Healthcare project Tanzania - July 2022: support Agnes and Lewa Hospital!

Healthcare project Tanzania - July 2022: support Agnes and Lewa Hospital!
Vivienne Erftemeijer
Deel deze actie via:

Help mij een kleine meid van 3 jaar met hartproblemen in Gongo en het lokale ziekenhuisje in Lewa te helpen in Tanzania!

 

Zonder jouw bijdrage zal de gezondheid van Agnes (3 jaar) in Tanzania snel achteruit gaan door haar hartproblemen en zal Lewa Hospital Tanzania zonder medische middelen en medicijnen blijven zitten. 

 

Heb jij iets over voor de gezondheidszorg in Tanzania? En wil jij een non-profit organisatie steunen en zeker weten dat je geld goed besteed wordt?

Met mijn NGO FaVi Foundation zoek ik de plekken in Afrika waar nog geen Amref of Rode Kruis is en reis ik op eigen kosten om persoonlijk medische middelen te brengen naar plekken waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is!

Elke bijdrage is dus hard nodig! Agnes en Lewa Hospital in Tanzania zullen je eeuwig dankbaar zijn!

__________

Habari!

Naar de apotheek, huisarts of een ziekenhuis gaan: allemaal erg normaal hier in Nederland. Toch zijn er plekken in de wereld waar goede gezondheidszorg helemaal niet normaal is! 

Als verpleegkunde student heb ik een passie ontwikkeld voor het zorgen van mensen. Mijn allereerste ervaring met vrijwilligerswerk in Tanzania, heeft mij mijn ware doel in mijn leven laten zien: voor mensen zorgen op plekken waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is. Mijn verhaal is onderaan te lezen.

Aankomende juli is het weer zover: ik vlieg terug naar Tanzania om weer de gezondheidszorg te steunen met mijn tweede project! Deze keer zal ik mijn gehele zomervakantie in Tanzania verblijven, bijna 2 maanden dus. Mijn project zal daarom uit meerdere plannen bestaan:

 

1. Support Agnes in Gongo, Tanzania! Een kleine meid van 3 jaar met hartproblemen.

Agnes (zie foto) woont in het afgelegen dorpje Gongo, Tanzania waar ik de afgelopen kerst ook ben geweest. Agnes is 3 jaar oud en heeft Down syndroom. Sinds haar geboorte heeft zij hartproblemen: ASD type 1 (atriumseptumdefect) en PDA (persisterende ductus arteriosus). Hierdoor is de circulatie van het bloed in haar hart verstoord en komt er te weinig bloed naar haar longen. Hierdoor is zij vaak benauwd en vermoeid en heeft ze hoge kans op hartritmestoornissen en beroertes. 

Omdat zij 6 uur rijden van de grote stad woont is het voor haar moeder Subila (zie foto) niet mogelijk om de juiste zorg voor haar dochter te krijgen: medische check-ups, medicatie én een operatie zijn hard nodig! Hoe langer er wordt gewacht, hoe zieker Agnes wordt!


Plan 1: met €1300,- kunnen wij Agnes helpen met:

  • transport om samen met haar moeder naar de stad (Gongo naar Dar Es Salaam en terug) te gaan voor medische check ups in Saifee Hospital,
  • een Down Syndroom trainer voor de moeder van Agnes, Subila,
  • de juiste zorgverzekering voor check-ups, medicatie en de operatie, die gepland staat eind dit jaar in Saifee Hospital, Dar Es Salaam, Tanzania. 

Zo zal Agnes een lang en voorspoedig leven lijden, zonder benauwdheid en hoog risico op ernstige complicaties!

 

2. Help een lokaal ziekenhuisje in Lewa aan medische middelen!


Na het lokale ziekenhuisje in Gongo, Tanzania een kerstwonder gebracht te hebben afgelopen kerst, heb ik mijn blik verbreed en ben ik op zoek gegaan naar andere lokale ziekenhuisjes en plaatsen in Tanzania die hulp nodig hebben. Tanga is een regio in noord Tanzania. Lewa, een dorpje in Tanga, heeft ontzettend hard hulp nodig voor het ziekenhuisje en de gezondheidszorg. Zij komen een hele hoop tekort! Denk aan: 

  • hemoglobinemeter,
  • pols-oximeter,
  • glucosemeter,
  • bloeddrukmeter,
  • verbandmiddelen,
  • antibiotica en meer!

Het ziekenhuisje in Lewa heeft maar 2 zorgmedewerkers, die beide als dokter, verpleegkundige en verloskundige werken. Samen moeten zij voor vijf dorpen met ongeveer 2000 mensen zorgen. Het dak van het ziekenhuisje lekt en het is erg klein. Zie de foto's! 

Plan 2: met €1700,- kunnen we het lokale ziekenhuisje in Lewa aan deze medische middelen en medicijnen helpen waar ze  jaren gebruik van kunnen maken!

Ook deze keer zal ik persoonlijk alle donaties verzamelen en zorgen dat alles goed terecht komt en gebruikt wordt in Lewa! 

Dus: doneer voor Agnes in Gongo, Tanzania en het ziekenhuisje in Kwinji, Tanzania! Met maar €3000,- kunnen we beide zo ontzettend helpen!

Help mee zodat ik de gezondheidszorg op plekken in Tanzania waar goede zorg niet vanzelfsprekend is kan steunen! Elke kleine tot grote bijdrage helpt enorm!

 

Al het opgehaalde geld wordt net als altijd alleen besteed aan het project

en NIET aan mijn vliegticket/verblijf ! :)

 

Contact: info@favifoundation.com

 

Mijn verhaal en FAVI Foundation

FAVI Foundation is een NGO opgericht door een enthousiaste verpleegkunde studente die haar hart heeft verloren in het steunen van plekken in de wereld waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is. Wij werken deels samen met SANA Tanzania.

En die enthousiaste verpleegkunde studente ben ik, Vivienne!

Vorig jaar augustus 2021 heb ik de kans gekregen om voor het eerst vrijwilligerswerk te doen in een afgelegen dorpje, Gongo, in Tanzania. Samen met andere vrijwilligers heb ik daar meegeholpen aan het bouwen van eco-vriendelijke toiletten. Sindsdien ben ik in contact geraakt met het plaatselijke ziekenhuisje in Gongo en de non-profit organisatie SANA Tanzania. Ik had mijn ware levensdoel gevonden: voor mensen zorgen op plekken waar goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is.

Vervolgens ben ik in december met de kerst in 2021 teruggevlogen om mijn eerste project waar te maken: Hospital Project Gongo - Tanzania: support to provide a Christmas Miracle!!

Dit was mijn eerste project: een kerstwonder naar Gongo brengen door plaatselijk en in Nederland medische hulpmiddelen en medicatie voor het ziekenhuisje kopen waar zij vele jaren erg veel aan zullen hebben! 

Door een fundraise te starten en geld op te halen heb ik de medische materialen en medicijnen voor Gongo aan kunnen schaffen. Denk aan het volgende materiaal: bloeddrukmeters, stethoscopen, nierbekkentjes, kochers, scharen, alle soorten verbandmateriaal, handschoenen, pleisters, rolstoelen, glucosemeters, hemoglobinemeters en medicijnen zoals antibiotica. Al het opgehaalde geld is besteedt aan de inzameling en NIET aan mijn vliegticket en verblijf. Bovendien heb ik alle donaties persoonlijk gebracht en gezorgd dat deze goed terecht kwamen en gebruikt konden worden. 

En wat was het een succes! Mijn fundraise en de aanschaf van de donaties voor het ziekenhuisje in Gongo is volledig volgens plan gegaan. Kijk gerust de aftermovie voor het resultaat!

 

Link naar de vorige fundraise: http://steunactie.nl/fundraiser/hospital-project-gongo-tanzania-support-to-provide-a-christmas-miracle/-4886

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-05-2022 gestart
2077x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

FAVI Foundation

FAVI Foundation

Actie georganiseerd door:

Vivienne Erftemeijer

Vivienne Erftemeijer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-05-2022 gestart
2077x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog