Haar droom ....

Haar droom ....

Frauke is een fiere mama (32) met de erfelijke, degeneratieve hersenaandoening: Huntington. Ze heeft nog één grote droom....

 
€ 0 ingezameld

Frauke, geboren op 17 juli 1992, als enige dochter in een warm nest van zes, wordt op handen gedragen door haar broers. Ze groeit op tot een spring in ’t veld, soms een beetje wispelturig, soms een beetje onhandig en vooral heerlijk actief. Ze is sociaal geëngageerd en na haar schoolcarrière begint ze in Sint Oda te werken als opvoedster.

Ze leert Dries kennen. Ze starten grote werken aan hun huis om samen hun toekomst uit te bouwen in Lozen (Bocholt). Na de zwangerschap en geboorte van Lowie in 2021 recupereert Frauke moeilijk. Haar spieren lijken stijver te worden, haar onhandigheid komt meer in beeld, langzaam begint ze gewicht te verliezen, ze verslikt zich regelmatig en haar gemoed wisselt…  Eerst zijn het ongemakken die steeds vaker gaan doorwegen. Niemand vermoedt dat dit de eerste symptomen zijn. Heel wat onderzoeken later, valt in september ‘22 de diagnose: Frauke lijdt aan de erfelijke degeneratieve hersenaandoening Huntington. Het lijkt wel of haar hersenpan een puzzel is waarvan stukjes zich langzaam loswrikken en wegebben. Dit komt hard aan! 

Sindsdien is hun leven stevig veranderd. Veel doktersgesprekken volgen, therapieën worden opgestart, het huis wordt aangepast, … iedereen springt bij, want wat is het allerbelangrijkste: genieten van alles wat nog wél kan. 

Frauke vecht voor haar gezinnetje en haar zelfstandigheid … en wat doet ze dat goed!

 

Een tijdje geleden werd er gevraagd naar ‘haar droom’. Ze heeft er twee: een roadtrip door CANADA en een blijvende herinnering voor Lowie.

De puzzel herstellen, kunnen we niet … ‘haar droom’ realiseren, kunnen we wel!

Die twee dromen combineren, daar gaan we voor. Frauke op roadtrip door Canada samen met Dries, Lowie en Jo en Veerle (haar ouders als steun en toeverlaat).

Al snel wordt duidelijk dat bij een aangepaste reis, een aangepast reisbureau en een aangepast budget horen: 

  • De reis ligt vast, ze vertrekken eind augustus 2024 voor een 21-daagse roadtrip. Daar worden herinneringen vastgelegd voor Lowie, voor later.
  • Reisbureau Connections (gekend van ‘Down the road’) zorgt voor een op maat gemaakte reisroute en -programma.
  • Om aan alle noden te voldoen lopen de kosten enorm op: samen met tal van vrijwilligers zullen we een benefietactie (29/6/2024) en crowdfunding organiseren.

Met de opbrengst wordt de reis gefinancierd. Een eventueel overschot wil Frauke graag schenken aan een goed doel.

Binnenkort zijn al de acties van ‘HAAR DROOM’ te volgen op de Facebook pagina. Eind augustus kan je daar ook de reis volgen, zo kan ook jij een stukje meegenieten van Frauke haar droom. 

Wil je graag meer weten over de ziekte Huntington? Surf naar  https://huntingtonliga.be/ 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-02-2024 gestart
22509x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jo Maes

Jo Maes

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-02-2024 gestart
22509x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog