsstoffen op te slaan als vetten. Dit is dus al jaren nu aan de gang, terwijl ik elke dag let op wat ik eet. Ik heb ook actief gewerkt met personal trainers en diëtisten, maar ik kwam zelfs aan met hun voedingsschema’s, waar veel eiwitrijk voedsel in zat. Ik heb dit dan ook opgegeven, want aankomen kan niet de bedoeling zijn als je doel afvallen is.

Verliefd

In 2022 werd ik verliefd en ging mijn cortisol niveau omlaag en kwamen er andere hormonen, o.a. oxytocine voor in de plaats. Ik was perplext toen bleek dat ik van maat 52 naar maat 46 was gegaan op 3 maanden tijd!! En nee, ik was niet anders gaan eten, ik sliep niet meer en sportte hetzelfde. Het rare was dat ik in kilo’s gelijk bleef, dus mijn BMI bleef gelijk in de ogen van de assistente en dus de zorgverzekeraar. Dat is toch ongelooflijk en totaal niet te verklaren? Mocht u het antwoord weten, dan ben ik een luisterend oor. Helaas heeft de verliefdheid en relatie maar kort geduurd en heb ik momenteel weer maat 48/50 en eet nog minder dan toen om maar niet verder aan te komen.

Morphea sclerodermie

Sinds mei 2024 weet ik uit onderzoek dat ik een auto-immuun ziekte heb van de huid. Dit betekend dat er ontstekingen zijn in mijn lichaam die zich uiten onder de huid, op die plek van de ontsteking. Dit uit zich in verdikken van de huid. Denk hier niet te licht over. Als uw lip 3x zo dik is, door bvb. een bijenprik, dan heeft u moeite met eten. Als de huid van uw slokdarm verdikt, dan krijgt u moeite met slikken en dus eten. Verdikt de zool van uw voet, dan loopt u scheef en geeft dit weer andere klachten in de benen en rug, om maar een aantal voorbeelden te noemen.

Bij mij zit het op mijn borst. De boezem in mijn bh stoppen is sindsdien een uitdaging geworden, want de verdikte huid geeft niet mee. Ik moet dus eigenlijk een M-cup gaan bestellen, maar daar heb ik even het geld niet voor. Voor mij doet het geen pijn, dat is waarschijnlijk ook de reden dat het zo laat ontdekt is. Het is nu deels een huid, die donker van kleur is, opvlamt bij ontstekingen, niet zweet en gewoon een beetje eng aanvoelt. Nu heeft u als lezer het misschien nog niet begrepen, maar ik ben vrijgezel. En ook al heb ik geen vriend, zelfs niet af en toe, toch neemt het toch je ‘vrouw-zijn’ weg. Als je ziet dat je borst misvormt raakt.

Pijn

Als of dat niet genoeg is, ben ik niet alleen moe van het altijd moeten opletten wat ik eet, slecht slapen, maar ook van de altijd aanwezige pijn sinds mijn puberteit. Ik ben anno 2024, 1m67, ik ben 20 cm gekrompen in ca. 25 jaar tijd. Ik heb artrose over mijn hele ruggenwervel, in de gewrichten van mijn tenen, knieën en heupen. Op mijn 36ste is om die reden mijn rug vast gezet ter hoogte van L4-S1. Toen hebben ze er 5 cm bij getrokken, waarvan ik er ondertussen ook al centimeters kwijt ben. Binnenkort ben ik aan de beurt voor een neurostimulator, om de pijn te verzachten in mijn benen. Want ook de heftige medicijnen, de enige drugs die ik slik, werken niet meer. Ik ga verder niet in op wat dit allemaal voor mij betekent, maar ik hoop op uw begrip. En ja, dan komen we bij de ‘bos hout’.

Bos hout

Elke keer als ik een nieuwe huisarts krijg, vanwege verhuizing, dan vraag ik voor een verwijzing voor een borstverkleining. En elke keer wordt ik opgebeld door een assistente die alleen via de telefoon bepaalt dat ik niet in aanmerking kom voor een borstverkleining, want mijn BMI is te hoog. Machteloos maakt mij dit. De zorgverzekeraar acht artrose géén chronische ziekte en kijkt niet verder dan zijn neus lang is. 

Al mijn huisartsen geven aan in de verwijsbrief dat ik artrose in de ruggenwervel heb, dat ik spondylodese heb in de nek en onderrug. Uitstralingspijn in armen, handen, benen en voeten. Door de pijn aan de rug en de borsten kan ik niet voluit sporten. Maar voor de assistente van de plastisch chirurg én dus de zorgverzekeraar is alleen de BMI van tegenwoordig 25 belangrijk! Ik heb de bandjes van mijn bh in mijn schouders staan.

Tijdens het therapiezwemmen draag ik een extra bh, omdat het zelfs in het water ontzettend zeer doet aan mijn nek, rug en schouders, maar ook mijn borsten, als ik beweeg. Rennen kan ik al jaren niet meer, terwijl ik dit altijd zo graag heb gedaan. Ik ren in mijn dromen, dat gelukkig wel. Ik draag bh’s van Ulla die rond de EUR 125,- zitten per stuk, wat voor mij een enorme uitgave is. Ik bestel maar 2 bh’s per jaar, want meer kan ik niet betalen. Ik bewaar de oude om daarmee in het water te gaan.

Steun en doel!

Als gevolg van mijn seksueel misbruik, burn-outs, emotie-regulatieproblemen, PTSS, artrose, heupdysplasie, kortom lichamelijke achteruitgang ben ik in 2022 in de WIA terecht gekomen en 100% afgekeurd. Daarom zoek ik uw financiële steun om mijn boven rugpijn en nekpijn én schouderpijn te verlichten door een borstverkleining te laten doen. De kosten voor een dubbele borstreductie begint bij EUR6 .000,-. Alles hierboven ga ik proberen zelf te betalen, dat is mijn streven. 

Verlichting

Het is een heel verhaal geworden, maar het zou voor mij de wereld betekenen als mensen als u mij willen helpen. Een euro voor elke lezer is wat ik vraag. Daarmee kan ik een borst verkleining laten doen, die ervoor zorgt dat ik veel minder pijn in mijn nek, schouders, bovenrug, maar ook onderrug heb. Waardoor ik, als ook de neurostimulator gaat werken, ik weer kan gaan sporten in de sportschool. Want regelmatig liep ik daar letterlijk vast in de apparatuur, omdat mijn boezem in de weg zat, om de oefening goed uit te oefenen. Of ik kon niet eens op een apparaat gaan zitten of staan, omdat ik gewoon niet paste door mijn grote boezem. Daar schaam ik me enorm voor. Ik hoop op uw steun en… bedankt, met een dikke knuffel.

p.s. de foto hiernaast is van 2016, toen had ik cup F. Nu dus L.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-08-2024 gestart
34x bekeken

Actie georganiseerd door:

Astrid Van den Berg

Astrid Van den Berg

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-08-2024 gestart
34x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog