De Verloren Kleuren

De Verloren Kleuren
Deel deze actie via:

Een leuk kinderboek - gratis verdeeld bij kwetsbare gezinnen.

 

Hani Biarie (rechts op de foto) vluchtte met zijn familie uit het strijdgewoel van de Gazastrook in Palestina. Hij verblijft nu in het Rode Kruis opvangcentrum voor vluchtelingen in Berlaar.

In Palestina werkte hij als auteur van kinderboeken, en als redacteur voor een organisatie die educatieve boeken ter beschikking stelt aan kwetsbare gezinnen. Dat wil hij hier in Vlaanderen ook doen! En hij had nog een verhaal in zijn hoofd … Zo ontstond het project ‘De Verloren Kleuren’.

Hani schreef zijn verhaal uit. Over het meisje Layla, dat wakker wordt in een stad waaruit alle kleuren plots verdwenen zijn. Ze gaat op pad met haar kat. Zal ze erin lukken om de verloren kleuren terug te vinden?

Schrijver Hani Biarie kwam in contact met Uitgeverij Stokstaart. En ook met illustratrice Lien de Cuyper (links op de foto), afgestudeerd aan de Heistse Kunstacademie. 

Samen besloten ze om  een benefietproject op de rails te zetten:

  • Schrijver, tekenaar en uitgeverij werken het boek helemaal gratis uit.
  • Het boek richt zich tot kinderen van 5 tot 10 jaar, om voor te lezen of zelf te lezen.
  • Voor de drukkosten start Uitgeverij Stokstaart een fondsenwerving. Een inzameling met als doel 4.000 euro bijeen te brengen om een stapel boeken te drukken.
  • Die boeken worden tegen Sinterklaas 2023 cadeau gegeven aan kinderen uit kwetsbare gezinnen. Dat zou oorspronkelijk gebeuren via de Sociale Kruidenier van Heist-op-den-Berg, Kinderland Berlaar, Welzijnsschakel Berlaar, Sociale Kruidenier 't Hofke in Lier en het vluchtelingencentrum in Berlaar. Maar onze actie groeit…
  • Oorspronkelijk was ons doelbedrag kleiner. Maar wegens het grote succes, hebben we Foodsavers Kempen aangesproken. Zij ondersteunen een 20-tal sociale kruideniers en voedselbedelingen in de Kempen, en via hen kunnen we ons bereik van kwetsbare gezinnen aanzienlijk uitbreiden.
  • Meer info over het project  kan via www.deverlorenkleuren.be.
  • Het project steunen kan al vanaf 5 euro. Voor 5 euro kunnen we één boek drukken. Voor 20 euro 4 boeken, voor 50 euro 10 boeken. Klik  op ‘Nu doneren’. Veel dank!
  • (Onze organisatie kan je geen attest bezorgen voor de inkomstenbelasting.)
  • Het boek is niet te koop.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-06-2023 gestart
1795x bekeken

Actie georganiseerd door:

Dirk Ceulemans

Dirk Ceulemans

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-06-2023 gestart
1795x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog