Een Fries eilandje waar dieren rust vinden heeft uw hulp nodig.

Een Fries eilandje waar dieren rust vinden heeft uw hulp nodig.

Door de stormen is er veel schade aan de dierenverblijven en door regen zijn paden onbegaanbaar. Maar we houden de moed er in

 

West van Broeksterwâld en ten noorden van de Tienewei is een eilandje te vinden waarop tot maart 2018 een klein woninkje stond.  Het had ooit de fraaie naam: Hûs sûnder paed” (Huis zonder pad/toegangsweg).

https://maps.app.goo.gl/69qxfWZeWaw9qc4o7

Yvonne Waning en Esther Drost wonen daar nu off grid, terug naar de natuur, en verzorgen hun dieren en dieren van anderen waar ze tijdelijk voor zorgen. Het heeft heel wat moeite gekost om alle vergunningen binnen te krijgen, maar alles is nu in orde. 

Alle niet inheemse planten en dode bomen zijn bijna verwijdert, het gaat een prachtig stukje Friese natuur worden. Ze hebben zelfs bij het toegangshek naar het eiland voor de fietsende toeristen een tuinbank neergezet om uit te rusten.

Zie De ark van Yv en Es https://www.facebook.com/profile.php?id=100089635454089 

Op 13 oktober is daar hun huisje geplaatst. Heel spektakel, met grote kraan die 500 meter over het weiland moest rijden! Eer alles klaar is op het eiland moet er nog een hoop gedaan worden. Een weg aanleggen, brug, waterzuivering, betere verblijven voor de dieren, al met gaat er nog een hoop geld in zitten. Alles wordt nu met een pontje over gezet.

De afgelopen stormen hebben helaas erg veel schade veroorzaakt. Het dak is van de schuur, kippenhokken lagen in de sloot en door de regen zijn de paden onbegaanbaar.

Ieder centje kan gebruikt worden want de bodem van de portemonnee is in zicht..

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-10-2023 gestart
174x bekeken

Actie georganiseerd door:

Alex Waning

Alex Waning

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-10-2023 gestart
174x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog