Hardlopen voor Stichting Vrienden van Human Concern

Geld ophalen voor nieuw opgerichte Stichting die bijdraagt aan toegankelijk houden van zorg tbv herstel van eetstoornissen.
Stichting Vrienden van Human Concern
Samen met Sandra en Richard richt ik Stichting Vrienden van Human Concern op.
De urgentie neemt namelijk toe om fondsen te werven voor onder andere de toegankelijkheid van deelname aan Be-LeeF!, de unieke kort-klinische boost-behandeling in Portugal van Human Concern | Het GGZ Behandelcentrum voor Eetstoornissen. Deze toegankelijkheid staat namelijk ernstig onder druk doordat in 2022 minder zorgverzekeraars dit behandeltraject vergoeden. De huidige verwachting is dat deze vergoeding in 2023 helemaal wegvalt. Dit is zorgelijk. Be-Leef! heeft de afgelopen jaren voor honderden cliënten tot een doorbraak geleid op hun reis naar het herstel van een eetstoornis. Zo ook bij mij.
Mijn leven leek aardig op de rit: een druk sociaal leven met heel veel lieve vrienden met wie ik állemaal een intensieve en diepgaande vriendschap onderhield, ik volgde een (bijna) topsport kickboks-schema, had een leuke baan bij PwC waar ik ál mijn tijd en aandacht aan kon besteden en had natuurlijk de meer materialistische zaken als een eigen appartement in Amsterdam, een lease-auto om te gaan en staan waar ik wilde en spaargeld om te reizen zo vaak ik wilde. Maar ik gaf het doorgronden (en afscheid nemen) van mijn high school best friend, mijn eetstoornis, geen prioriteit. Door de jaren heen vele therapeuten gezien. Sinds begin 2017 ging ik naar Human Concern, maar wél het liefst om 08:00 uur s'ochtends om vervolgens in de garage van PwC mijn tranen te drogen, wat mascara op te doen en de dag te starten zoals alle andere...
Ik heb mijzelf gegund dit te doorbreken en even afstand te nemen van dát leven. Vijf jaar geleden, november 2017, heb ik op de quinta van Human Concern doorgebracht. Op de berg in Portugal kreeg mijn nog lange weg naar herstel vorm. Human Concern is een instelling die werkt met ervaringsprofessionals en dit is voor mij de uitkomst geweest. De herkenning. Ik voelde mij ein-de-lijk begrepen. Sterke vrouwen, maar bovenal mijn grote steun Teun Remij, lieten mij zien dat herstel mogelijk is.
Sinds Portugal heb ik mijn weg vervolgd en ben ik dankbaar voor deze oh-zo-nodige interventie destijds. Nu ik hersteld ben, is de tijd daar om wat terug te doen. Door mijn persoonlijke ervaring draag ik Human Concern een warm hart toe en gun ik alle (toekomstige) cliënten de meest passende en effectief bewezen zorg. Ook als zorgverzekeraars daarin andere keuzes maken.
Om de doelstellingen van de Stichting te realiseren zijn we druk bezig met het opzetten van een fondsenwervingsprogramma. Maar hoe mooi zou het zijn dat ik als kersvers bestuurslid een eerste donatie aan de Stichting kan doen?
Hardlopen voor Stichting Vrienden van Human Concern
Het zal niet verbazen dat ik niet onbekend ben met een intensief sportschema… In 2020-2021, toen corona ongrijpbaar rondging, ben ik flink op de proef gesteld. Niet meer kickboksen, veel thuis, veel binnen, veel werken … resulteerde in nauwelijks sporten en zelfkritische gedachten over het ontbreken van discipline. Terugkijkend kan ik zeggen dat deze fase heeft bijgedragen aan het bestendigen van mijn herstel.
Echter begon het te kriebelen en miste ik een fysieke uitdaging én gelukshormoontjes. Daarom heb ik eind vorig jaar mijzelf ten doel gesteld in het jaar 2022 2.022 kilometer hard te lopen. Naast de lichamelijke inspanning, geeft het mij veel energie om buiten te zijn. Echter, anders dan voorheen luister en zorg ik beter voor mijn lichaam. Ik heb nooit meer op een lege maag gelopen, slaap voldoende, eet goed en niet alleen maar ‘gezond’. Ik zorg dat ik voldoende energie heb om deze kilometers te maken!
Inmiddels heb ik 1.522 kilometer gerend. Korte afstanden, langere afstanden. Ene keer wat langzamer, andere keer iets sneller. Afhankelijk van hoe ik mij op een dag voel, de tijd die ik heb én het weer (nog steeds geen fan van regen…). En soms omdat ik me ergens voor heb ingeschreven (R'dam, DH en A'dam halve marathons en the good old Dam tot Damloop).
Ik ben intrinsiek gemotiveerd om ook die laatste 500 kilometers op een gezonde manier te rennen, maar een beetje extrinsieke motivatie zal zeker helpen. Én daarmee kunnen we een goede start maken met de Stichting. Dus als je mij en daarmee de Stichting wil supporten: doneer, doneer, doneer!
Alvast heel veel dank voor de support en de bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van Stichting Vrienden van Human Concern!
PS. voor wie iedere afgelegde kilometer wil bekijken of wil volgen hoe ik de laatste 522 km afleg, volg mij op Strava.
Updates
Collectanten
Actie georganiseerd voor:

Human Concern
Wij bieden behandelingen voor álle varianten van eetstoornissen. Onze kracht is de inzet van Ervaringsprofessionals®.
Human Concern is het gespecialiseerde GGZ behandelcentrum voor eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en NAO (OSFED). Wij doen dit vanuit zes vestigingen in Nederland (ambulante behandeling) en één in Portugal (kort klinische behandeling).
Het concept, de visie en de aanpak bij Human Concern zijn anders dan bij traditionele behandelingen. De eetstoornis wordt in de kern aangepakt. De Ervaringsprofessionals® symboliseren samen met veel van onze cliënten al meer dan vijftien jaar dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is.
Ervaringsprofessionals® zijn therapeuten die ervaringsdeskundig zijn. Zij zijn zelf hersteld van een eetstoornis of hebben, echter in mindere mate, een vergelijkbare moeilijke levenservaring doorgewerkt. Zij zetten deze ervaring samen met hun vakkennis in tijdens de behandeling op een methodische, professionele en doelgerichte wijze die begrip, vertrouwen en (hoop op) herstel bevordert. De eigen ervaring met herstel van een eetstoornis vormt de basis van de unieke behandelmethodiek van Human Concern. Deze richt zich op de eetstoornis in zijn geheel: op onderliggende oorzaken én het verstoorde eetgedrag (symptomen) samen.
Actie georganiseerd door:
