De New York marathon 2022 voor Simone

De New York marathon 2022 voor Simone
Arthur van der Kemp
Deel deze actie

In de strijd tegen eetstoornissen wil ik graag via deze pagina geld ophalen voor onderzoek, voorlichting en behandeling.

633 donaties
95%
€ 16.142 van € 17.000 ingezameld

Dit jaar lopen Wijnand en ik de New York Marathon 2022. Wijnand zal dit doen voor de Hersenstichting en ik loop voor de organisatie “Human Concern” in de strijd tegen eetstoornissen.

In het kort;

Mijn zus Simone is na 12 jaar strijden tegen haar eetstoornis anorexia nervosa overleden. Om meer voorlichting, onderzoek en behandeling op de in mijn ogen juiste manier mogelijk te maken ga ik de New York marathon lopen en hoop een mooi bedrag op te kunnen halen om te doneren aan Human Concern.

Het hele verhaal;

Nadat wij in 2003 terugkwamen van een vakantie met mijn vader in New York zag mijn moeder dat mijn zus Simone wel erg was afgevallen. Kort na dit moment was er een diagnose; Simone was ziek en had anorexia. Direct daarna begon er een turbulente periode, omdat het zoeken naar de juiste behandeling een zeer individuele zoektocht is bij deze ziekte, waarbij vertrouwen in de therapeut een hele lastige is. Deze zoektocht heeft 12 jaar geduurd, waarin ook niet alleen wij met Simone, maar ook instanties beslissingen namen om gedwongen herstel te forceren. Een jaar heeft Simone in een kliniek gezeten met andere jongeren die een eetstoornis hadden, waarna de problemen alleen maar groter geworden waren door kopieergedrag. Ondanks de vele dalen hebben we gelukkig ook zeer mooie waardevolle momenten gehad, die we met elkaar hebben kunnen delen.

Een ding is zeker, dat onze liefde voor Simone en haar liefde voor ons sterker was dan het monster in haar hoofd. Zelf heb ik altijd veel moeite gehad om de ziekte te kunnen begrijpen. Daarin ben ik niet de enige, in Nederland wordt deze heftige eetstoornis nog steeds onderschat en op een ouderwetse manier behandeld in mijn ogen, wat betekent dat “eten” beloond wordt en "niet eten” bestraft, waardoor de patiënt een nog slechter gevoel over zichzelf krijgt dan het al heeft. In feite is niet of slecht eten slechts een symptoom en moeten onderliggende factoren behandeld worden. Dat is de reden waarom ik de New York-marathon ga lopen op 6 november 2022 en geld wil inzamelen voor de organisatie Human Concern. Human Concern is al bijna 20 jaar de GGZ instelling gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen als anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en ander gespecificeerde voedings- of eetstoornis (NAO/OSFED). Bij Human Concern vormt de eigen ervaring met herstel van een eetstoornis de basis van de unieke behandelmethodiek. Deze richt zich op de eetstoornis in zijn geheel: op onderliggende oorzaken én het verstoorde eetgedrag (symptomen) samen. Al bijna 20 jaar blijkt met deze aanpak dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is. Daarnaast wordt er ook zorg gedragen voor de mensen om de patiënt heen en wordt er het hoognodige wetenschappelijk onderzoek gedaan naar eetstoornissen. 

 Toen Human Concern op ons pad kwam, was Simone "therapeuten-moe” en stemde ze niet meer in met verdere behandelingen. Ik wil deze organisatie steunen en zo breed mogelijk uitdragen. Daarom zet ik míjn strijd in met de marathon om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor deze geweldige organisatie.

Simone was als klein kind altijd al mijn maatje die mij uitlegde hoe “de wereld” werkte. Ik heb veel van haar geleerd, zelfs in haar ziekte en ben mede door haar de persoon geworden die ik nu ben. Ik weet en voel dat ik het aan haar verschuldigd ben om me in te zetten tegen deze heftige ziekte en de gevolgen die het heeft voor de patiënten en de mensen daaromheen.

 

New York is voor mij een bijzondere plek omdat hier de laatste onbezorgde momenten samen met Simone zijn geweest, voor we erachter kwamen dat ze worstelde met deze verschrikkelijke psychische ziekte. Ik wil jullie graag vragen om mij te helpen in de strijd tegen eetstoornissen door te doneren op deze website. Uiteraard gaat elke gedoneerde euro naar Human Concern en draag ik zelf de kosten van de reis en marathon.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18-07-2022 gestart
9455x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Arthur van der Kemp

Arthur van der Kemp

633 donaties
95%
€ 16.142 van € 17.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18-07-2022 gestart
9455x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

ARTHURS ZUS SIMONE OVERLEED AAN ANOREXIA - NU LOOPT HIJ DE MARATHON VAN NEW YORK VOOR HAAR

02 Sep 2022

Toen ze 25 jaar oud was, overleed Simone aan anorexia. Nu traint haar broer Arthur voor een marathon om geld op te halen voor onderzoek naar en behandeling van eetstoornissen. “In New York, want dat was de laatste plek waar we onbezorgd bij elkaar waren. Daarna was ze altijd ziek.”

Linda