Help Michaël aan een zo pijnloos mogelijk leven

Help Michaël aan een zo pijnloos mogelijk leven
Michael Vanpoucke

Na een verkeersongeval met vluchtmisdrijf blijft Michaël achter met Chronische clusterhoofdpijn en chronische ulnaropathie.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Dit is Michaël, een jonge vader van 2 kinderen, Mathis (7) en Neyla (2) en plusvader van 2 jonge tieners.

Op 16/07/2021, gebeurde het onverwachte. Michaël werd aangereden op straat, een dom ongeluk, met vluchtmisdrijf. In eerste instantie was er niet zoveel aan de hand. Michaël werd naar het hospitaal in Torhout gebracht, waar men foto's nam van zijn arm.

Hevige intense snijdende pijn kwam opsteken, maar de foto's die werden getrokken, vertoonden geen breuken. Er werd verteld dat dit van de slag van het ongeval zou zijn, en het na enkele dagen zou beteren uit zichzelf.

Michaël nam de nodige rust, en probeerde na enkele dagen terug te gaan werken. Hij werkte als Vertegenwoordiger, en genoot er een mooi stevig loon, werkte dagelijks keihard om zijn gezin te kunnen voorzien van een mooi leventje waar liefde en warmte centraal stond. 

Eenmaal aangekomen op het werk, merkte Michaël dat hij het moeilijk had, en de pijn nog meer opstak. Toen hij zijn wagen vulde om te kunnen leveren bij zijn klanten. Hij werd naar de huisdokter gestuurd, die op een diagnose kwam dat de Ulnarisch zenuw, bekneld zou zitten. Dit is de zenuw die door het gootje loopt aan de ellebook. Michaël werd voorzien van 6 weken rust. Intussentijd kwamen tintelingen optreden en gevoelloosheid van de duim, pink en ringvinger. Alsook tintelingen werden alsmaar actiever. De pijn groeide stelselmatig aan, en zorgde voor zéér weinig nachtrust, en een pijnlijke rustperiode. 

Na enkele weken pas werd hij doorverwezen naar Fysische geneeskunde. Daar werden gedurende enkele weken infiltraties gegeven, medicatie opgestart, en alles zou verbeteren, de tintelingen zouden kunnen blijven.

6 maanden later, werd duidelijk dat dit niet het geval zou zijn. Michaël werd doorverwezen naar een hand chirurg, en na een echografie werd duidelijk dat er snel moest gehandeld worden. 

Een operatie werd de dag nadien uitgevoerd daar de Ulnarisch zenuw was afgeknapt. we waren intussen al over halverwege febuari 2022.

Na de operatie, werd een traject afgelopen van enkele maanden revalidatie en stimulatie. De pijnen echter, verbeterde langs geen kanten. de medicatie werd stilletjes aan opgedreven en opgedreven. 

Na iets meer dan een jaar was een doorverwijzing naar een pijncentrum nog de enige mogelijkheid. Daar werden vele wegen behandeld, maar de pijn kan maar moeilijk onder controle gebracht worden.

Michaël verloor dan ook door medische overmacht zijn job. Een mooi inkomen ging verloren als sneeuw voor de zon. Door de vele ziekenhuiskosten, behandelingstrajecten, verlies van het mooie inkomen, belande hij op de koop toe in een neerwaartse financiële spiraal en kon er niet vermeden worden dat er schulden werden gemaakt.

 

Na vele behandelingen, is er nu een behandeling waarvoor Michaël maandelijks 3 dagen wordt opgenomen in het ziekenhuis, en een baxter aangesloten krijgt.

Dit zorgt ervoor dat Michaël enkele dagen tot een week een pijnscore kan geven van een 7/10, waar dit normaal op een 8/10 ligt.

Hierdoor kan hij op goeie momenten proberen een nieuwe toekomst op te bouwen. Daar kwam in November 2023 een nieuwe wending aan. Michaël kreeg opeens te maken met felle pijn opstoten die de pijn naar een 9/10 duwden, soms werd ook een 10/10 bereikt. 

Na reeds 2jaar geleefd te hebben met een dagdagelijkse pijn die niet te harden is, zit hij op het maximum van toegediende medicatie. Spanningshoofdpijnen in combinatie met de Ulnarisch pijn, zorgen wel dikwijls voor helse opstoten. Elk beetje stress die erbij komt, is een nieuwe domper zowel emotioneel, als psychologisch. 

Een mislukte opstart aan de hoge school, om een nieuwe toekomst uit te bouwen, brokkelde elk stukje hoop naar beneden, waardoor hij terug psychologisch word ondersteund.

We zijn nu 3jaar verder, en de gevolgen zijn groot. Michaël heeft het moeilijk in de vader rol. Is beperkt naar handelingen met de kinderen. Er komt enorm veel huishoudelijk werk op zijn partner te liggen. Emotioneel en psychologisch helemaal uitgeput, die al gezorgd hebben voor opname in een psychologische afdeling, om rust en kracht op te doen om verder te kunnen. 

Vaak wordt er door hem gedacht om euthanasie aan te vragen. 

De artsen die Michaël ondersteunen, doen er alles op alles aan, om nieuwe technieken te bespreken, reizen rond om nieuwe technieken te ontdekken. Want zenuwpijn, is een slepende en slopende ziekte, die een grijze massa bevat aan kennis om die te bestrijden. 

Ondertussen leeft Michaël reeds 3 jaar met deze intense pijnen, heeft sterk verminderde krachten in zijn arm. Elke prikkel die voor de meeste mensen als aangenaam wordt beschouwd, is voor hem een nachtmerrie. denk maar aan een zalige douche nemen, een briesje wind die voor afkoeling zorgt op een warme zomerdag. 

Warmte of koude, een aanraking, dragen van kledij… niets is nog hetzelfde als voorheen. 

De dokters willen enkele dingen testen die ze langs hun tijdreizen hebben ontdekt, maar die kosten helaas geld, en daar ze in België nog nooit zijn toegepast, ook niet terugbetaalbaar.

Er zou een botox behandeling een uitweg kunnen bieden, waar botox wordt gespoten rond de Ulnarisch zenuw. (dit is echter nog nergens uitgevoerd, enkel op kleine zenuwvertakkingen)

Er zou ook een stimulator in de nek geplaatst worden die elke prikkel naar de hersenen kan onderscheppen. ( stimulators zijn een vaak gebruikt redmiddel om pijn die van oorsprong aan de benen of onderrug plaatsvindt, en daarbij wordt geplaatst in de onderrug. opnieuw iets nieuws in België)

 

Kortom, elk voorstel die komt, kost buitengewoon veel geld. 
Een aangepaste wagen, kost ook verschrikkel veel geld. Verzekeringen zijn tot veel in staat. Maar helaas de goedkopere basisverzekeringen in België hebben hun limieten.

 

Daarom, Help Michaël een nieuwe kan en toekomst te bieden voor zijn kinderen en Partner. Zodat hij terug kan gaan werken, want iedereen komt gek om elke dag thuis te zijn. Maar vooral, help hem om elke pijnscore die hij lager kan geraken, een overwinning te zijn. 

Helemaal pijnvrij zal hij wellicht nooit zijn. Maar als de pijn opstoten kunnen worden vermeden, en de pijnscore 1 a 2 kan naar beneden zakken, kan dit voor hem en zijn gezin een uitzonderlijk mooi verhaal worden, ook met dagdagelijkse pijnscore van 5 op 10.

Een onzichtbare "ziekte" die ver onder de aandacht en nog steeds op waanzinnig veel onbegrip stuit.

Een "ziekte" die een niet te onderschatten erge dagelijkse slepende pijn met zich meebrengt.

Een "ziekte" die onzichtbaar is, en daardoor stuit op ontzettend veel ongeloof, en minimalisme.

Jezelf elke dag sleurend erdoor heen helpen om zo pijnloos mogelijk te ogen en happy door het leven te gaan.

Proberen ervoor te zorgen dat anderen je niet zien lijden. Hopend op ooit nog oprechte levensvreugde.

Maar vanbinnen schuilt een donkere vlek, waaronder je gebukt gaat. Ongeneeslijk op dit moment, hopend op neurologische doorbraken in de toekomst.

Dank je wel voor het lezen van dit verhaal

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 dag geleden gestart
12x bekeken

Actie georganiseerd door:

Michael Vanpoucke

Michael Vanpoucke

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
1 dag geleden gestart
12x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog