Fietsen voor een nieuw leven

Fietsen voor een nieuw leven
Deel deze actie

Als je een warm gezin een nieuwe start gunt dan ben je hier aan het juiste adres. Tegenprestatie voor jullie steun.

20 donaties
€ 715 van € 10.000 ingezameld

Ik ben Mel, de beste vriendin en toeverlaat van Jesske. Voor haar start ik deze geldinzameling.

Ken je het gevoel ongelukkig geboren te zijn of voor het ongeluk geboren zijn? In het verkeerde gezin geboren zijn en na mishandeling, misbruik kansarm door het leven verder gaan? Zij is zeker niet de enige. Zo is Jesske haar eigen leven gestart wanneer ze van huis ging op haar 15de verjaardag en sindsdien heeft ze altijd onafhankelijk op haar eigen twee voetjes gestaan zonder ouders, familie of iemand om op terug te vallen. Hard gewerkt tot ze ziek werd. Zij is zo iemand als ze citroenen krijgt ervoor kiest om er limonade van te maken. Door haar persoonlijke ervaringen en desondanks haar eigen tegenslagen maakt ze ook van haar ziekteperiode het beste door haar sociaal en maatschappelijk te engageren voor haar kansarme medemensen. Ze is de eerste om zelf in te zamelen en acties op poten te zetten om anderen te helpen. 

Ze heeft haar studies hervat vorig jaar en werkte progressief in stageverband. Ik moet er haar dikwijls op wijzen dat ze zichzelf wegcijfert en het eens tijd wordt dat ze zichzelf eens op de eerste plaats zet. Haar diploma behalen is iets dat ze eens voor zichzelf doet en voor de toekomst van haar gezin. 

Na jaren van verkeerde diagnoses, van kastje naar muurtje gestuurd te worden, onderliggende oorzaken niet te vinden en dus behandeld te worden met symptoombestrijding heeft zij eindelijk resultaat gekregen van één van de verkeerde diagnoses. Weliswaar te laat wanneer bepaalde schade permanent is. Ze heeft onder andere trigemenus neuralgie en wordt met anti-epileptica behandeld. Haar operatie stelt ze uit, ze wilt eerst afgestudeerd zijn en verder staan in het leven omdat het een risicovolle operatie is en ze iets wilt kunnen nalaten aan haar kinderen mocht haar iets overkomen. Ze is namelijk volledig alleenstaande moeder van drie jongens en naast haar is er geen back-up plan.

Dit schooljaar moet ze noodgedwongen om financiële redenen een jaartje in sabbat gaan. Ook met haar gezondheid is het fel achteruit gegaan. Ze moet van de ene specialist en onderzoek naar de ander en de wachttijden zijn immens lang en het vergt centen die ze nu gewoon niet heeft. Maar opnieuw wilt zij ook van dat moment gebruik maken om iets positief en productief te doen die voor een lange termijnoplossing zou kunnen zorgen qua financiële ademruimte.

Na opgelicht te zijn door de meter van haar jongste zoontje is ze 3,5 maand dakloos geweest met haar drie jongens. Sinds een jaar heeft ze een huurwoning maar na het betalen van de peperdure huur en enkele vaste lasten schiet nog bitter weinig over om te leven. Zo wordt haar energie afgesloten en dat met de winter voor de deur, procedeert ze voor onderhoudsbijdragen die niet betaald worden en om een contactverbod te bekomen, wat ook opnieuw centen vergt. Haar inboedel is ze kwijt aan de overstromingen. Zij slaapt met haar fragiele gezondheid op een opblaasmatras, haar middelste zoon die nierpatiënt is, matras op de grond. Het meubilair die er nu voorlopig staat heeft ze gratis op de kop getikt en ook daar stelt zij haar meer dan tevreden mee.

Wat willen wij hier dus uiteindelijk voor haar bekomen?

1: Dat ze bepaalde kosten en aflossingen ineens kan betalen om maandelijks meer ademruimte te hebben. Haar energie aangesloten kan blijven zodat ze zich deze winter kunnen verwarmen, dat ze kan koken en zij zich met warm water kunnen wassen. Dat ze niet moet besparen op medische zorg en haarzelf zodoende niet meer verwaarloosd. 

2: dat ze de nodige bedden en meubilair kan aanschaffen en zich terug wat kan nesten, settelen na de ellende die ze de laatste vier jaren doormaakt.

3: Een kapitaal om haar zaakje te kunnen oprichten. Zij is heel creatief. Ze maakt allerhande decoratie zelf die altijd een groot succes kennen en waar veel vraag naar is. Ze restaureert en restyled ook oud meubilair. Voor haar is dat pure ontspanning. Ze heeft zelfs al een naam voor de kleinschalige zaak waar ze van droomt. En zodoende zorgt ze voor een lange termijnoplossing. Want te lui om de handen uit de mouwen te halen is ze niet. Wel moet ze naar haar lichaam luisteren maar is ze wel toegestaan wekelijks een aantal uren in een eigen zaak te presteren.

Als tegenprestatie wilt een goeie vriend, Bjorn per geschonken 10€ een kilometer fietsen. Hij heeft zijn traject al uitgestippeld met een maximum van 2000km. Jelle, een bevriende amateur tatoeëerder gaat tattoo weekends houden waarvan de opbrengst ook naar de gofundme zal gaan. Wij willen ons allen voor haar inzetten net als zij zich altijd voor anderen heeft ingezet.

Jesske heeft een youtube kanaal opgezet waarin zij zal vloggen en de tegenprestaties en al haar vorderingen geplaatst zullen worden, zodat schenkers kunnen zien dat hun bijdrage wel degelijk gaat naar waar ze bedoeld is. https://www.youtube.com/channel/UCL8tQWrWHmZVMHR8x-MN9jg

U kan alsook uw vragen rond de inzameling insturen op het volgend e-mailadres: Maisontoussaint@hotmail.com. De ingestuurde vragen worden ook op het youtube kanaal beantwoordt. 

Wij hopen massaal op jullie steun te kunnen rekenen. Deel deze link met vrienden en familie, ook daarmee help je een handje. Bedankt voor jullie tijd en aandacht en vanuit de grond van haar en ons hart bedankt aan iedereen die haar een degelijke nieuwe start gunt.

Wij wensen jullie goeie gezondheid, warmte en liefde!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-10-2022 gestart
1246x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Melissa Vancoppernolle

Melissa Vancoppernolle

20 donaties
€ 715 van € 10.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-10-2022 gestart
1246x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog