Gezonde maaltijd voor de vuilnisverwerkers in Denpasar

Gezonde maaltijd voor de vuilnisverwerkers in Denpasar
Syta Plantinga

Het maakt héél veel verschil waar je wiegje staat! De vuilnisophalers en verwerkers krijgen weinig respect en waardering

 

De Sudra's zijn de laagste kaste in het Hindoeïsme op Bali. Ze worden vaak gediscrimineerd en hebben minder kansen in het leven.  Ouderen en mannen en vrouwen van middelbare leeftijd leven nog steeds voor een deel aan de onderkant van de maatschappij.                         

Het werk van vuilnisophaler en -verwerker is één van de   laagstbetaalde banen op Bali. De lonen zijn vaak zo laag (€2,75 per gewerkte dag)  dat de werknemers nauwelijks rond kunnen komen. Bovendien zijn de werkomstandigheden slecht. De vuilnisophalers werken vaak in de hitte en de stank. Of ze moeten juist ‘s-avonds in het half donker werken omdat het anders overdag het straatbeeld ontsiert!

Eén van de redenen voor zo’n laag loon is dat het werk als vuilnisophaler en -verwerker als vies en onwaardig wordt gezien. Het is een taak die vaak wordt gedaan door mensen die geen andere kansen hebben.

Een wekelijkse gratis maaltijd heeft een positieve impact voor deze groep mensen in de binnenstad van Denpasar. Het kan een een last van hun schouders nemen en hen in staat stellen om die dag het verdiende geld voor iets anders te besteden.

Ten tweede kan een wekelijkse gratis maaltijd hen een gevoel van gemeenschap en verbondenheid geven. Een wekelijkse gratis maaltijd is een symbool van hoop en solidariteit. Het laat hen zien dat er mensen zijn die om hen geven en die willen helpen om hun leven te verbeteren.

Het is onze grote wens deze “gratis afhaal service” vanuit de centrale keuken van stichting Kolewa in Denpasar op 2 april op te starten voor circa 100 personen, werkzaam in de vuilnisverwerking in deze drukke stad. Daar hebben we uw hulp voor nodig! Al met een donatie van van €7,50 geeft u 5 mensen een “nasi bungkus”.  Terimah kasih, ze verdienen onze waardering want zeg nou zelf:waar zouden we zijn zonder de vuilnisophalers waar dan ook ter wereld!


 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-02-2024 gestart
592x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Kolewa

Actie georganiseerd door:

Syta Plantinga

Syta Plantinga

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-02-2024 gestart
592x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog