Cv de blauwe steen

Cv de blauwe steen

Help carnavalsvrienden"De Blauwe Steen" met onze donatieactie voor een spectaculaire carnavalswagen!

 

Zeerbeminde feestvierders,

 

De carnavalsvrienden "De Blauwe Steen" roept alle Betuwse, Zettense en eigenlijk alle carnavalsliefhebbers op om samen met ons de magie van carnaval te laten sprankelen in het dorp Zetten. Uiteraard zullen wij ook andere dorpen verblijden met de aanwezigheid van onze groep.

Carnavalsvrienden “De Blauwe Steen” is tijdens carnaval 2023 in het leven geroepen. Onder het genot van een drankje en feestvreugde, vroegen wij ons af waarom Zetten eigenlijk geen carnavalswagen bouwt. En zo daagden wij elkaar uit. Met als tussenslot van het liedje, dat er een wagen aangeschaft werd, een bouwruimte werd gevonden, de groep uitgebreid werd.

Het opvallendste aan onze groep: wij zijn (bijna) allemaal van oorsprong Zettenaren. We wonen of nog in Zetten, weer in Zetten of rondom Zetten. We delen dus dezelfde roots. Samen delen wij het enthousiasme voor carnaval en het maken van herinneringen.

Echter, om onze carnavalswagen te laten schitteren, hebben we uw hulp nodig! We zijn een donatie-actie gestart om geld in te zamelen voor de bouw en versiering van onze wagen. Met uw bijdrage kunnen we materialen aanschaffen en de wagen tot in de kleinste details perfectioneren. Elke donatie, groot of klein, is voor ons van grote waarde en helpt ons om ons Zettense carnavalsfeest te starten!  Uw steun betekent niet alleen dat we een fantastische carnavalswagen kunnen bouwen, maar ook dat we de saamhorigheid en vreugde van carnaval kunnen delen met onze gemeenschap en daarbuiten.

We hopen dat de inwoners van Zetten en eenieder die Zetten lief heeft, de handen met ons ineen slaat en ons helpt bij de realisatie van onze wagen. We hopen dat er een nieuwe traditie geboren is in Zetten. Vorig jaar werd al gestart met een kinderoptocht, georganiseerd door de basisscholen. Hoe mooi is het als de volgende stap een wagen is. Een wagen waarmee we in Zetten mee kunnen rijden, maar ons ook kunnen laten gelden in andere dorpen.

We zijn dankbaar voor uw steun en kijken uit naar een onvergetelijk carnavalsseizoen!

 

Alaaf!

Namens carnavalsvrienden "De Blauwe Steen"

 

P.S. De naam ‘De Blauwe Steen’ zal menig Zettenaar niet vreemd in de oren klinken.

Bijna iedereen uit Zetten en omstreken kent de Steen die ligt op de kruising van de Hoofdstraat met de Bakkerstraat. Het is een typisch symbool voor het dorp Zetten. Deze Steen is hier van oorsprong komen liggen in plaats van paaltjes in een bocht. Hier zat destijds een café: Café ‘de Blauwe Steen’. De eigenaar van dit betreffende, helaas voormalige, café heeft in plaats van de paaltjes gezorgd voor de steen. Waarom deze steen blauw is? Vroeger zat tegenover het café een aannemer, waar wat stenen lagen. Het verhaal gaat dat er een schilder gestruikeld is met een pot blauwe verf en, u raadt het al, een van de stenen werd blauw. Zo komt het café aan zijn naam en de steen eveneens.

Los van het feit dat dit verhaal Zetten zo kenmerkt en verbonden is aan de  voormalige kroeg in Zetten, verwijst blauw  voor ons naar de Linge, waar ons dorp aan ligt. Het is dus als het ware een eerbetoon aan ons dorp en zijn historie. Daarnaast heet de blauwe steen een speciale betekenis voor ons als vriedengroep: het staat symbool voor stabiliteit en kracht. Kortom, ‘de Blauwe Steen’ verbindt ons met het verleden en inspireert ons voor de toekomst.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-04-2023 gestart
763x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Carnavals vereniging De Blauwe Steen

Actie georganiseerd door:

Richard Koerting

Richard Koerting

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-04-2023 gestart
763x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog