Help Kim van 17 jaar haar leven terug te krijgen.

Help Kim van 17 jaar haar leven terug te krijgen.
Nicole Herrewijn
Deel deze actie

lipoedeem vast gesteld,24/7 pijnlijke klachten. leven overhoop nog 9000 euro nodig !

706 donaties
50%
€ 12450 van € 25000 ingezameld

Kim heeft last van een hele erg vorm van lipoedeem, waardoor haar dagelijks leven helemaal overhoop is gegooid en niet als een normale 17 jarige meer door het leven kan, kim heeft veel trajecten doorlopen van fysio, diëten en een ziekenhuis opname van 2 weken helemaal in Friesland, niets helpt en liposuctie is de enigste optie Kim haar armen, billen, heupen en benen zijn aangedaan en dat wordt niet vergoedt door de verzekeraars. 

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Het is een niet vaak voorkomende chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen. Minder vaak komt voor dat (ook) de armen zijn aangedaan. De verschijnselen komen overeen met die aan de benen. Deze vetcellen trekken ook vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan voor aan beide zijden. 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Nicole Herrewijn

Nicole Herrewijn

706 donaties
50%
€ 12450 van € 25000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-09-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Lipoedeem gooit leven van Kim (17) overhoop: “De pijnlijke operaties heb ik er graag voor over

11 Dec 2021

Op vrijdag 17 september stelden we Kim Halverhout (17) uit Alphen aan den Rijn aan je voor. Zij heeft een ernstige vorm van lipoedeem. Deze chronische aandoening aan het vetweefsel bezorgt haar 24/7 pijn. Omdat de verzekeraars haar behandeling niet vergoeden is er een crowdfundingsactie gestart. En er is nog steeds veel geld nodig. 

Alphens.nl

Alphense Kim (17) heeft last van lipoedeem: “Het heeft mijn leven overhoop gegooid”

17 Sep 2021

Het leven van de 17-jarige Kim uit Alphen werd volledig overhoop gegooid toen zij last kreeg van een erge vorm van lipoedeem. Zij ervaart 24/7 pijnlijke klachten vanwege deze aandoening. En de behandelingen? Die worden niet vergoed door verzekeraars.

Alphens.nl