Een reis door het creatieve proces achter een unieke muzikale compositie

Een reis door het creatieve proces achter een unieke muzikale compositie
Joke Rutten

In de podcast ga je mee in het creatieve proces van de componist: ervaar vanuit de bron hoe een unieke compositie ontstaat

 

Koninklijk Toonkunstkoor Concordia bestaat dit jaar 150 jaar. Voor deze gelegenheid is dirigent en componist Tjalling Wijnstra gevraagd een compositie te componeren, die tijdens het jubileumconcert op 24 november in De Harmonie uitgevoerd zal worden. Om dit bijzondere concert te ondersteunen heeft een aantal koorleden het idee opgepakt om een podcast te maken, waarbij het creatieve proces van de componist gevolgd wordt en we getuige zijn van het ontstaan van de compositie. In een viertal afleveringen zal de componist aan het woord komen en zal vooral de verbinding gezocht worden met jongeren. Hoewel de podcast voor iedereen te beluisteren zal zijn, willen we vooral jongeren bereiken en hen kennis laten maken met klassieke muziek. Een podcast is een goed middel om dit te bereiken, ongeveer 61 % van de jongeren luistert immers minimaal 1 keer per week een podcast. 

Voor het maken van de podcast zullen we ondersteund worden door de professionals van Studio202. Hieraan zijn kosten verbonden. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-02-2024 gestart
938x bekeken

Actie georganiseerd door:

Joke Rutten

Joke Rutten

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-02-2024 gestart
938x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog