Geef een bedrijf aan straatarme mensen in Marokko

Geef een bedrijf aan straatarme mensen in Marokko

Hongersnood

 

STOP MET HET ARM HOUDEN VAN DE MAROKKAANSE BEVOLKING BIJ HET GEVEN VAN GELD. HELP ZE OVEREIND!

Hierbij verzamel ik geld om langzaam maar zeker de minder bedeelden in Marokko te helpen zelfredzaam te worden. Met de nadruk op ZELFREDZAAM.

De meeste mensen denken dat geld geven aan goede doelen voor armere mensen in Marokko alles voor ze oplost. Uit ervaring blijkt dat men vooral aan symptoombestrijding doet, en de oorzaak van armoede voor die mensen NIET oplost. Het geld is er, maar het plan is slecht want mensen gaan er niet op vooruit en blijven arm. Hoe komt dat?

Stichtingen geven pakketten van ons geld, en geen duurzame oplossing zoals een bedrijfje, wat zeker mogelijk is met al dat opgehaalde geld. Ik zie zoooveel topics van doodzieke baby's, kinderen, vrouwen en ouderen. Al deze mensen hebben DRINGEND hulp nodig. Maar de oorzaak ligt veel dieper. De oorzaak is dat aaaal die hulpeloze mensen in Marokko geen inkomen hebben om voor zichzelf te zorgen. En wij doen daar nog een schepje bovenop door ze arm te houden met het geven van voedselpakketten/ kledingpakketten/ eenmalige iftars aan honderden mensen. Huh? Hoe houden we ze daarmee arm?

De ontvanger zal altijd een ontvanger blijven en afhankelijk van anderen. Daarnaast zijn dat soort initiatieven funest voor de lokale economische groei. Winkels nabij krijgen minder gelegenheid hun eigen producten te verkopen omdat wij uit Nederland blijvend (voedsel)pakketten geven. Het werkt werkloosheid in de hand. Met het krijgen van een (voedsel)pakket krijgt de ontvanger geen enkel middel om op eigen initiatief iets te ondernemen voor zichzelf en blijft arm en afwachten op het volgende pakket. Zien jullie het probleem ook??

Met al het geld dat we met zijn allen reeds hebben opgehaald hadden heel veel mensen eigen bedrijfjes kunnen opzetten, (of zoals mn zus zei) een kraam, vee kunnen krijgen, naaimachines, een kookset om voor mensen te koken, etc. Ik weet zeker dat er mensen zijn die dit lezen en allang tot dezelfde conclusie zijn gekomen. Geld is een middel om vrijheid te bevorderen, niet om afhankelijk te blijven. Je wilt mensen zelfredzaam maken.

Wat is het doel van dit initiatief? Arme mensen/ gezinnen vinden (en die zijn er genoeg) en ze helpen bij het opzetten van een bedrijfje. Het liefst samen met een andere stichting. In Marokko heb je niet zo heel veel nodig om een bedrijfje te starten ins sha Allah. We willen mensen VOORUIT helpen, zelfstandig maken, leren dat ook zij een tijd tegemoet gaan waarbij zij terug kunnen geven aan andere armere mensen.

Dit initiatief heeft ECHT mensen nodig die dit bericht delen, delen, delen, delen, delen delen. De boodschap is belangrijker dan het ophalen van geld. HOPELIJK zien bestaande stichtingen dan ook dit verhaal met als gevolg dat ze strategisch-er om gaan met ontvangen donaties.

Maar zolang dat niet het geval is, please doneer; misschien kunnen we samen echte levens duurzaam en blijvend veranderen in sha Allah. Ik heb zelf al bestaande stichtingen benaderd, maar (nog) zonder succes. Maar goed, al het succes ligt in de handen van Allah. Mijn hoop is dat alle bestaande stichtingen betere plannen bedenken bij de besteding van donaties. Als dit initiatief daaraan heeft bijgedragen dan alhamdoulillah is er succes geboekt.

ELKE UITGAVE VAN DIT INITIATIEF ZAL TRANSPARANT ZIJN EN ELKE CENT GAAT NAAR HET DOEL. Als dit initiatief uiteindelijk toch nog faalt, krijgt iedereen zijn geld terug of ik geef het aan Santé Pour Tous met jullie toestemming, of naar een doel van jullie keuze; doyoucare bijvoorbeeld of Al-yateem.

Als je wilt helpen op welke manier dan ook kun je een reactie achter laten. Schrijf er dan ook bij hoe ik jou kan bereiken.

Moge Allah baraka leggen in dit bericht/initiatief. Ameen. I

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-07-2022 gestart
1295x bekeken

Actie georganiseerd door:

Younes Kamar

Younes Kamar

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-07-2022 gestart
1295x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog