Help mij beter worden én mijn droom te verwezenlijken

Help mij beter worden én mijn droom te verwezenlijken
Trientje Blenkers
Deel deze actie

Ik wil C-PTSS achter me laten door de juiste behandelingen, mijn eigen hulp opzetten zodat ik weer kan gaan leven!

34 donaties
15%
€ 740 van € 5.000 ingezameld

Wie ben ik?
Trientje, 38, moeder van Demi (10) en Jip (3) en getrouwd met Peter. 

Waarom deze steunactie?

We hebben hele moeilijke jaren gehad. In 2019 werd onze zoon Jip geboren, na 2 miskramen een cadeautje die niet ons niet zomaar werd gegeven. Na een moeilijke zwangerschap, waarin ik mijn baan verloor, werd met 38 weken onze gezonde zoon geboren, heel blij waren we met zijn komst. De zwangerschap had veel sporen achter gelaten en ik bleek te kampen met bekkeninstabiliteit.

Dat werd eigenlijk steeds erger met de tijd én ik kon uiteindelijk nauwelijks nog iets. Ik heb vaak op de grond gelegen omdat ik niet meer kon staan. Werken was onmogelijk en ook het bedrijfje wat we hadden konden we niet heel veel groter maken hierdoor.

De bekkeninstabiliteit bleek een ingang naar iets groters, want we liepen natuurlijk eerst de reguliere weg van dokters, fysio e.d. Maar was niemand die iets kon doen, behalve dan pijnmedicatie voorschrijven. Alles probeerden we! Totdat ik holistisch naar de klacht ging kijken en bij iemand uitkwam die me op deze manier ging helpen, wat wil de klacht mij vertellen? 

Trauma uit het verleden bleek er nog te zitten. Kindvroegelijk trauma, een heel moeilijke en eenzame jeugd én een verkrachting op mijn 19e maakten dat ik vastliep. Ik liep letterlijk vast door de bekkeninstabiliteit, maar ook vanbinnen. Want ik was niet gelukkig, ik raakte mezelf steeds meer kwijt. Mijn droom viel in duigen omdat ik na de heftige gebeurtenis op mijn 19e helemaal verdwaalde in het leven. Ik maakte keuzes die niet perse goed voor mij waren, maar waarmee ik vooral wilde laten zien dat ik er ook mocht zijn. Ik wilde zo geliefd worden door een ander dat ik mezelf kwijtraakte.

De therapie was heftig, ik heb echt in het dal gelegen, daar waar het donker was, daar waar ik niet meer wilde leven omdat ik niet meer wist hoe. De therapie heeft me stappen vooruit geholpen, maar ik ben er nog lang niet zo bleek. Deze zomer heeft laten zien dat ik nog een lange weg nodig heb dan gedacht. Op dit moment ligt mijn leven opnieuw helemaal stil. Uiteraard ben ik verwezen naar een behandelcentrum waar ze Complex PTSS behandelen, maar de wachtlijsten zijn immens. 

Ik kan niet meer wachten, ik wil vooruit. Ik wil geholpen worden! Daarom wil ik mijn eigen pad gaan lopen, zelf een (lichaamsgerichte) therapeut, zelf sport opzetten, zelf de hulp creëren zodat ik weer vooruit kan!

Financieel zijn we op verschillende momenten hard getroffen. Mijn man verloor na 25 jaar ineens zijn baan als kok voor een aantal maanden door corona én mijn bedrijfje kwam ook helemaal stil te staan en we kregen daarmee een grote financiële tegenvaller. 

Elke stap die nodig is zal ik ten volle 1000% inzetten, mijn nieuwe dromen helemaal waarmaken! 

Waarvoor ga ik het geld gebruiken?

Ik ga het geld gebruiken om eerder en beter geholpen te worden, om niet weer helemaal alleen thuis te komen te zitten en een volledig aangepast leven te moeten leven vanwege de complex-PTSS en de klachten die daar bij horen. In de reguliere behandelzorg moet ik minimaal 4 maanden wachten, terwijl als ik zelf een deel van de kosten kan betalen er al andere plekken zijn waar ik vele malen sneller terecht zou kunnen. Zodat ik eindelijk echt vooruit kan, dit maakt me zo wanhopig!

Als ik hersteld ben ga ik anderen helpen met hetgeen ik zelf heb meegemaakt, als psychosomatisch fysiotherapeut. Daarvoor ga ik als ik beter ben in februari weer deeltijd studeren aan de Hogeschool Utrecht, de opleiding fysiotherapie. Ik wil met een holistische kijk zorgen dat niemand meer stil komt te staan in het leven. De impact van stress en de impact van trauma is immens op een menselijk lichaam én ik wil met een brede visie mensen helpen weer regie over hun eigen leven te krijgen. 

Wat heb ik nodig?
Geld. Geld om direct de hulp te kunnen krijgen die nodig is. Iedere euro die binnenkomt naar de zorg die ik nodig heb, want zelfs de medicatie moet ik zelf betalen (en dan heb ik het niet over eigen risico, maar echt zelf betalen, terwijl het zo nodig is!)

Wil jij me helpen? Iedere bijdrage is welkom, je zorgt dat ik helemaal beter kan worden én echt een nieuwe start kan maken. Kun je niets missen? Dan wil je deze actie misschien wel voor me delen. 

Deze actie starten is een enorme schroom, maar ik ga hem over omdat ik zo graag beter wil worden en weer voor mijn dromen wil kunnen gaan én een gezonde moeder en vrouw kan zijn.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-07-2022 gestart
2071x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Trientje Blenkers

Trientje Blenkers

34 donaties
15%
€ 740 van € 5.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-07-2022 gestart
2071x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog