Fit voor kanker!

Fit voor kanker!
Roy Albers
Deel deze actie via:

Geld inzamelen voor meer onderzoek naar blaas- en urachuskanker

 

Hallo allemaal,

Wat tof dat jullie mijn actie bekijken!

Mijn naam is Roy Albers, ik ben 42 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Utrecht. De reden dat ik deze actie ben begonnen, is niet om geld in te zamelen voor mijzelf maar voor mensen die, net als ik, te maken krijgen met blaaskanker of een vorm daarvan. Zolang kanker bestaat, is onderzoek noodzakelijk om behandelingen te verbeteren.

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is en voelt om op jonge leeftijd kanker te krijgen en hiervoor behandeld te worden. In 2015 stond ik op het punt om samen met mijn wederhelft een jaar door Europa te touren met onze net gekochte camper. We hadden ontslag genomen, ons huurhuis opgezegd en waren klaar voor vertrek. Waarom wachten tot aan ons pensioen, we leven immers nu! Deze quote werd letterlijk en figuurlijk ervaren toen er vlak voor vertrek bij mij kanker werd ontdekt, ik was toen net 35 jaar geworden. Onze camper is dus uiteindelijk nooit de grens over geweest.

Ik had urachuskanker, een zeldzame maar agressieve vorm van kanker waarvan het verloop zeer onzeker is. Als er tegen je gezegd wordt dat er verdenking is op kanker, staat je leven letterlijk stil en denk je vaak maar aan een ding, de dood. Mijn eerste onderzoeken heb ik in het UMC Utrecht gehad maar al snel werd ik doorverwezen naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Ik weet nog precies welk gevoel ik kreeg toen ik “Nederlands Kanker Instituut” op de gevel zag staan; een zeer onzeker, machteloos en angstig gevoel. Met een hoofd vol vragen en talloze vreemde handen aan mijn lijf ben ik een intensief traject ingegaan. Gelukkig kwam ik bij een hele deskundige uroloog terecht die gespecialiseerd was in blaas- en urachuskanker. Ik kreeg een nieuw type behandeling die nog niet zolang voor patiënten beschikbaar was. Na diverse operaties, bestralingen en tegenslagen ben ik inmiddels 7 jaar kankervrij en sta ik volop in het leven. Dit dankzij gedegen onderzoek waardoor behandelingen beter worden. Ik ben zelfs vader geworden van twee prachtige gezonde kinderen en ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven. Wonderlijke gebeurtenissen in het leven die ik mee mag maken.

De afgelopen jaren ben ik druk geweest met lichamelijk en mentaal te herstellen, mijn werk weer op te pakken, vader zijn, het leven en de liefde. Ik ben nu op een punt gekomen waarop ik sterk genoeg ben iets terug te doen. En daarmee kom ik bij mijn doel: Geld inzamelen voor nog meer onderzoek om de behandeling voor mensen met blaaskanker of een vorm daarvan te verbeteren en dan juist specifiek voor de onderzoeken van de urologen, Dr.van Rhijn en Dr. Hendricksen. Zij hebben van onderzoek doen naar urachus en blaaskanker hun levenswerk gemaakt. Zonder hen, hardwerkende helden, was ik waarschijnlijk al overleden. Zij kunnen het geld gebruiken om tijd en ruimte te creëren voor meer kennis en wetenschap en het verbeteren van behandelingen.

Ik ga hier zelf een enorme uitdaging tegenover zetten! Midden april dit jaar ga ik deelnemen aan de zwaarste training van Nederland, Project Phoenix van de Unbreakable Academy, een 72 urige Special Forces training. Dit is voor mij een manier om te laten zien hoe dankbaar ik ben, dankbaar voor de extra tijd die mij gegeven is. Het is mij gelukt om mijn kracht weer terug te vinden en weer fit en sterk te zijn. Ik ben nu aan het trainen om alles eruit te halen en zoveel mogelijk geld op te halen.

Het zou fantastisch zijn wanneer jullie mij willen sponsoren. Het geld dat ik nu met deze actie ophaal, zal ik volledig doneren aan project 611480053 , urachus en blaaskanker onderzoek.

https://www.kanker.nl/kankersoorten/urachuskanker

https://www.oncologie.nu/nieuws/urachuscarcinoom-geen-blaaskanker/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 08-01-2023 gestart
2823x bekeken

Actie georganiseerd door:

Roy Albers

Roy Albers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-01-2023 gestart
2823x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog