Help Hedwige aan een nieuwe sportrolstoel

Help Hedwige aan een nieuwe sportrolstoel
Hedwige Van Steen
Deel deze actie via:

Ik heb een zware fysieke beperking en wil heel graag op niveau blijven sporten in mijn favoriete sport powerchair hockey.

 

Hoi daar!  

Ik ben Hedwige, 27 jaar oud en ga rollend door het leven. Ondanks mijn spierziekte sport ik op hoog niveau. Mijn huidige sportrolstoel (geschonken door Make a Wish) is bijna 10 jaar oud en kan niet meer mee met de nieuwe generatie. Een nieuw exemplaar kost maar liefst €20.000 en kan ik niet bekostigen. Ik hoop via deze steunactie, een verkoopactie en spaarpotten het bedrag te kunnen verzamelen. Geef jij me een duwtje in de rug? Elk bedrag waardeer ik enorm! Heb je andere ideetjes om mij te helpen? Contacteer me gerust.

Alle nuttige links rond mij en mijn actie vind je via https://linktr.ee/sportrolstoel

Powerchair Hockey

Powerchair Hockey is een teamsport waarbij twee teams van 5 spelers met behulp van tactische passes en bloks het meest proberen scoren in een goal van amper 20cm hoog.

Doordat niet alle spelers evenveel kracht hebben, proberen ze hun elektrische sportrolstoel zo strategisch mogelijk in te zetten om anderen te hinderen of om zelf een weg te vinden naar het doel. 

Spelers met voldoende kracht proberen met een floorball stick te scoren of de bal af te pakken. Anderen spelen met een stick die aan hun rolstoel vastzit, een T-stick, en blokkeren de tegenstander. De doelman heeft ook een T-stick.

Het mooie aan deze sport is dat spelers met zowel veel als weinig kracht samenspelen. Daardoor is teamwork nog belangrijker. Bovendien zijn alle leeftijden welkom en is de sport gemixt: mannen en vrouwen spelen gewoon samen.

Mijn sportieve carrière

Ik leerde powerchair hockey kennen in 2011 toen ik de overstap maakte naar het buitengewoon onderwijs na jarenlang gepest. Een hele wereld bloeide voor mij open! Ik kon eindelijk aan sport doen en het was bovendien fysiek en mentaal erg uitdagend. Bovendien maakte ik veel vrienden. Ik mocht een oude rolstoel van mijn club Gidos gebruiken. Ik bleek veel talent te hebben en kreeg kans na kans. Zo groeide ik door tot het eerste team (recordhoudend Belgisch kampioen). Ook mocht ik meedoen met het nationaal team van België. Een sportrolstoel kon ik mij niet veroorloven. Gelukkig maakte Make a Wish mijn droom waar! 

In mei 2014 kreeg ik mijn sportrolstoel. Ik werd er datzelfde jaar Belgisch kampioen en vice Wereldkampioen. De jaren daarna kon ik blijven groeien dankzij dit geschenk. Bijna 10 jaar later zijn er nieuwe sportrolstoelen ontwikkeld die betere grip hebben en sneller reageren. Ik doe mijn best maar moet te veel toegeven op anderen.

Powerchair hockey is na al die jaren nog steeds mijn passie en uitlaatklep. Help jij me opnieuw ten volle genieten?

Wie ben ik?

Ik ben Hedwige Van Steen, 27 jaar oud en woon zelfstandig in Menen. Ik heb de spierziekte Limb Girdle, een erfelijke aandoening die vrijwel al mijn spieren aantast. Ik gebruik een rolstoel sinds mijn 9de, kan niet meer stappen sinds mijn 18de en niet meer staan sinds mijn 22ste. Ook mijn armen kan ik niet meer zelfstandig opheffen. Mijn rug-, nek- en ademhalingsspieren zijn erg verzwakt. 's Nachts heb ik beademing om een goed CO2 niveau te behouden.

Ik ben een gezonde, positieve geest in een aftakelend lichaam. Powerchair hockey is iets waar ik mij volledig in kan uitleven.

Ik kom uit een gezin met weinig geld en heb zelf voor alles moeten sparen met het weinige geld dat ik kreeg. Na vele jaren zal ik binnenkort eindelijk een auto hebben (waarvoor ik moet bijlenen).

Zelf een nieuwe sportrolstoel kopen zal mij nog jaren kosten. Hoe ik er dan fysiek aan toe zal zijn, weet ik niet. Of mijn huidige sportrolstoel het nog zo lang zal uithouden, betwijfel ik.

Mijn inzet voor powerchair hockey

Ik heb 9 jaar meegewerkt aan de Flanders Cup, een internationaal powerchair hockeytornooi. Dit om fondsen te werven voor mijn club.

Daarnaast promoot ik de sport, help ik met de Belgische competitieleiding en ondersteun ik de internationale powerchair hockeyfederatie.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-10-2023 gestart
3200x bekeken

Actie georganiseerd door:

Hedwige Van Steen

Hedwige Van Steen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-10-2023 gestart
3200x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Sport
Misbruik melden