Extra bouwkosten Slikkenburgseweg 8, door BW-FOUT gemeente Bergen op Zoom

Extra bouwkosten Slikkenburgseweg 8, door BW-FOUT gemeente Bergen op Zoom
Eric-Jan van Trijen
Deel deze actie

Gemeente Bergen op Zoom wil de schadeclaim van extra onderzoeken en extra bouwkosten (Q4-2019->nu) niet volledig betalen.

12 donaties
€ 417 van € 158.218 ingezameld

Wil jij ons helpen?
Wil jij ons ook, collectief verder helpen met deze burgeronvriendelijke behandeling door gemeente Bergen op Zoom??


Het begint in voorjaar 2019 als we het verzakkend huis, moeten gaan vervangen voor een nieuw huis. Na meerdere contactmomenten blijkt dat er een klein foutje in het bestemmingsplan zit en een bouwvergunning niet mogelijk

Bestemmingsplan foutje:
7.2.3. A een bedrijfswoning is uitsluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning’
Maar de aanduiding bedrijfswoning (BW) ontbreekt op de locatie in het bestemmingsplan Bergen op Zoom noord, terwijl de agrarische bestemming wel gewoon klopt. 
Alle labeltjes (95% van de locaties) zijn destijds verwijderd in het bestemmingsplan, maar voor 26 huizen moeten deze BW-labeltjes zijn toegevoegd.

Je zou zeggen haal dat artikeltje weg, voeg het labeltje toe of maak een uitzondering in je bouwvergunning. 
Maar nee, de ambtenaren en VVD-wethouder van Bergen op Zoom ontbreekt het aan liefdevol leiderschap en daarom moeten wij het uitgebreide aanvraag traject in. 

Nou, dat ‘uitgebreide’ hebben we geweten: geluidsonderzoeken, archeologische onderzoeken, 3 bouwkundige onderzoeken, 3 ecologische onderzoeken, 4 ruimtelijke onderbouwingen, 3 ecologen die logen, huismussen die ringmussen blijken te zijn en ambtenaren die nog te lui zijn om pro-actief te communiceren. 

Intussen: gaan de verzakkingen door, technisch gezien staat het huis sinds voorjaar 2020 aan 3 zijden gestut, de hoge onroerendzaakbelastingen gaan door, sommige onderzoeken zijn zo theoretisch dat je er in de praktijk bijna knettergek van zou kunnen worden, het kost ons ontzettend veel onnodige tijd en energie! 

Op zich is het al erg genoeg dat de gemeente de monopolie positie blijft behouden in wat ze allemaal onderzocht willen hebben; en nog veel erger is dat het uit onze portemonnee moet komen qua tijd en geld. Er is inmiddels een beetje betaalt als tegemoetkoming, maar de gemeente Bergen op Zoom wil (nog) niet onze volledige schadeclaim van €.158.217,53 betalen. 

Sinds 2019 is er veel veranderd (in de wereld), door gigantische prijsstijgingen zijn de bouwkosten dermate hoog geworden dat ons huis inmiddels ook flink duurder is geworden.

Door de uiterst burger onvriendelijk houding van de gemeente Bergen op Zoom hebben wij nog een flink financieel tekort! 

Wilt u, ook solidair en collectief, ons financieel verder helpen, zodat wij ons huis verder af kunnen bouwen?
 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw financiële bijdrage!!!!
 

p.s. Een financiële bijdrage door de (voormalige) veroorzakers/ mensen van de gemeente Bergen op Zoom, Omgevingsdienst Midden-en West-Brabant (OMWB) en Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) lijkt ons meer dan normaal. 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw financiële bijdrage! 

Bijlage kranten artikelen:
Febr21 2021 Oude huis zakt weg en wordt gestut, maar nieuw huis bouwen mag niet: ‘Bizarre situatie in Halsterse polder’ | Bergen op Zoom | bndestem.nl

18Dec 2021 Eric-Jan wacht al drie jaar op een vergunning om zijn ‘niet bestaande’ huis te vervangen: ‘Duurt veel te lang’ | Deze verhalen mag je niet missen | bndestem.nl

23dec 2021 Nu zijn het mussen die de nieuwe woning van boer Eric-Jan dwarsbomen: ‘Boom allang gekapt’ | Bergen op Zoom | bndestem.nl

26-1-2022 Boer Eric-Jan uit Halsteren krijgt mogelijk een hoogspanningsstation in zijn voortuin | Bergen op Zoom | bndestem.nl

1 juli 2022 Boer Eric-Jan mag eindelijk een huis bouwen: ‘Alleen wel anderhalve ton meer kwijt, wie gaat dat betalen?’ | Instagram | bndestem.nl

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11-07-2022 gestart
3201x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Eric-Jan van Trijen

Eric-Jan van Trijen

12 donaties
€ 417 van € 158.218 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11-07-2022 gestart
3201x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Foutje gemeente kost anderhalve ton: 'Ons huis stond niet meer op de kaart'

22 Jul 2022

Het huis van Eric-Jan en Lieke van Trijen in Halsteren staat al ruim drie jaar te verzakken. Grote scheuren zijn in alle gevels zichtbaar en stutten houden het huis voorlopig overeind. Het heeft ruim drie jaar geduurd voordat het echtpaar een verbouwvergunning kreeg en ze hebben ruim 150.000 euro extra kosten gemaakt. En dat alles volgens hen vanwege een gemeentelijke fout.

Omroep Brabant

Boer Eric-Jan mag eindelijk een huis bouwen: ‘Alleen wel anderhalve ton meer kwijt, wie gaat dat betalen?’

01 Jul 2022

HALSTEREN - De fundering is gestort, de eerste muren staan overeind. Drie jaar later dan gepland kijkt de Halsterse boer Eric-Jan van Trijen (36) vanuit zijn boerenschuur uit op de contouren van wat zijn langgekoesterde nieuwbouwwoning moet worden.

BN DeStem