Daniël doet het!

Daniël doet het!
Willeke Hammink
Deel deze actie

Daniël heeft door een motor-ongeluk een dwarslaesie. Het doel: sparen voor bijvoorbeeld rolstoel-vriendelijke baby meubels.

631 donaties
€ 18.527 ingezameld

Het zal je maar gebeuren…
Dat je op ’s ochtends nog met je dochter aan het fietsen bent. Diezelfde middag met je vrienden op je gemakje naar de crossbaan rijdt en ineens alle pech van de wereld samenkomt.

Onze vriend Daniël heeft op 17 april jl. een onwijs ongelukkige val gemaakt van zijn motor waarbij hij 3 wervels hoog in zijn rug heeft gebroken. Traumahelikopter, een operatie van 5 uur en dan te horen krijgen dat je nooit meer zal kunnen lopen… 
Dan ziet de toekomst die je voor je zag er in één klap totaal anders uit.

“Hoe gaat het met je, Daan?” Vroeg ik onlangs. “Lief dat je het vraagt. Na de corona & blaasontsteking kwam er nog een blaasontsteking, zo zijn er telkens wel weer complicaties. Maar ik geloof dat ik voorlopig weer hersteld ben 🤕.” En naast de lichamelijke worstelingen is het ook nog eens zo dat baby Valerie dit weekeind alweer een half jaar oud is. En nog nooit in haar eigen huis heeft geslapen, die gedachte is zo verdrietig. Nu gaat het eruit zien dat het met de verbouwing nog veel langer duurt dan ze hoopten... We kunnen helaas het proces niet versnellen, maar minder stress om de dubbele woonlasten is natuurlijk al winst. 

Zullen we het daarom nog eens proberen? Komend weekend is er een halve marathon te lopen in ons mooie Vorden! Ik zal het dit keer zonder mijn maatje Jeanet moeten doen, want die is nog aan het herstellen van haar blessure, opgelopen tijdens de Berenloop. En ik heb iets minder fanatiek getraind dan voor de vorige. Dus het gaat wel een uitdaging voor me worden!

Hoe gaaf zou het zijn als jullie me wéér zouden steunen met een sponsorbijdrage en(/of) het delen van dit bericht!

Daniël is inmiddels heel hard aan het werk om te leren omgaan met de beperkingen door zijn invaliditeit en wil er dolgraag zijn voor zijn mooie gezin. Er is een nieuwe levensfase voor ze aangebroken, waar ze allemaal niet voor gekozen hebben, maar waar ze het beste van zullen moeten proberen te maken.

Als ik hardloop denk ik telkens dat Daniël dit nooit meer zal kunnen.
Ik denk aan de grote zorgen die Daniël en Bernadette hebben, om de aanpassingen die gedaan zullen moeten worden om in hun huidige woning te kunnen blijven wonen, om te zorgen dat Daniël zichzelf daar zo goed mogelijk kan redden, maar ook om het mogelijk te maken dat hij er voor zijn kindjes kan zijn. Daarvoor zijn rolstoelvriendelijke babymeubels nodig.
En hij houdt ontzettend van koken. Om dat te kunnen, zal ook de keuken moeten worden aangepast. En zo zullen ze voor nog meer uitdagingen komen te staan, die de nodige kosten met zich mee zullen brengen. Je kunt je voorstellen dat het al gauw in de tienduizenden euro’s kan lopen...

Dus. Met dit in ons achterhoofd hebben Jeanet 'm gelopen: de halve marathon! Op 7 november liepen wij de Berenloop op Terschelling.
En we deden dat voor een heel goed doel (= Daniël). Want iedereen wil ze dolgraag een hart onder de riem steken en met z’n allen hebben we echt een prachtbedrag bij elkaar kunnen sparen waarmee we hopelijk een stuk van die geldzorgen bij ze kunnen wegnemen.

Doneren = heel erg lief 🥰🙏🏻🍀

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Willeke Hammink

Willeke Hammink

631 donaties
€ 18.527 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Jeanet en Willeke lopen vandaag de Berenloop: 'We doen het voor Daniël'

07 Nov 2021

LAREN/TERSCHELLING - Op 17 april van dit jaar kreeg Daniël een ernstig motorongeluk. Zijn vrienden Willeke en Jeanet lopen deze zondag de Berenloop in Terschelling lopen voor hun vriend Daniël.

Lokaal Gelderland

Steunactie voor Daniël doet het!

09 Jun 2021

Daniël heeft door een motor-ongeluk een dwarslaesie. Het doel: sparen voor bijvoorbeeld rolstoel-vriendelijke baby meubels.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Ik heb me zojuist opgegeven voor de halve marathon! 7 november gaat het gebeuren. De Berenloop op Terschelling noemen ze wel één van de mooiste maar zwaarste marathons van Nederland…

BB News

Willeke loopt halve marathon voor Daniël

25 Mei 2021

LOCHEM/LAREN – Bij een ongelukkige val van zijn motor brak Daniël Rattink (40) uit Lochem op zaterdag 17 april drie wervels. Deze dwarslaesie heeft het leven van hem en zijn gezin volledig op z’n kop gezet. Maar - zoals rasoptimist Daniël zelf zegt - heeft hij ‘nog alles om voor te leven’. Op de eerste plaats zijn vrouw Bernadette, dochtertje Babette en het kindje dat ze later dit jaar verwachten. Willeke Hammink uit Laren, goede vriendin van het stel, is een actie gestart om ze op weg te helpen in deze turbulente nieuwe levensfase. Ze laat zich sponsoren voor haar deelname aan de Berenloop op Terschelling.

Berkelbode