Daniël doet het!

Daniël doet het!
Willeke Hammink
Deel deze actie

Daniël heeft door een motor-ongeluk een dwarslaesie. Het doel: sparen voor bijvoorbeeld rolstoel-vriendelijke baby meubels.

507 donaties
51%
€ 15293 van € 30000 ingezameld

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"

Ik heb me zojuist opgegeven voor de halve marathon! 7 november gaat het gebeuren. De Berenloop op Terschelling noemen ze wel één van de mooiste maar zwaarste marathons van Nederland...

En realiseer me iedere keer, tijdens het trainen dat Daniël dit nooit meer zal kunnen. Onze optimistische, strijdvaardige vriend heeft 17 april een onwijs ongelukkige val gemaakt van zijn motor... Hij heeft 3 wervels gebroken en zal nooit meer kunnen lopen. Ik kan het nog steeds niet geloven...

En dat terwijl ze eindelijk in blijde verwachting zijn van een lang verwacht tweede (vierde) kindje...

Terwijl ik loop denk ik aan de zorgen die ze hebben, de aanpassingen die gedaan zullen moeten worden om het leven straks zo aangenaam mogelijk te maken... en de kosten die daarmee gemoeid gaan. De eventuele steun van de gemeente zal vast nooit toereikend zijn.

Om in hun huidige woning te kunnen blijven wonen, zullen er veel aanpassingen gedaan moeten worden. Niet alleen om te zorgen dat Daniël zichzelf zo goed mogelijk kan redden, maar ook om het mogelijk te maken dat hij er voor zijn kindjes kan zijn. Daarvoor zijn rolstoelvriendelijke babymeubels nodig. 

Met een gewoon ledikant of commode kan Daniël geen baby verzorgen. En hij houdt ontzettend van koken. Om dat mogelijk te maken, moet ook de keuken worden aangepast. En zo zullen ze voor nog meer uitdagingen komen te staan, die de nodige kosten met zich mee zullen brengen. Je kunt je voorstellen dat het al gauw in de tienduizenden euro’s kan lopen…

Hij is onwijs aan het knokken om te leren omgaan met zijn invaliditeit en wil er straks dolgraag proberen te zijn voor zijn mooie gezin. Hij heeft naar eigen zeggen immers "alles om voor te leven".

Dus.

Ik ga sowieso lopen, hoe dan ook, maar stel nou dat ik dat voor een goed doel (= Daniël) ga doen en me laat sponsoren?

Steun jij mij, voor extra motivatie?

Ik hoop zó dat ik echt een mooi bedrag voor Daniël, Bernadette, Babette en hun kleine bij elkaar ga zweten!!!

Doneren = heel erg lief 🥰🙏🏻🍀

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Willeke Hammink

Willeke Hammink

507 donaties
51%
€ 15293 van € 30000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Steunactie voor Daniël doet het!

09 Jun 2021

Daniël heeft door een motor-ongeluk een dwarslaesie. Het doel: sparen voor bijvoorbeeld rolstoel-vriendelijke baby meubels.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Ik heb me zojuist opgegeven voor de halve marathon! 7 november gaat het gebeuren. De Berenloop op Terschelling noemen ze wel één van de mooiste maar zwaarste marathons van Nederland…

BB News

Willeke loopt halve marathon voor Daniël

25 Mei 2021

LOCHEM/LAREN – Bij een ongelukkige val van zijn motor brak Daniël Rattink (40) uit Lochem op zaterdag 17 april drie wervels. Deze dwarslaesie heeft het leven van hem en zijn gezin volledig op z’n kop gezet. Maar - zoals rasoptimist Daniël zelf zegt - heeft hij ‘nog alles om voor te leven’. Op de eerste plaats zijn vrouw Bernadette, dochtertje Babette en het kindje dat ze later dit jaar verwachten. Willeke Hammink uit Laren, goede vriendin van het stel, is een actie gestart om ze op weg te helpen in deze turbulente nieuwe levensfase. Ze laat zich sponsoren voor haar deelname aan de Berenloop op Terschelling.

Berkelbode