HELP Aira, het rescue broodfokteefje...

HELP Aira, het rescue broodfokteefje...
Kristy Meeuwissen

... aan de benodigde centjes voor de noodzakelijke operaties om een pijnvrij leven te kunnen leiden...

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Kristy en sinds mijn 18de (ik ben er ondertussen 48) vang ik paarden & honden in nood op & dit allemaal op eigen kosten. Ja je leest het goed… met eigen geld. Daarnaast organiseer ik voor mens & dier in nood regelmatig een crowdfunding waarmee ik al voor veel mensen een lach op hun gezicht kon toveren en waardoor ik al verschillende honden & paarden medisch kon laten behandelen… zelfs de koala's in Australië konden al rekenen op een stevige gift… 

Nu vraag ik helaas nog een keertje jullie hulp! Voor Aira…

Aira is een 4 jarig Cane Corso teefje dat als fokmachine heeft geleefd bij een broodfokker. Zij leefde daar in een betonnen hok, op zaagmeel & zag zelden of nooit de wijde wereld. De vergunning voor het houden van meer dan 60 fokdieren werd bij de betrokken fokker door minister Weyts ingetrokken waardoor er op enkele dagen tijd opvang gezocht werd voor meer dan 40 dieren… of euthanasie volgde. Tijdens onze vakantie werd ons gevraagd of we opvang wilden geven aan dit broodfokteefje & al snel stemden we in. 

Op 10 mei kwam dit rescue meisje in ons gezin terecht & wisten wij veel wat ons nog te wachten stond… Onmiddellijk toonde Aira, ondanks Cane Corso te zijn en héél veel te hebben meegemaakt in haar jonge leventje, haar lieve, zachte karakter met enorm veel dankbaarheid. Aira kende niets!!! Ze was niet zindelijk, had nog nooit aan de leiband gelopen, kende geen gras, had nog nooit regen gezien & besefte niet dat je hesp kon eten… Ze is zo braaf & eerlijk dat we dit meisje alle kansen moesten geven.

Dit nummertje, het teefje had geen naam dus kreeg ze bij ons de naam Aira werd na enkele dagen gewenning thuis meegenomen naar de dierenarts voor haar 1ste check up. Ook al vangen we dit meisje op, ze verdient de beste zorgen en die wilden we haar geven. De diagnose was niet zo fijn maar aanvaardbaar: tandsteen, schimmel/gist/bacteriële infectie in beide oren, spijsverteringsproblemen, te mager, vlooien, wormen, nog steeds genezend met zichtbare draadjes van haar laatste keizersnede en last but not least patella luxatie. We werden doorverwezen naar een orthopeed.

Helaas was het verdikt bij de orthopeed voor lieve Aira veel erger dan verwacht. Aira loopt met 2 gescheurde kruisbanden die héél veel pijn geven. Haar linkerkant is de minst aangetaste kant & zou onmiddellijk geopereerd moeten worden waarna we gaan kijken hoe we haar rechterpoot, waarvan haar gewricht in slechte staat is, zo goed mogelijk kunnen behandelen. Daarnaast zijn door dit mankement, dat nooit door de broodfokker werd verzorgd, haar heupen al aangetast met artrose. Naast de artrose is een heupprothese aan te raden om haar een fijn leven te geven. De broodfokker fokte door met dit teefje ondanks haar mankementen… Aira heeft bij het dragen van haar pupjes & hen op de wereld te zetten ontzettend veel pijn geleden!!! Haar laatste nestje moest zelfs met een keizersnede ter wereld komen!!! Hoe harteloos kun je als mens, “fokker” zijn!!??

Omdat we Aira alle kansen willen geven op een zo normaal mogelijk hondenleventje zouden we haar graag willen laten behandelen. Na een RX & consultatie bij een gekende orthopeed werden de kosten voor de behandelingen besproken… en we vielen haast om…

Voor het opereren aan de kruisbanden wordt er per poot een kost van 2100€ verwacht, bij eventuele operatie aan de heup waarbij er 2 protheses nodig zijn verwachten we ons aan een kost van 5000€ per heupkant. Totaal kostenplaatje met nazorg is 15.000€… en dan zinkt de moed je in de schoenen en komen er tranen. Héél veel tranen.

Door onze tranen heen namen we een moeilijke beslissing. We moeten hulp vragen… dit kunnen we niet oplossen met eigen centjes, de kost is gewoon weg te groot. Euthanasie is het laatste wat dit meisje verdiend en daarom vragen we jullie hulp!

Alle bijdragen, hoe klein ook zijn een stapje dichter naar de operaties die Aira nodig heeft. Het is zo een gigantisch bedrag maar deze lieve meid is dit zo waard, ze verdiend een goed leven! We verwachten niet dat deze funding het volledige bedrag zal opbrengen maar we beloven wel dat als deze funding meer opbrengt dan gevraagd we de overgebleven centjes zullen schenken aan een andere rescuehond uit de broodfok die ook dringend medische hulp nodig heeft!

Kun je een centje missen dan ontvangen we dit graag om Aira te helpen… Lukt het niet om een bijdrage te geven dan kunnen jullie ons helpen door deze actie massaal te delen op alle social media kanalen die jullie kennen. Laten we samen ervoor zorgen dat Aira kan geholpen worden en misschien wel nog een andere rescuehond!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-07-2024 gestart
923x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kristy Meeuwissen

Kristy Meeuwissen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-07-2024 gestart
923x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden