Gelukkige leerlingen

Gelukkige leerlingen
Moes Wagenaar
Deel deze actie via:

Met jullie support stuur ik het boek: 'In 10 stappen gelukkige leerlingen' naar een heleboel middelbare scholen in NL en BE.

 

Dat de jongeren in Nederland en België mentaal wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken staat om de haverklap in de krant. Zeker na de pandemie is het maar al te goed zichtbaar geworden dat jongeren basale dingen als ‘bij elkaar terecht kunnen’ als het even niet lekker gaat, lang niet altijd weten in te zetten. Terwijl dit allemaal geen hogere wiskunde is; ze zouden dit op school makkelijk kunnen leren.

Missie

Ik ben al sinds 2014 (als filosoof en theatermaker) aan het onderzoeken wat er precies speelt en waar jongeren op middelbare scholen in Nederland en België behoefte aan hebben.

Het is mijn missie geworden dat jongeren zichzelf helemaal mee naar school kunnen nemen en dat ze daar vervolgens levensvaardigheden aangeleerd krijgen waar ze hun hele leven gebruik van kunnen maken om hun leven op hun eigen mooie manier in te richten. Zonder burn-outs, zonder angst of verslaving en mét plezier in het leven!

Boek voor schoolleiders

Eerst dacht ik dat ik me vooral op de leerlingen moest richten, later op docenten, maar gaandeweg kwam ik er achter dat ik, als ik echt impact wilde maken, me op schoolleiders moet richten. Die kunnen namelijk sturen richting een nieuwe schoolcultuur waarin docenten en leerlingen zich gesteund voelen en ruimte ervaren om op school ook de (mede)menselijke kant te ontwikkelen.

Vorig jaar schreef ik een boek over alles wat ik tot nu toe te weten ben gekomen. Het is - ondanks dat ik dus praktisch filosoof ben - totaal geen filosofisch naslagwerk, maar gewoon een praktisch handboek voor schoolleiders: In 10 stappen gelukkige leerlingen. Er staat o.a. in hoe je een planning opstelt om in (minimaal) twee jaar een cultuurverandering op school te weeg te brengen, naar wat ik noem: een school vol levenskunst.

Bij het boek heb ik een online startpakket gemaakt dat je er gratis bij krijgt. Hier zitten wel tien handige formats voor trainingen, kletskaartjes, dagopdrachten, werkdocumenten en overzichten in. Het maakt dat de schoolleiding gelijk van start kan gaan met het maken van grote plannen en het uitzetten van kleine experimenten.

Steun bij de verspreiding

Om mijn missie kracht bij te zetten wil ik het boek binnenkort op het bureau (of nachtkastje) krijgen van 500 locatie-directeuren van middelbare scholen in Nederland (VO) en België (SO). Zodat ze ook inzien dat het noodzakelijk is en niet moeilijk, om nu stappen te zetten voor een school vol gelukkige leerlingen.

Ik hoop dat jij je kunt vinden in mijn missie en dat je een donatie wilt doen om de schoolleiders te inspireren met dit boek.

Extra

 • Aanbeveling doen
  Misschien heb je een eigen kind, een buurjongen, een nichtje of een school in de buurt in gedachten bij je donatie. De school die je kent mag je dan gerust erbij vermelden, dan houd ik me aanbevolen om die school op de verzendlijst te zetten.
 • Eerst inzien
  Je bent van harte welkom om het boek eerst in te zien. Een digitale versie staat online in het gratis startpakket, waar ik over schreef. Je kunt je hier gratis voor aanmelden op www.improvalley.nl/startpakket. En je kunt zonder aanmelden ook de eerste drie stappen lezen op www.improvalley.nl/3hoofdstukken. Je kunt ook zelf het boek bestellen voor €17,50 op www.improvalley.nl/gelukkigeleerlingen. En op het filmpje onderaan de pagina hoor je dat ik een stuk van de inleiding voorlees.
 • Waarom crowdfunding?
  Het verzenden van 500 boeken is een enorme kostenpost. Iets wat ik niet zomaar kan uitgeven daaraan. Ik ervaar altijd een groot enthousiasme bij mensen waarmee ik praat over mijn missie en mijn boek, dus ik dacht dat dit bij uitstek een crowdfunding-project is om de wereld weer een slag mooier mee te maken.
 • Waarom 7.875 euro?
  Ik ga uit van de gewone boekenprijs van 17,50. Ik heb inmiddels al 50 boeken verkocht aan de Carmelstichting voor de directeuren van al hun locaties. Ik wil er een mooie mailing van maken met een aantrekkelijke verpakking en duidelijke informatie erbij over wat ze er verder mee kunnen.

Dank voor je steun

Iedereen die me hier steunt ontzettend bedankt… (ook namens de ongeveer één miljoen jongeren die we via hun schoolleiders met deze actie kunnen bereiken!)

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-03-2023 gestart
142x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Improvalley

Improvalley

Actie georganiseerd door:

Moes Wagenaar

Moes Wagenaar

 
Actie loopt tot 02-04-2023

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-03-2023 gestart
142x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog