Help jij onze Babs beter worden?

Help jij onze Babs beter worden?
Loïck Picalausa

Bij Babs hebben ze niersteentjes gevonden die enkel te verwijderen zijn met chirurgie en grondig onderzoek.

 

Hallo daar, 

Mijn naam is Babs en ik ben een 6-jarige Britse Korthaar.

Ondanks mijn nog jonge leeftijd heb ik al een turbulent leven achter de rug waarbij ik enkele maanden geleden werd afgestaan aan een dierenasiel.  

Dit kwam vooral omdat ik volgens de dierenarts aan een nieraandoening lijdt. Hierdoor heb ik een beetje extra zorg nodig in de vorm van medicatie en voeding, waardoor het moeilijker was om een nieuwe thuis te vinden. 

Toch ging mijn wereld opnieuw open begin juni 2022 toen ik nieuwe baasjes vond. Hoewel ik mij ondertussen helemaal aanpas en zij mijn extra "last" met alle plezier dragen, is mijn gezondheid er niet bovenop gekomen.

In de maand dat ik bij mijn nieuwe baasjes ben, hebben we er reeds 2 dierenartsbezoeken opzitten met enkele honderden euro's als gevolg wegens bloedonderzoek, urineonderzoeken en röntgenfoto's.  

Ons laatste bezoek is niet in goede aarde gevallen omdat er nierstenen zijn gevonden in mijn niertjes. Iets wat de dierenarts in zijn 20 jaar nog niet heeft meegemaakt en waarvoor een echte specialist nodig is.  

Net omdat er specialisten nodig zijn om de nierstenen te verwijderen en om onderzoek te doen naar de nierstenen, zullen de kosten al snel oplopen naar enkele duizenden euro's. Een pijnlijk ongemak waar ik mijn jonge baasjes van midden de 20 jaar niet alleen mee wil opzadelen.  

Daarom roep ik jullie hulp in. Ons pril gezinnetje apprecieert elke bijdrage ten harte en geeft ons hoop.

Wetenschappelijk onderzoek
Omdat mijn aandoening heel zeldzaam is bij jonge katjes zoals mezelf, kunnen mijn operatie en verder onderzoek ook andere katten helpen aangezien hier nog geen directe oorzaak over is gevonden en de specialisten dit waarschijnlijk wel willen doen om nieuwe nierstenen in de toekomst te vermijden.
De nierstenen komen waarschijnlijk door het te hoge Calcium in mijn bloed, maar de oorzaak van het te hoge Calcium-gehalte is nog relatief onbekend in onze gehele diersoort.

Als we het doen, doen we het meteen goed!  

Goed doel
Vermits het voor mijn baasjes enkel om mijn gezondheid gaat, doneren we met alle plezier mogelijke overschotten aan het goede doel VZW Azura. Zij zoeken ook steun om mijn vrienden en vriendinnen van een operatie en/of medicatie te kunnen voorzien.  

Volg mij
Sinds kort heb ik ook een Instagram-pagina aangemaakt voor iedereen die dit graag wil meevolgen: @crowfunding_babsie.

Liefs,
Babs en haar baasjes

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-06-2022 gestart
1523x bekeken

Actie georganiseerd door:

Loïck Picalausa

Loïck Picalausa

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-06-2022 gestart
1523x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog