elektrische rolstoel voor vrijheid MS patient

elektrische rolstoel voor vrijheid MS patient
Bart Wynants

Voor aankoop van elektrische rolstoel om meer vrijheid terug te krijgen.

 

Hallo, ik ben een 47 jarige man die afgelopen jaar de harde diagnose PPMS gekregen heeft. Het heeft lang geduurd voor ik de stap heb gezet om een inzameling te organiseren of te aanvaarden. Vandaag met wereld MS dag en gepraat te hebben met lotgenoten, neem ik toch de stap.

Doel van deze inzameling :

De aankoop van een elektrische rolstoel. Zou graag in 1 keer een goede willen aankopen met een groot bereik en voor elk terrein. Deze zijn duur in aankoop, maar met een goedkope met weinig bereik is eigenlijk weggesmeten geld. Zou graag als de zon schijnt terug buiten willen komen en zelfstandig ritjes willen maken. Ik heb geen auto meer daar dit niet meer veilig kon. Stappen gaat heel moeilijk en niet meer ver. Kan niet alleen gaan stappen, daar de kans op vallen groot is. Kom nu dus al maanden zo goed als niet meer buiten.

Mijn verhaal tot op heden :   

Eind 2021 begonnen mijn tenen raar aan te voelen en werden steeds gevoellozer. 3 maand later was dit verder gegaan naar mijn 2 volledige voeten.  Mijn dokter heeft me dan doorgestuurd voor steunzolen. een paar maand later had ik in rust (s'avond als ik ging slapen) ondragelijk pijn in mijn onderbenen. Pijnstillers hielpen niet.  Dokter heeft dan scans laten maken omdat men dacht aan een geknelde zenuw. Deze scans waren negatief. Na een maand verdween de pijn, maar nu voelde mijn onderbenen hetzelfde aan als mijn voeten en begon minder en minder te voelen. Stappen werd al moeilijker en begon ook meer problemen te krijgen op het werk. Ik werkte als unithandler bij Nike en leg elke dag vele km's af te voet.  Eind 2022 (Een jaar na begin) ben ik opgestaan en was het opgetrokken tot op mijn buik. Alles eronder voelde voos en gevoelloos. Alsook mijn vingertoppen en mijn voorhoofd. Ben dan doorgestuurd geweest naar een neuroloog. Deze heeft dan wat testen gedaan en bevestigde dat prikkels vertraagd waren enz. De nodige MRI scan kon niet uitgevoerd worden daar ik een ICD draag en deze niet in de scanner mag (Het oudste draadje was niet geschikt) Een paar maand later in Mei 2023 was alles verergerd en hebben ze een ruggenprik gedaan. Daar werd dan bevestigd dat ik PPMS had. Een paar weken na de diagnose en opzoekwerk begon het door te dringen wat die diagnose betekende.  Dat wat ik voel en niet voel nooit meer zal weggaan en enkel nog zou verergeren.  Eind januari 2024 heb ik mijn werk met veel pijn in mijn hart moeten stoppen. Heb mijn auto moeten wegdoen omdat ik niet meer veilig kon rijden. Ben nu dus noodgedwongen op ziekenkas gezet.

Huidige situatie :

Sinds februari 2024 ben ik gekluisterd aan mijn bed (Die nu in mijn living staat, daar trappen niet goed gaan) Ik kan niet uitgaan omdat ik niet lang kan rechtstaan of grote afstanden doen. Moet altijd beroep doen op iemand om buiten te komen, daar de kans op vallen groot is. (Ben al 3 keer hard tegen de grond gegaan). Mentaal gaat het ook steeds achteruit, daar je telkens geconfronteerd word met de dingen die je niet meer kunt. Een rolstoel zou me kunnen helpen om terug zelfstandig buiten te kunnen komen en nog te genieten zolang het kan van hetgeen nog mogelijk is. Want op dit tempo van achteruitgang …

 

Alvast bedankt om te lezen tot hier en voor uw eventuele bijdragen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-05-2024 gestart
66x bekeken

Actie georganiseerd door:

Bart Wynants

Bart Wynants

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-05-2024 gestart
66x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Medisch
Misbruik melden